Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 03 08

Šaro pašonėje bręstantis talentingas lietuvis nekantrauja pasirodyti Kaune

Praėjęs savaitgalis Kroatijos mieste Zadare ilgam įsimins „Barcelona“ lietuviui Kasparui Jakučioniui. Eurolygos jaunimo atrankos turnyro MVP tarp dvejais metais vyresnių krepšininkų tapęs 16-metis vilnietis iškovojo Katalonijos komandai bilietą į gegužę gimtinėje vyksiantį Eurolygos finalo ketvertą.

Per ketverias rungtynes Kasparas Jaukčionis rinko po 19,2 taško, 7 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius, atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo bei fiksavo po 25 naudingumo balus.

Viename mače 192 cm ūgio įžaidėjas sprogo net 40 naudingumo balų pasirodymu.

„Barcelona“ klubui nuo pastaruosius pusantrų metų priklausantis talentingas lietuvis, kuris praėjusią vasarą su U16 rinktine tapo Europos čempionu, laukia sugrįžimo į Lietuvą ir viliasi su „Barcelona“ jaunimu Eurolygos jaunimo turnyre pakartoti 2016-ųjų metų sėkmę.

„Tai yra labai svarbu. Dėl to mes dirbome visą sezoną. Sunkiai dirbome dėl šio turnyro, apie kurį galvojome kiekvieną dieną“, – Eurolygos tinklalapiui sakė Kasparas Jakučionis.

Pergalė Eurolygos jaunimo atrankos turnyre suteikė K.Jakučioniui galimybę grįžti į tėvynę, kadangi gegužės 18–21 dienomis Kaune paraleliai vyks Eurolygos finalo ketvertas.

„Tai buvo mano motyvacija, – sakė iš Vilniaus kilęs K.Jakučionis. – Žinojau, kad pergalė lemtų kelionę namo. Nekantrauju susitikti su šeima ir draugais.“

Lietuvą perspektyvus krepšininkas paliko 2021-ųjų metų vasarą. Ant K.Jakučiono stalo gulėjo šūsnis žinomų klubų pasiūlymų, bet jis pasirinko „Barcelona“ organizaciją.

„Man patiko klubo teikiamos sąlygos, sporto bazė, treniruotės ir visa kita. Aš patobulėjau per šį laiką. Ir aš tikrai myliu Barseloną“, – sakė K.Jakučionis.

Euroleague.net/Kasparas Jakučionis
Euroleague.net/Kasparas Jakučionis

K.Jakučionis pasidalijo mintimis apie bendravimą su „Barcelona“ pagrindinės komandos lietuviais – treneriu Šarūnu Jasikevičiumi ir įžaidėju Roku Jokubaičiu.

„Kalbėjau su jais, bet tų pokalbių nebuvo daug. Man jie labai patinka, bet jie neturėjo didelio svorio man apsisprendžiant keltis į Barseloną“, – sakė K.Jakučionis.

VIDEO: EB ANGT Zadar MVP Highlights: Kasparas Jakucionis, U18 FC Barcelona

Kas Barselonoje šiam lietuviui palieka didžiausią įspūdį?

„Visi treneriai ir žaidėjai palaiko gerą ryšį. Jie džiaugiasi vienas kito pergalėmis. Mes bendraujame lyg būtume draugai, nesvarbu, tai būtų pokalbis su pirmuoju treneriu, asistentu ar fizinio pasirengimo specialistu. Su jais galima bendrauti apie bet ką“, – sakė K.Jakučionis.

Liaupsių įžaidėjui negailėjo ir „Barcelona“ jaunimo komandos treneris Rogeris Grimau.

„Jis yra vienas profesionaliausių žaidėjų, kokį man yra tekę sutikti, nors jam vos 16 metų. Jis yra labai subrendęs“, – sakė R.Grimau, kuris Eurolygoje per devynerius metus sužaidė 170 mačų, o 2003-aisiais kartu su Š.Jasikevičiumi tapo šio turnyro čempionu.

„Barcelona“ klubo nuotr., D.Gvildžio fotomontažas/Kasparas Jakučionis – „Barcelona“ akademijoje tobulėjantis lietuvis
„Barcelona“ klubo nuotr., D.Gvildžio fotomontažas/Kasparas Jakučionis – „Barcelona“ akademijoje tobulėjantis lietuvis

„Barcelona“ neturėtų stebėtis K.Jakučionio dominavimu. Jis stipriai prisidėjo prie pernykščio U16 triumfavo Senojo žemyno pirmenybėse.

„Tai buvo nuostabu. Nuo pat starto komandoje buvo puiki atmosfera, kaip ir Barselonoje. Jaučiu vienodą energiją“, – sakė krepšininkas, kuris Europos čempionate fiksavo 9,7 taško, 5,1 atkovoto ir 3,4 perimto kamuolio, 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Turnyro finale Lietuvos šešiolikmečiai dėl aukso medalių kovojo prieš ispanus, o K.Jakučionis surinko 15 taškų, 11 atkovotų ir 5 perimtus kamuolius, pridėjo 5 rezultatyvius perdavimus.

„Turėjau motyvacijos įrodyti, kad Lietuva nėra bloga krepšinyje ir kad galime juos įveikti, – sakė K.Jakučionis. – Mes tai padarėme, o jausmas buvo nuostabus.“

Dabar K.Jakučionio akiratyje – grįžimas į Lietuvą, kurioje jis „Barcelona“ komandoje savo lygį sieks įrodyti tarp žemyno perspektyviausių žaidėjų.

VIDEO: „Eurolygos diena“: drama Berlyne, kosminis tritaškis ir prancūzų viražai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius