-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Šaro mokykla: Eurolygos atkrintamųjų starte dominuoja buvę „Žalgirio“ žaidėjai

Buvę Kauno „Žalgirio“ atstovai diktuoja madas Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Tarp penkių efektyviausių turnyro žaidėjų įsitaisė net keturi praeityje Lietuvos čempionų gretose rungtyniavę krepšininkai.
Buvę žalgiriečiai diktuoja madas Eurolygoje
Buvę žalgiriečiai diktuoja madas Eurolygoje / Euroleague.net

Dvidešimt šeši Eurolygos žaidėjai atkrintamųjų starte renka dviženklį naudingumo balų vidurkį, o vos penki iš jų priklauso elitiniam 20 efektyvumo balų klubui.

Net keturi šio penketuko krepšininkai praeityje vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius ir dirbo kartu su Šarūnu Jasikevičiumi. Trys iš jų buvo legendinėje 2017-2018 metų komandoje, kuri nužygiavo iki pat trečiojo Eurolygos nugalėtojų pakylos laiptelio.

Tai – Brandonas Daviesas („Barcelona“), Kevinas Pangosas (Sankt Peterburgo „Zenit“) ir Vasilije Micičius (Stambulo „Anadolu Efes“).

Vieta Žaidėjas Komanda Rungtynės Naudingumo vidurkis
1. Brandonas Daviesas „Barcelona“ 2 29
2. Kevinas Pangosas Sankt Peterburgo „Zenit“ 2 26
3. Danielis Hackettas Maskvos CSKA 2 25
4. Vasilije Micičius Stambulo „Anadolu Efes“ 3 21,6
5. Zachas LeDay Milano „Olimpia“ 2 21,5

Naudingiausias Eurolygos atkrintamųjų starto žaidėjas – „Barcelona“ centras Brandonas Daviesas, Kaune palikęs ne tik delno įspaudą „McDonald‘s žvaigždžių alėjoje“, bet ir ryškų pėdsaką „Žalgirio“ istorijoje.

Lietuvos čempionų gretas jis papildė 2017-aisiais metais iš „Monaco“, o po poros metų tapo pirmuoju krepšininku po Arvydo Sabonio, kuriam pavyko įsipaišyti į pirmąją simbolinę Eurolygos sezono komandą.

Gerą žaidimą B.Daviesas tęsia ir Katalonijoje, o jam vėl vadovauja Šarūnas Jasikevičius.

Nors „Barcelona“ per pirmuosius du mačus su Sankt Peterburgo „Zenit“ pasidalijo po pergalę, tačiau kaltinti vidurio puolėjo iš JAV nebūtų dėl ko.

Per pirmąsias dvejas rungtynes B.Daviesas renka net po 29 naudingumo balus – 20 taškų (53,3 proc. dvit., 100 proc. trit., 85,7 proc. baud.) ir atkovoja po 8,5 kamuolio (3,5 puolime).

Jis yra antras atkrintamosiose varžybose pagal rezultatyvumą ir antras pagal atkovotus kamuolius.

Vien ko verta B.Davieso gynyba ir energija, neatsispindi statistikos protokoluose.

Euroleague.net/Brandonas Daviesas
Euroleague.net/Brandonas Daviesas

Didžiausiu Šaro galvosūkiu serijoje su „Zenit“ tapo įžaidėjas Kevinas Pangosas, kurį jis dvejus metus treniravo Kaune.

Įžaidėjas 2016-aisiais iš Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ atvyko į Kauną, o 2018-aisiais atvedė „Žalgirį“ iki finalo ketverto bei buvo išrinktas į antrąją simbolinę Eurolygos sezono komandą.

Galingą kontraktą kanadiečiui tuomet pasiūlė būtent „Barcelona“.

Ketvirtfinalio seriją prieš savo buvusią komandą K.Pangosas pradėjo įspūdingai. Jis vidutiniškai žaidžia po beveik 36 minutes, o pelno po 21 tašką (72,7 proc. dvit., 38,5 proc. trit., 78,6 proc. baud.), atlieka po 6 rezultatyvius perdavimu, atkovoja po 3 ir perima po 1,5 kamuolio ir fiksuoja po 26 naudingumo balus.

Euroleague.net/Kevinas Pangosas
Euroleague.net/Kevinas Pangosas

Xavi Pascualio įžaidėjas yra rezultatyviausias atkrintamųjų žaidėjas. Pagal rezultatyvius perdavimus K.Pangosas dalijasi pirmąja vieta su Danieliu Hackettu iš Maskvos CSKA, kuris tapo didžiausia atkrintamųjų staigmena.

Per dvejas rungtynes su nukraujavusia Stambulo „Fenerbahče“ šis italas rinko po 17 taškų (50 proc. dvit., 70 proc. trit., 100 proc. baud.), atkovojo po 3,5 ir perėmė po 2 kamuolius, atliko po 6 rezultatyvius perdavimus ir fiksavo po 25 naudingumo balus.

Mike'o Jameso netektį gerai atstojęs D.Hackettas timptelėjo CSKA komandą per vieną pergalę nuo Eurolygos finalo ketverto.

Euroleague.net/Danielis Hackettas
Euroleague.net/Danielis Hackettas

Vasilije Micičius pirmajame ketvirtfinalio serijos mače patyrė traumą, kai į jį įsižėrė „Real“ deimančiukas Usmanas Garuba, bet tai buvusiam „Žalgirio“ gynėjui nesutrukdė po to sužaisti dvejas dominuojančias rungtynes iš eilės.

Serijoje su Madrido krepšininkais V.Micičius renka po 19,7 taško (56,3 proc. dvit., 57,9 proc. trit., 100 proc. baud.), atkovoja po 3 ir perima po 1,7 kamuolio, atlieka po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, o naudingumo balų vidurkis – 21,7.

Per pastarąsias dvejas rungtynes universalus gynėjas įmetė 10 tritaškių ir surinko 60 efektyvumo balų.

B.Daviesas, K.Pangosas ir V.Micičius kartu žaidė 2017-2018 metų „Žalgiryje“, o dabar yra trys rezultatyviausi Eurolygos atkrintamųjų žaidėjai.

„Žalgiris“ šį krepšininką įsigijo iš Bursos „Tofaš“. Užkulisiuose kalbama, jog trečiasis V.Micičiaus sezonas Stambule bus paskutinis ir jis kelsis vasarą į NBA.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zachas LeDay
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zachas LeDay

Naudingiausių Eurolygos ketvirtfinalių žaidėjų penketuką uždaro Milano „Olimpia“ atstovas Zachas LeDay, dar pernai vilkėjęs žaliai-baltus Kauno komandos marškinėlius.

Po 32 minutes serijoje su Miuncheno „Bayern“ žaidžiantis amerikietis vidutiniškai susižeria į savo sąskaitą po 13,5 taško (54,5 proc. dvit., 66,7 proc. trit., 100 proc. baud.), atkovoja po 7 ir perima po 1 kamuolį, atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus ir fiksuoja po 21,5 naudingumo balo.

Z.LeDay metimas paskutinę pirmųjų rungtynių sekundę atnešė „Olimpia“ komandai fantastišką pergalę.

VIDEO: Eurolygos stebuklai: buvęs žalgirietis paskutinę sekundę atnešė neįtikėtiną pergalę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius