Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 04

Šaro mestą pirštinę kelsiantis M.Schilleris: „Popieriuje „Barca“ stipriausia Eurolygoje“

Martinas Schilleris nuo pat pirmųjų darbo dienų Kaune sulaukia palyginimų su savo pirmtaku Šarūnu Jasikevičiumi. Jau šį vakarą krepšinio specialistai ir sirgaliai buvusį ir esamą Kauno „Žalgirio“ strategus galės palyginti ir tiesioginėje dvikovoje, nes į laikinąją sostinę atvyko Šaro vadovaujama „Barcelona“.

M.Schilleris su spaudos atstovais turėjo kalbėtis dar ketvirtadienį popiet, tačiau iškilo neatidėliotinų aplinkybių.

Specialistas iš Austrijos trečiadienio vakarą išlėkė į Varšuvą, kur jo laukė naujai iškeptas pasas, o į Kauną parsibeldė tik vėlų ketvirtadienio vakarą.

Visgi pailsėti M.Schilleris su komanda galėjo dar prieš tai, kai dėl rinktinių „lango“ turėjo savaitę be krepšinio, o dabar austras su auklėtiniais jau žvelgia į laukiantį iššūkį – į Kauną atvykusį Šarą su visa kataloniška svita.

„Svarbiausias akcentas žaidžiant prieš „Barceloną“ bus saugoti kamuolį. Tai labai svarbu, nes jie provokuoja klaidas ir žaidžia agresyviai visos atakos metu, tad turėsime su kamuoliu žaisti labai atsargiai, – pagrindinį rungtynių akcentą dėstė M.Schilleris. – Gynyboje turėsime gintis prieš jų žaidimą nugara į krepšį ir įkirtimus. Kalbant apie asmenybes, žinoma, šioje komandoje daug garsių vardų. Mirotičius, Calathesas, ko gero, yra gyvatės galvos. Laukiame šio iššūkio.“

Mirotičius, Calathesas, ko gero, yra gyvatės galvos.

„Žalgiris“ mačą prieš „Barcą“ pasitinka pralaimėjęs visus penkis lapkričio Eurolygos mačus, o juose labiausiai skilinėjo gynybiniai įtvirtinimai.

Pagal gynybos reitingą kauniečiai yra paskutiniai Eurolygoje, o per penkis pralaimėtus mačus į jų krepšį vidutiniškai krito 89,2 taško.

„Daugiausia dirbame tobulindami gynybos pagrindus, pradedant nuo asmeninės gynybos ir pagalbų, su kuriomis negalime persistengti atiduodami varžovams laisvus tritaškius metimus. Tai svarbiausi dalykai“, – akcentus gynyboje prieš mūšį su „Barca“ pabrėžė M.Schilleris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

Intensyviu grafiku žaidžiančiam „Žalgiriui“ praėjusi savaitė buvo atokvėpio metas. Sužaidę mačą su Sankt Peterburgo „Zenit“ praėjusį ketvirtadienį, kauniečiai turėjo net aštuonias dienas, per kurias pailsėjo tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

„To reikėjo visoms komandoms, kurios žaidžia daug rungtynių. Ypač iš fizinės pusės, tai buvo gera pertrauka. Puikiai praleidome savaitę, vyrukai yra kupini energijos ir laukia rungtynių, – sakė M.Schilleris, pabrėžęs, jog pailsėjo ir pats. – Turėjome laisvą savaitgalį. Aš taip pat turėjau galimybę atitrūkti nuo krepšinio. Žinoma, sezono metu nelengva atsitraukti visiškai, bet išvaliau smegenis, tad pertrauka buvo svarbi ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.“

Vyrukai yra kupini energijos ir laukia rungtynių.

Nors pralaimėjo penkerias rungtynes iš eilės, panašu, kad tik šįvakar „Žalgiris“ kitoje aikštės pusėje išvys stipriausią komandą Europoje.

„Barca“ beveik visą ligšiolinį sezoną pirmauja Eurolygoje ir per 10 mačų pralaimėjo tik dusyk, nors pastaruoju metu Šaro auklėtiniai ėmė klupinėti dažniau – Eurolygoje jie nusileido Vilerbano ASVEL, o Ispanijos pirmenybėse – „Valencia“ ekipai.

Nepaisant to, M.Schilleris žvelgia į katalonus kaip į stipriausią Eurolygos ekipą.

„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“
„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“

„Popieriuje ir žvelgiant į turnyrinę lentelę galima būtų sakyti, kad taip, – paklaustas, ar „Barca“ yra stipriausia turnyro komanda, sakė austras. – Ypač dabartinėje sezono stadijoje.“

Jau šį vakarą M.Schillerio lauks ir tiesioginė akistata su „Žalgirio“ sirgalių dievaičiu Šaru. Ar tai – papildomas iššūkis jaunam 38-erių metų specialistui?

„Taip, tai iššūkis, bet ne dėl to, kad jų treneris yra buvęs „Žalgirio“ strategas. Tai iššūkis dėl to, jog jis – geras treneris, labai geras oponentas. Šioje lygoje kiekvienos rungtynės yra iššūkis, nes kitos komandos turi gerus trenerius ir yra talentingos. Tad taip, tai bus iššūkis, bet ne dėl to, kad jis treniravo „Žalgirį“ anksčiau“, – tikino M.Schilleris.

VIDEO: Š.Jasikevičius – apie fantastinį „Žalgirį“, neteisingą pesimizmą dėl M.Schillerio ir Barseloną

„Žalgirio“ ir „Barcos“ rungtynės startuos 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius