Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 28

Šarūnas Jasikevičius – apie auksinį tašką, masinę psichozę ir sulaužytą lentą

Šarūnas Jasikevičius braižė gynybinius derinius į vieną pusę, o jo auklėtiniai bėgo į kitą. Bet svarbiausia, kad Kauno „Žalgirio“ vyrai susitiko tame pačiame sutartame pergalingame taške. Žalgiriečiai rezultatyviose rungtynėse po pratęsimo pranoko Milano „Olimpia“ 105:97.

„Kur sakiau tau būti puolime?! Sakiau, kad pirmi du puolimai su tavimi viršuje! Spausk jį į kairę! Į kairę jis nieko vertas! – keikėsi Šaras per minutės pertraukėlę kaip pasiutęs. – Visi laisvi, daug lengvų taškų!“

„Žalgirio“ vyrai gynėsi priešingai, nei tarėsi dvi dienas iki rungtynių, ir tai siutino vyriausiąjį trenerį.

Užtat puolė jie kaip NBA komanda – per du kėlinius italams išrašė 53 taškų sąskaitą ir atakavo nerezultatyviau tik už tą pasiutusį mačą su ALBA, kai vokiečius talžė 104 taškų pasirodymu ir iki pertraukos suleido 54.

Ettore Messina spjaudėsi per minutės pertraukėlę, bet savo taktinėje lentoje negalėjo nubraižyti jokių tvirtų gynybinių užkardų projektų.

Sakoma, čempionatus laimi gera gynyba, bet nugalėti Milaną užteko ir rezultatyvaus puolimo. Kad ir po pratęsimo. Kad ir įmetus daugiausiai šį sezoną – net 105 taškus.

Šarūno Jasikevičiaus vyrai atlaikė 15 į jų gynybą smigusių tritaškių strėlių ir išplėšė jau 5 pergalę per 6 pastarąsias rungtynes.

„Noriu pasveikinti žaidėjus ir sirgalius su pergale. Tikrai smagu, kad susirinko tiek žmonių nepaisant tos, nežinau net kaip pavadinti – nenoriu būti antraštėse... Viskas suprantama. Ačiū žmonėms, kurie vis dėlto atėjo į areną, mus palaikė ir kūrė superinę atmosferą.

Rungtynės buvo panašios kaip ir mūsų treniruotės pastarąsias dvi dienas. Su labai daug energijos ir visai be galvos. Kažkiek tikėjau, kad su kiekviena diena tos galvos prisitaikys ir bus geriau, bet jos to nepadarė.

Puolime taip, kažkiek užsivedę labai stengėmės, bet gynyboje tai buvo labai blogos rungtynės. Net puolime kai kuriose situacijose perskubėjome, neturėjome kantrybės. Blogiausia, kad nereagavome į pastabas per minutės pertraukėles, pertrauką. Antra pusė irgi buvo labai bloga, nes prasileidome 47 taškus.

Svarbiausia dabar vienas taškas, kuris mums aukso vertės. Visi dabar jie tokie. Tikiuosi, kad nurimę galėsime pradėti kreipti dėmesį į detales ir gerinti žaidimą“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

– „Žalgiris“ pirmą kartą laimėjo pratęsimą. Ar tai susiję su fizinėmis jėgomis, ar komanda tvirtėja?

– Mes tvirtėjame psichologiškai ir apie tai kalbame daug laiko. Bet kai ateina pratęsimas, viską lemia pataikyti metimai ir kažkas tokio. Pratęsimas yra daugmaž niekieno rungtynės. Gale su savo gynybinėmis klaidomis pasidarėme tokias rungtynes, kad jos galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Nors lyg ir kiekvieną kėlinį turėjome kontrolę. Man rodos, skirtumas keliskart buvo virš 10, bet vis sugebėdavome prisidaryti įvairių dalykų.

– Antrame kėlinyje buvo minutės pertraukėlė, per kurią nieko nebraižėte. Norėjote žaidėjus užkurti?

– Nežinau, praradau savo lentą, kuria buvau patenkintas. Labai gražiai ant jos braižėsi, o dabar braižau ant tokios, ant kurios parašyta Maskoliūno pavardė (šypsosi). Per tas minutės pertraukėles stengiuosi juos užkurti, bet ir jie turi užsikurti. Priėmėme rizikingą žingsnį duoti jiems laisvų dienų. Jie stengiasi, tad norisi jiems duoti prasivalyti galvas. Bet ir jiems tai bus gera pamoka, kad grįžęs turi iškart eiti, duoti. Gerai, kad išsikovojome pergalę, nors žaidimas susideda iš detalių, o jos buvo vykdomos labai prastai.

– Kiek tas ažiotažas dėl koronaviruso trikdė komandos pasirengimą?

– Negaliu pasakyti, kaip veikė žaidėjus. Visai to neakcentavau ir nemanau, kad komandoje tai svarbu. Tas darbas tikrai buvo geras grįžus iš kelių laisvų dienų. Galvojau, kad kasdien tos galvos pradės geriau veikti, bet neveikė.

Tikrai patiko Messinos žodžiai oro uoste. Manau, aš irgi taip pat mąstau. Ta masinė psichozė, vėlgi... Ir norisi rasti aukso vidurį, kad neatrodytum iš viso be... Taip, tai yra problema. Žmonės miršta ir t.t. Bet tų problemų yra. Toks vaizdas, kad ir dar didesnių.

Ramiai į tą reaguoju. Aišku, kiekvienas žmogus po to gali nemaloniai nuteikti, jeigu jo šeimoje yra tų problemų. Kažkur norėtųsi rasti tą aukso vidurį. Suprasti viską. Ir norėtųsi, kad nebūtų tokios masinės psichozės. Manau, ji kažkiek perdėta, nors pasiruošti reikia. Padaryti visas prevencijas. Manau, šiuo klausimu „Žalgiris“ buvo aukštumoje. Mes darėme visokias prevencijas atėjusiems į areną, bandėme daryti, kad nebūtų žmonių iš to židinio. Galbūt reikėtų rasti tą aukso vidurį.

VIDEO: „Žalgirio“ sirgaliams virusas nebaisus: į areną plūsta žmonės

– Hayeso 3 iš 3 tritaškių ir 21 taškas: kiek jam svarbu pataikyti tą pirmą metimą?

– Jis toks tvirtas žmogus psichologiškai, su savo nuomone. Kita vertus, jaunas, o jauniems visada svarbu pataikyti pirmą metimą. Nors visiems taip. Jaunimui, galvoju, tai dar svarbiau.

Hayeso žaidime visada trūko tik pataikymo. Jis pradeda pataikyti. Šiandien jis buvo labai svarbus tiek pradžioje, tiek pabaigoje, kai jie nusprendė dengti su Crawfordu.

VIDEO: Nigelas Hayesas analizavo pergalę prieš Milaną ir ruošėsi pirkti suši

– Atrodo, planas buvo žaisti per priekį. Kiek jis pasiteisino?

– Absoliučiai nebuvo tokio plano. Net atvirkščiai – net nežinau, prieš ką buvo galima ten žaisti. Jeigu Micovas ketvirtoje pozicijoje, tai gal kažkiek. Bet šiaip tai atvirkščiai – planas buvo kitoks. Turime varžovų komandą, kuri truputį veteraniška. Juos reikia varginti, judinti ir t.t.

– O kad puolėjai surinko didžiąją dalį taškų, ką tai sako?

– Kad gynėjai judino kamuolį. Stengėmės judinti, juos varginti. Kad būtų kuo daugiau veiksmo, kur įžvelgiau pranašumą su jaunatviškumu, ištverme. Reikia pripažinti, ir Milanas sužaidė labai geras rungtynes puolime. 15 tritaškių... Jau prieš mačą sakėme, kad Micovas ir Rodriguezas turi labai didelį puolimo potencialą. Laukėme kitokių rungtynių, bet šiai dienai imame tašką. Nors reikia gerinti žaidimą nuo Vitorijos ir šitų rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius