Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 06

Šarui ir „Žalgiriui“ – S.Pešičiaus paguodos ir padrąsinimo žodžiai

„Barcelona“ seniai neturėjo trenerio, kurį taip mėgtų vietos publika. Prieš rungtynių pradžią katalonai plojimais pasitinka vyriausią Eurolygos specialistą. Tai normalu Stambule, Atėnuose ar kituose gilių krepšinio tradicijų kraštuose. Bet 69-erių Svetislavas Pešičius užsitarnavo išrankių „Barcelona“ aistruolių pagarbą. Pirmiausia, sugrąžindamas katalonus į pergalių kelią, iš kurio ketvirtadienį juos bandys išstumti Kauno „Žalgiris“.
Svetislavas Pešičius
Svetislavas Pešičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Barcelona“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

Barselonoje krepšiniui sunku patekti į dėmesio centrą.

Štai ir prieš S.Pešičiaus spaudos konferenciją „Barcelona“ rūsiuose, televizoriaus ekrane sukosi akimirkos iš futbolo rungtynių.

Trečiadienį, „Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynių išvakarėse, prie „Camp Nou“ po truputį buriavosi žmonės, nekantravę išvysti „El Clasico“ Ispanijos karaliaus taurės pusfinalyje.

„Gal bilietų?“ – vienas po kito „Barcelona“ bazės prieigose kamantinėjo bilietų perpardavinėtojai. Ir tikrai ne į katalonų kautynes su „Žalgiriu“ ketvirtadienio vakarą.

S.Pešičius daro viską, kad futbolo šventovės pašonėje žmonės pastebėtų ir kitą komandą su „Barcelona“ marškinėliais. O Europos krepšinio bendruomenė jau tikrai pastebėjo.

Kai „Žalgiris“ kenčia sunkią seriją su 1 pergale per 7 pastarąsias rungtynes, situacija Barselonoje visiškai priešinga.

„Barcelona“ laimėjo 6 iš 8 pastarųjų Eurolygos rungtynių ir rikiuojasi penktoje turnyro lentelės vietoje. Visa tai po ketverių iš eilės nesėkmių serijos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Svetislavas Pešičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Svetislavas Pešičius

S.Pešičius visada garsėjo kaip gynybos šalininkas.

Jo griežtai sustyguota „Barcelona“ pagal gynybos reitingą Eurolygoje yra antra. Standartinėje statistikos išraiškoje tai yra vid. 76,4 praleisto taško per rungtynes.

Bet dabar „Barcelona“ žavingai mirguliuoja ir puolime.

Įdomu, kad per 13 pirmųjų Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių granatiniai rinko tik vid. 74,9 taško per mačą. Palyginimui, tai tebūtų 14 rezultatas Eurolygoje.

Tačiau per 8 pastarąsias rungtynes S.Pešičiaus kareivių rezultatyvumas pašoko kaip Lionelis Messi po smagių įvarčių – iki 82,3 taško per susitikimą.

Beje, pats S.Pešičius, kuris yra didžiulis Barselonos klubo gerbėjas, tikintis saviškių pergale, per „Real“ ir „Barcelona“ susirėmimą liks namuose. Tačiau jis nevaržo krepšininkų ir nenustebtų, jei dalis jų po treniruotės apsilankytų „Camp Nou“.

Stadione tikrai nebus kito didžiulio „Barcelona“ aistruolio – Šarūno Jasikevičiaus ir jo auklėtinių. Kaip tik tuo metu, kai 99 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione pasaulinės futbolo žvaigždės pradės titanų mūšį, „Žalgiris“ pradės savo treniruotę tuščioje „Palau Blaugrana“.

„Kauno „Žalgiris“ yra labai kovinga komanda, – savo priešininkus įvertino S.Pešičius. – Ji visada rodo didžiulį charakterį. „Žalgiris“ žaidžia intensyvų krepšinį ir tai viena pagrindinių „Žalgirio“ savybių.

Labai svarbu, kad jie vėl turi pilną komandą. „Žalgiryje“ yra ir gerų metikų, ir atletiškų bei patyrusių aukštaūgių po krepšiu. Tai patyrusi komanda.

Gal jie nepradėjo sezono sėkmingai, bet tai daugiausia dėl sėkmės trūkumo. Jie pralaimėjo geroms komandoms. Tačiau „Žalgiris“ grįžta į ritmą. Reikia suprasti, kad tai labai kovinga, charakteringa komanda ir turime gerai pasiruošti šiam mačui.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: kodėl neveikia Šaro stebuklai ir kaip išbristi iš nesėkmių serijos

Vilčių nepateisinantis, bet sezono rezultatyvumo rekordą (18 tšk.) praėjusiame ture pakartojęs Chrisas Singletonas drąsiau kalbėjo apie laukiančią dvikovą.

„Aš manau, kad turime visus šansus laimėti, – pasitikėjimo neslėpė 2 milijonų JAV dolerių kontraktą vasarą sudaręs amerikietis. – Tačiau žinome, kad žalgiriečiai atiduos viską. Tą energiją komandai perteikia „Žalgirio“ treneris. Turime prilygti tai jų energijai ir daryti viską, kad apgintume namų aikštės pranašumą.“

„Barcelona“ žygiuoja taip sėkmingai, kad S.Pešičius tvirtina savo pozicijas vyr. trenerio poste.

24sek žiniomis, S.Pešičius yra geras „Barcelona“ prezidento bičiulis ir labai įtakingas komandos vadovybėje. Todėl labai realu, jog serbas liks darbuotis Barselonoje ir po šio sezono. O tai reiškia, kad „nebent trečiu jo asistentu Barselonoje dirbsiąs Šaras“ vasarą nebus medžiojamas savo antrųjų namų komandos.

Bent jau kol žalgiriečių treneris ketvirtadienį neišsiveš netikėtos pergalės iš „Palau Blaugrana“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius