Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 01

Šaro ir Željko susitikimas: dėl ko skųstųsi „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ treneriai?

„Ar žalgiriečiai dar neatskrido?“ – susidomėjęs prieš „Fenerbahče“ video peržiūrą ketvirtadienio vakarą klausė Željko Obradovičius. Jis Stambule laukė savo gero bičiulio Šarūno Jasikevičiaus. Jeigu tik turėtų daugiau laiko, šie specialistai mielai susėstų bare ir išsipasakotų vienas kitam dėl juos kamuojančių rūpesčių. Dėl ko skųstųsi „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ treneriai?
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 19:45 | Stambulas

Du Eurolygos elito treneriai dar nė karto nebuvo susitikę būdami tokioje teritorijoje.

Įpusėjus šeštajam Eurolygos turui, „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ yra antros turnyro lentelės pusės komandos – žalgiriečiai rikiuojasi vienuolikti, turkai – septyniolikti.

Željko parodė daug skirtingų veidų, sugerdamas skaudų Eurolygos starto smūgį 1-4. Jis nepratarė nė žodžio komandai po pralaimėjimo Belgrade ir spjaudėsi ugnimi beviltiškai prasidėjusiame trečiadienio mūšyje Tel Avive.

Tuo tarpu Lietuvos žurnalistams Ž.Obradovičius parodė gan atvirą veidą su žvilgsniu į problemas per šypseną.

„Turbūt tai sunkiausias mano startas. Gerai bent tiek, kad Turkijos čempionate turime 4-1. Tai čia bent šioks toks balansas“, – ketvirtadienio vakarą juokėsi Ž.Obradovičius.

VIDEO: Željko Obradovičius – apie neeilinę situaciją ir nepasikeitusį Žalgirį

Jeigu jis bare susitiktų su Š.Jasikevičiumi, turėtų daug ką papasakoti „Žalgirio“ treneriui.

Željko skųstųsi dėl nefunkcionuojančio puolimo. Nors turi vieną talentingiausių sudėčių Eurolygoje, su 69,8 pelnyto taško vidurkiu „Fenerbahče“ lenkia tik Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vilerbano ASVEL.

Pagal puolimo efektyvumą – pelnomų taškų skaičių per 100 atakų, Turkijos klubas lenkia tik tris Eurolygos ekipas.

„Fenerbahče“ yra viena netaikliausių (13 vieta pagal bendrą pataikymo procentą), viena prasčiausiai dėl kamuolių kovojančių (15 vieta) ir viena dažniausiai klystančių (16 vieta pagal klaidų procentą – 17,3 proc.) komandų Eurolygoje.

Željko skųstųsi, kad „Fenerbahče“ yra nenaudingiausia Eurolygos komanda (67,6 naud.).

Jeigu Šarūnas Jasikevičius pasakotų apie lyderystės neegzistavimą „Žalgiryje“, tai Željko skųstųsi dėl visiškai pakrikusio žaidėjų tarpusavio ryšio. Kaip komanda absoliučiai ignoruoja jo žaidimo planą ir atkarpomis žaidžia kaip mokyklinukai.

Jis guostųsi, kad pasiruošimo sezonui cikle dėl pasaulio čempionato ir traumų neturėjo pusės žaidėjų. Papasakotų, kad pirmą treniruotę su visais krepšininkais surengė prieš tris dienas Tel Avive.

Papasakotų, kokios sveikatos problemos sezono pradžioje kamuoja Luigi Datome ir Nikolą Kaliničių, kurie toli gražu iki optimalios savo formos. Kaip šie du sistemos senbuviai pametė galvas ir sezono pradžioje daro nelogiškus dalykus – du kartus iš eilės prasižengia bonuso situacijose arba šveičia metimus ore apsisukus, nors iki atakai skirto laiko pabaigos dar 8 sekundės.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaras prieš Željko, „Žalgiris“ prieš snaudžiantį milžiną „Fenerbahče“

Pasiskųstų, kaip kol kas nedera aikštėje Kosto Slouko ir Nando De Colo duetas, todėl turi naudoti šiuos žaidėjus atskirai. Kaip abu šie gynėjai dalina varžovams ankstyvas kalėdines dovanas, į rankas įpakuodami kamuolius greitoms atakoms.

Parodytų, kaip dar be formos atrodo Janas Vesely, tik prieš keletą savaičių grįžęs į rikiuotę po traumų.

Pasijuoktų iš Joffrey Lauvergne'o, kuris aikštėje dar atrodo vis dar kaip kosmonautas.

Kaip varžovų aukštaūgiai graibsto kamuolius virš jo milžinų galvų keturis kartus iš eilės, kaip kad Tel Avive.

Kaip Leo Westermannas dar nepastovi ant kojų ir praleidžia pro save kiekvieną judresnį gynėją.

Kaip greitajame puolime po jo krepšiu jau stovi keturi „Maccabi“ žaidėjai, kai kitoje aikštės pusėje dar tik įsibėgėja trys „Fenerbahče“ nariai.

Kad jis dar nebuvo tokioje situacijoje per pastaruosius 6 metus, kuriuos treniruoja „Fenerbahče“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius

Šaras paplekšnotų savo bičiuliui per petį ir pasipasakotų apie „Žalgirį“.

Kaip varžovai stumdo aikštėje jo žaidėjus kaip berniukus, išstumdami juos iš norimų atakos taškų ir sutrikdydami visą „Žalgirio“ puolimą. Priešininkai dažnai skriaudžia žalgiriečius tiesiog blokuodami jų metimus. Per 5 pirmąsias rungtynes blokavo net 27 (vid. 5,4) - tai net 9 blokais daugiau nei antra sąrašo komanda.

Kaip jam trūksta aštraus kūrėjo puolimo organizavimui, kol tokiu turėjęs būti Alexas Perezas vis dar kovoja su vidiniais demonais. "Žalgiris" yra viena mažiausiai taškų po rezultatyvių perdavimų pelniusi komanda (46,6 proc. atakų). "Žalgiris" taip pat yra antras pagal didžiausią klaidų procentą - 17,4.

Kaip Jockas Landale'as dar neatstovi baudos aikštelėje ir apsaugo krepšį tik pražangomis. Kaip jis šeštą atakos sekundę laido tolimus metimus, nors jo tritaškių pataikymas tik 25 proc. Ir kaip jam vėl tenka dirbti su juo nuo nulio, kaip kad Brandonui Daviesui, į Kauną atvykus tiesiai iš Monako. J.Landale'as kol kas yra antras komandoje pagal prasčiausią +/- rodiklį, o lenkia tik A.Perezo dvasią.

Kaip Zacho LeDay protas momentais užtemsta ir kainuoja „Žalgiriui“ brangius taškus.

Kaip Edgaras Ulanovas ir Marius Grigonis – jo patikimieji gynybos patruliai, pavedė rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“ iš Mateuszo Ponitkos padarydami žvaigždę.

Kaip Lukas Lekavičius per tris pastarąsias rungtynes surinko tik 2 naudingumo balus ir dar gyvena Atėnų „Panathinaikos“, ne „Žalgirio“ sistemoje.

Kaip su 7 naujais žaidėjais jam vėl reikia dirbti nuo nulio. Jų naudingumo balų indėlis dar siekia tik 36,8 proc. bendro komandos kraičio.

Bet jokia komanda netapo čempione lapkričio mėnesį. Tiek „Žalgiris“, tiek „Fenerbahče“ turi geriausius vaistininkus savo rūpesčiams išspręsti. Kaip kiekviena Šaro ir Željko vakarienė būna įdomi, taip įdomi bus ir jų tarpusavio dvikova penktadienio vakarą „Ulker“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius