Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 02 28

Šaras su šypsena prisimena „Barcos“ trenerio muštrą: „Net buto nuomotis neapsimokėdavo“

Kai pastarąjį kartą Šarūnas Jasikevičius Kaune kalbėjo apie „Barcelona“, jam širdžiai artimą klubą sukrėtė trenerių permainos. Bet katalonai greitai pakilo iš pelenų ir atvyksta su šviežiai iškovota Ispanijos Karaliaus taure trofėjų lentynoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 20:00 | Kaunas

Atvyksta ir su Šarūnui Jasikevičiui gerai pažįstamu treneriu. 2003-aisiais Svetislavo Pešičiaus treniruojama ir Š.Jasikevičiaus įžaidžiama „Barcelona“ triumfavo Eurolygoje.

Bet darbas su serbu lietuviui buvo varginantis. Savo knygoje „Laimėti neužtenka“ Kauno „Žalgirio“ treneris atviravo, kad S.Pešičius buvo specialistas, kuris jį „užkniso“.

Apie metodus galima kalbėti, bet jei komandai reikia laimėti, Europoje sunku rasti geresnių variantų nei Pešičius.

Kita vertus, tai neatima iš S.Pešičiaus nuopelnų. Kai kuriuos jo elementus perėmė net pats Š.Jasikevičius.

„Prisiminimai liko geri. Tai vienas geriausių Europos trenerių. Tokių Europoje nėra daug. Jis absoliučiai žino, ko nori ir ką daro. Patirtis milžiniška.

Su juo dirbti sunku ir vargina, bet jo komandos laimi ir žaidėjai tobulėja. Apie metodus galima kalbėti, bet jei komandai reikia laimėti, Europoje sunku rasti geresnių variantų nei Pešičius. Vien dėl jo „Barca“ tampa viena favoričių laimėti ACB, – tikino Šaras. – Dirbti su juo sunku, bet žaidėjai tikrai tobulėja. Daug iš jo išmokau. Daug jo elementų yra ir mūsų žaidime. O toliau... Mes gyvendavome toje salėje. Nežinau, ar reikėdavo man nuomotis tą butą, nes vis tiek salėj būdavau.“

Atvykus S.Pešičiui „Barca“ laimėjo 4 rungtynes iš 5. Pirmiausia, Ispanijos čempionato mačą, kai net 90:58 nušlavė Bilbao ekipą.

Bet kitos pergalės prilygo sensacijai. „Barcelona“ triumfavo Ispanijos Karaliaus taurėje, o finale palaužė Madrido „Real“ 92:90. Nors tą pergalę lydėjo abejonės dėl kritinio teisėjo sprendimo, faktas nepaneigiamas – S.Pešičius po 5 metų pertraukos sugrąžino katalonams karališką trofėjų.

Tiesa, jau kitą savaitę „Real“ Eurolygoje nutupdė „Barcelona“ ant žemės 101:74 ir sugrąžino į realybę.

VIDEO: Dvejopas Šarūno Jasikevičiaus prisiminimas: „Darbas su tuo treneriu vargino“

Katalonijos sporto pasididžiavimas su 7 pergalėmis ir 16 nesėkmių tūno priešpaskutinėje Eurolygos turnyro lentelės vietoje. Išvykoje „Barcelona“ laimėjo tik 1 susitikimą iš 11.

Kita vertus, Š.Jasikevičius nesureikšmino pralaimėjimo „Real“.

„Barselona žaidė be trijų žaidėjų, kurie yra labai svarbūs ir yra pagrindinėje rotacijoje. Kiekvienai komandai po tokios pergalės taurėje būtų nuosmukis. O Madridui, manau, buvo atvirkštinis variantas. Jie buvo užsivedę po pralaimėjimo.

Barselona pasikeitė kardinaliai atėjus naujam treneriui. Jie žaidžia žymiai agresyviau, entuziastingiau ir laimi. Laimi ir titulus, – pabrėžė Š.Jasikevičius. – Manau, kad su Pešičiumi tai bus komanda, kurią iš naujo galima priskirti kaip vieną favoritų laimėti Ispanijos lygą. Nemanau, kad prieš 2-3 savaites kas galvojo, kad „Barcelona“ gali laimėti Karaliaus taurę. O dabar visi supranta, kad tai bus vieni favoritų laimėti Ispanijos lygą.“

EFE/Scapix nuotr./Svetislavas Pešičius
EFE/Scapix nuotr./Svetislavas Pešičius

Nors S.Pešičius pasižymi disciplina, jo treniruojama Barselonos ekipa per tuos 4 pergalingus susitikimus rinko net 90,75 taško.

Įdomu, kad susitinka dvi geriausiai kamuoliu besidalijančios komandos: „Barcelona“ atlieka vid. 20,3, „Žalgiris“ – 19,6 rezultatyvaus perdavimo.

Š.Jasikevičius pridūrė, kad kova dėl atšokusių kamuolių bus kertinis rungtynių faktorius. Esą kai S.Pešičius perėmė „Barcos“ vairą, kova po lenta yra akcentuojama labiausiai. O ten katalonai kol kas dominavo.

Rezultatyviausias „Barcelona“ žaidėjas aukštaūgis Kevinas Seraphinas (12,1 tšk.) yra traumuotas, o komanda daugiausiai remiasi gynėju Thomasu Heurteliu (11,3 tšk., 6,4 rez. perd.).

„Bus ta pati komanda, kuri laimėjo Karaliaus taurę. Dabar ji žaidžia aukščiausiame lygyje. Su naujo treneriu atėjimu jie bus vieni favoritų laimėti ir sezoną užbaigs aukštumoje“, – pridūrė Šaras.

Pirmojo rato dvikovoje svečiuose „Žalgiris“ pranoko „Barcelona“ 81:75. Vasilije Micičius buvo rezultatyviausias su 20 taškų.

Jeigu „Žalgiris“ laimės šį mačą, jau pagerins pernykštį sezono pasiekimą. 2016-2017 m. žalgiriečiai per 30 Eurolygos turų iš viso pasiekė 14 laimėjimų ir užėmė 10 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius