Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2018 05 15

Šarūnas Jasikevičius atskleidė vienintelį kelią nugalėti Eurolygos čempionus

Prieš kelias dienas kovas LKL baigęs Kauno „Žalgiris“ jau šį penktadienį stoja į istorinį Eurolygos pusfinalį su Stambulo „Fenerbahče“. Šarūnas Jasikevičius prieš išvyką į Belgradą skundėsi, kad pasirengimas, deja, visai neprimena Eurolygos finalo ketverto. Tačiau treneris tiki, kad net ir čempioniška patirtis gali neatsilaikyti prieš kauniečių užsidegimą, jei visi krepšininkai aikštėje paliks savo širdis.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Sezono atradimu vadinamas Š.Jasikevičius stos prieš jau dešimto Eurolygos titulo siekiantį Željko Obradovičių. Tačiau Šaras šios akistatos nesureikšmina ir stengiasi kuo geriau paruošti savo artileriją.

Tai – ne taip ir paprasta. Š.Jasikevičius guodėsi, kad kol kas turėjo tik vieną gerą treniruotę.

„Užtenka? Neužtenka. Nėra to treniruočių proceso. Antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį dar turėsime treniruotes, o penktadienį jau tik lengvas pamėtymas. Yra kaip yra. Nieko mes nepakeisime. Nepradėsime treniruotis penkias valandas per dieną, nes būtų nelogiška. Praktiškai gaunasi, kad ruošiamės eilinėms Eurolygos rungtynėms“, – LKL kovose užsibuvęs pyko Š.Jasikevičius.

– Koks yra „Fenerbahče“ komandos veidas jūsų akimis?

– Visos Željko Obradovičiaus komandos antrąją sezono pusę žaidžia žymiai geriau. Jie žino, kada pasiekti piką. Tai padeda tai, kad jie turi daug veteranų, patyrusių žaidėjų, kurie žino, ką daryti ir kaip pasirengti. Jiems nėra siurprizas. Jie prie to įpratę. Komanda žino, ką daro.

Pats aukščiausias iššūkis yra žaisti Eurolygos finalo ketverte prieš čempionus.

Pats aukščiausias iššūkis yra žaisti Eurolygos finalo ketverte prieš čempionus. Visi suprantame, kad bus labai labai sunku. Iš kitos pusės, tokių rungtynių šiais metais esame žaidę daug – kartais laimėdavome, kartais pralaimėdavome. Tie patys dalykai – detalės ir kuo mažiau dalinti lengvų taškų varžovams. Reikia dirbti už kiekvieną tašką ir centimetrą. Su kiekvienu etapu energija ir atsidavimas turi didėti.

– Detalizuojant, gynyba prieš Kostą Slouką bus svarbi?

– Sloukas yra puikios formos. Jis dominavo serijoje su „Baskonia“, o jie yra puikiai besiginanti komanda. Sloukas pagerino rezultatyvių perdavimų rekordą ir visur eidavo, kur reikėdavo. Čia yra Eurolygos čempionai. Turime gerai įsidėti į galvą – kur mes galime ir kur tikrai negalime rizikuoti. Tai bandysime daryti. Viską apginti prieš tokią komandą yra neįmanoma.

„Scanpix“ nuotr./Kostas Sloukas ir Luigi Datome
„Scanpix“ nuotr./Kostas Sloukas ir Luigi Datome

– Kiek svarbi yra „Fenerbahče“ patirtis? Ketvirtas finalo ketvertas iš eilės.

– Nėra kalbos. Patirtis padeda. Tai vienas iš elementų. Bet tų elementų yra ne penki, o dvidešimt. Jie irgi yra žmonės. Jie labai nori laimėti. Ir juos slėgs įtampa, ir mus. Reikia susitvarkyti su tuo. Kiekvienas žaidėjas turi padėti komandai. Nebūtinai primesti 20 taškų. Noriu, kad kiekvienas kažką duotų.

„Žalgiris“ turi palikti širdį, išsilaikyti rungtynėse kuo ilgiau ir kažkuriuo metu smogti.

„Žalgiris“ turi palikti širdį, išsilaikyti rungtynėse kuo ilgiau ir kažkuriuo metu smogti.

– Željko Obradovičiui tai gali būti jau dešimtas Eurolygos titulas jo karjeroje. Jums kažką reiškia žaisti prieš tokį trenerį?

– Nelabai. Tai yra tiesiog kitas varžovas. Draugystės turi būti paliktos šone. Jis tai darys ir mes darysime. Finalo ketverte visi treneriai yra pažįstami.

– Kiek svarbi psichologija tokiose rungtynėse?

– Tai yra vienas iš dalykų. „Žalgiris“ turi palikti širdį, išsilaikyti rungtynėse kuo ilgiau ir kažkuriuo metu smogti. Tą mes darėme viso sezono metu. Tik situacija yra didingesnė. Bet yra 40 minučių ir detalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius