Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 07

Šaras patenkintas: „Tai buvo turbūt geriausios mūsų rungtynės“

Antanas Kavaliauskas mandagiai pasiūlė savo akinius teisėjui Ilija Beloševičiui, kai šis atidavė kamuolį „Gran Canaria“ ekipai. Šalia buvęs Šarūnas Jasikevičius juokėsi po traumuoto centro bandymo atlikti „rezultatyvų perdavimą“. „Žalgirio“ arenoje buvo ir daugiau linksmybių, kurios lydėjo solidžiausią žaliai baltų pergalę šį sezoną 98:64.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius atsilošė ir iškėlęs rankas į viršų laimingas užstaugė, kai Artūras Milaknis suklaidino varžovą ir paleido taiklią tritaškę strėlę į „Gran Canaria“ krepšį. „Žalgirio“ pranašumas dar antrojo kėlinio pradžioje šoko net iki 18 taškų 28:10.

Uraganinis „Žalgirio“ puolimas tiesiog pribloškė „Gran Canaria“.

Greitos atakos, kamuolio judėjimas ir taiklūs metimai taip išvedė varžovų trenerį Victorą Garcia iš kantrybės, jog strategas 12-ąją susitikimo minutę pakeitė visus penkis aikštėje buvusius krepšininkus.

„Žalgirio“ arenai patiko: kauniečiai linksmai plojimais palydėjo tokį kanarų manevrą ir toliau mėgavosi aktyviu ir efektyviu žaliai baltų žaidimu.

Jis buvo įdomesnis ir smagesnis net nei puiki „Žalgirio“ arenos renginių programa rungtynių pauzių metu.

Skirtumas augo banguojančių „Žalgirio“ arenos tribūnų ritmu – beveik iki 40.

VIDEO: Pamatykite: Kauno „Žalgiris“ nušlavė varžovus ir iškovojo įspūdingiausią sezono pergalę

Matėme turbūt smagiausią ir linksmiausią „Žalgirio“ versiją šį sezoną. Todėl Šarūnas Jasikevičius po mačo buvo pagrįstai patenkintas ne tik galutiniu rezultatu.

„Vienos geriausių, jei ne geriausios sezono rungtynių. Taip turime žaisti toliau, – po pergalės sakė Š.Jasikevičius. – Noriu pasveikinti ir fanus, ir žaidėjus su puikiu pasirodymu. Tokių pergalių Eurolygoje daug nebūna.

Iš žaidėjų koncentracijos ir žaidimo plano, ko gero, tai buvo geriausios sezono rungtynės. Reikėjo pergalės ir tikiuosi, kad tai duos teigiamą impulsą ateičiai.“

– Tai buvo rezultatyviausias sezono mačas. Kas jį tokį lėmė?

– Laikėmės disciplinos, ėjome į jų silpnąsias vietas, laiku dalijomės kamuoliu ir žinojome, kur juos atakuoti. Susikūrėme aibę laisvų metimų ir juos pataikėme.

– Ar tik pasirodė, ar šiandien „Žalgiris“ anksčiau pradėdavo atakas?

– „Žalgiris“ visada stengiasi užpulti per 8 sekundes. Kartais išeina, kartais ne. Šiandien pavyko.

– „Žalgirio“ puolimas buvo itin intensyvus. Ar tokį jį diktavo varžovas ir jo gynyba, ar tai naujas „Žalgirio“ potėpis?

– Žinojome, kaip Gran Kanarija ginsis su agresyviais stepoutais. Po žaidėjų pasikeitimų jie taip ginasi.

Bandėme judinti kamuolį, žaidėjus, kad būtų daugiau nesusiklausymo jų gynyboje. Daug kas pasiseka. O kai pataikai tritaškius, kuriuos susikuri, tai išvis palengvėjo.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie pergalę prieš „Gran Canaria“: „Tai buvo geriausios mūsų rungtynės“

– Dvejas pastarąsias rungtynes starto penkete žaisdavo Thomasas Walkupas, o šiandien pradėjote su Leo Westermannu. Kokia buvo to idėja?

– Nežinojome, ar jie pradės su Erikssonu, ar ne. Mums jis pasirodė svarbiausias jų žaidėjas. Tai arba Marius, arba Thomasas turėjo jį saugoti.

– Dvylika pirmųjų „Žalgirio“ metimų buvo iš po krepšio. Tai buvo rungtynių starto akcentas?

– Absoliučiai nėra jokių akcentų ar mesti dvitaškius, ar tritaškius, o svarbiausia išgauti geriausią metimą. Šiandien taip išėjo.

– Komandos energijos lygis atrodė visai kitoks nei Klaipėdoje. Kas taip pasikeitė per keletą dienų?

– Energijos lygis šiandien buvo geresnis nei Klaipėdoje, kas logiška. Kita vertus, Klaipėdoje prametė 15 laisvų tritaškių ir 12 laisvų baudų. Jūs įsivaizduojate skaičius? Jei sumestume laisvus metimus, nekalbėtume apie pralaimėjimus ir energijos lygį.

„Neptūnas“ tada mušėsi daugiau nei „Gran Canaria“, bet šiandien mes buvome žymiai protingesni.

Kalbant apie gynybą, kiekvienas žaidėjas suprato, prieš ką ginasi, ką gali atiduoti ir ko ne. Tikrai stengėmės puolime žaisti su kuo daugiau 2-3 opcija, o gynyboje nuimti pirmąją. „Gran Canaria“ nėjo į antrą ir trečią.

Reikėjo būti susitelkus pirmas 8 sekundes ir paskui užbaigti ataką. Buvo visai kitokia koncentracija.

– Ar reikėjo žaidėjus papildomai motyvuoti po rungtynių Klaipėdoje?

– Ne. Tik parodėme video ir supratome, kad darome tas pačias klaidas.

Koncentracija ir atsidavimas mūsų sporte lemia viską. Žaidėjams irgi yra sunku. Galvoju, traumos truputį kerta per galvą. Nėra ritmo. Ir treniruočių procesas suprastėjo, kadangi vakar buvo penki dubleriai treniruotėse. Visas šitas kažkur atsiliepia.

Atmosfera pas mus yra nuostabi, laimime ar pralaimime, esame visi kartu. Bet visada mūsų versle geriau laimėti nei pralaimėti.

VIDEO: L.Westermannas pasakojo apie pergalingą rungtynių planą

– Kada tikimasi sulaukti traumuotų žaidėjų? Ar iki rungtynių su „Rytu“ jie spės atsigauti?

– Nežinau. Sąžiningai, negaliu atsakyti. Manau, šansų nėra daug.

Kita vertus, nėra tikslo rizikuoti. Norėčiau, kad prieš tokias svarbias rungtynes kaip „Bayern“ jie pasižaistų truputį su „Rytu“, pajustų krepšinį ir atmosferą, bet tai dalykai, kurių negalime kontroliuoti.

– Kaip vertinate jaunųjų žaidėjų indėlį?

– Rokas Jokubaitis žaidė labai gerą krepšinį. Jis jau Gran Kanarijoje prieš šitą komandą žaidė labai gerai. Priimdavo gerus sprendimus, tik ar kamuolį pamesdavo, ar kažkas nepavykdavo. Bet šiandien viskas, kas nepavyko Gran Kanarijoje, jam sugrįžo.

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ krizės: ar tikrai nerūpi pralaimėjimai ir kur lyderiai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius