Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20 /21:43

Šarūnas Jasikevičius: „Darželio lygis. Man to jau buvo per daug“

Šaras jau antrojo kėlinio viduryje spyrė į reklaminį LED ekraną prie „Žalgirio“ atsarginių suolo. Treneris nebeištvėrė išvydęs jau ketvirtą iš po krepšio pramestą žalgiriečių metimą. Vien iki pertraukos „Žalgiris“ taip vėjais paleido 8 lengvus taškus į Madrido „Real“ krepšį. O kai Leo Westermannas prieš pat pertrauką įteikė kamuolį į rankas Dontaye Draperiui, treneris net nebežiūrėjo, kaip ištiksės paskutinės antrojo kėlinio sekundės ir nusisukęs kulniavo rūbinės link.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ 59:74 | „Žalgirio“ arena

Bet „Žalgiris“ kapstėsi. Kai trečiojo kėlinio viduryje Paulius Jankūnas tritaškiu karpė skirtumą iki 2 taškų (46:48) ir Augusto Lima sustabdė „Real“ ataką, Š.Jasikevičius staugdamas iš pasitenkinimo sveikino kapitoną, o vėliau „penkiais“ apdovanojo brazilą, iš kurio pagaliau sulaukė ne tik energijos, bet ir taiklių metimų (sezono rezultatyvumo rekordas su 13 taškų).

„Visi Kauno Žalgirio fanai!“ – jau nebesikuklindamas priešais mane ėmė skanduoti žiūrovas, kuris 29 rungtynių minutes iki tol nervingai sėdiniuodamas beveik neišleido nė garso, bet patikėjo „Žalgirio“ pergale prieš Eurolygos grandą.

Antanas Kavaliauskas net sugrūdo kamuolį į krepšį per Othello Hunterio rankas. Tuo negalėjo patikėti beveik 13 tūkst. „Žalgirio“ arenoje susirinkusių žiūrovų (pasiektas sezono lankomumo rekordas – 12 896 žiūrovai) – kai kurie net griebėsi už galvos.

Nežinau, ar mūsiškiai nori eiti ir atimti iš šitų žaidėjų darbą. Sąžiningai, galvoju, daugumai nelabai tai rūpi.

Ketvirtasis kėlinys startavo „Real“ klaida – 53:53. Po švilpuko Šaras kartu su teisėju Eminu Mogulkocu mostelėjo ranka „Real“ aikštės pusės kryptimi – tai reiškia „Žalgirio“ kamuolį. Darėsi įdomu.

Bet „Žalgiris“ nebrangino kamuolio, o gynyboje nesusitvarkė su tris tritaškius iš eilės paleidusiu Trey Thompkinsu (53:62). „Real“ žurnalistė net pašoko iš savo vietos. Iki tol ji tyliai išgyveno „Real“ kančias su „Žalgiriu“, bet likus žaisti 7 min. iš džiaugsmo tiesiog spirgėjo. Ispanai laimėjo atkarpą 14:0 ir nubaudė „Žalgirį“ 67:53.

„Sunku kažką kalbėti. Kai kurios situacijos, kur klysdavome, tiesiai šviesiai – buvo juokingos. Nežinau, tai buvo 2-3 klasės situacijos. Sąžiningai, mes jų net nemokiname. Bet jei vyksta žaidimas du prieš du, prieš vieno gynėjo su kitu, norėtume, kad mūsų gynėjai susikeistų, o mes iš to gavome gal 10-12 taškų... Kas baisiausia, kad nuo tol, kol esu „Žalgirio“ treneris, komanda nepadarė visai jokios pažangos su komunikacija. Detalių per rungtynes būna įvairių. Bet ką mes norime uždaryti – tai savo baudos aikštelę. Visą dėmesį ten kreipiame. Bet šiandien tas pats baudos aikštelės uždarymas ir komunikacija tarp dviejų tos pačios pozicijos žaidėjų buvo labai blogai, – rungtynes vertino Š.Jasikevičius.

– Puolime ką norėjome, tą susikūrėme. Man įspūdinga, kaip kartais... Gal mums trūksta ambicijų prieš šitus varžovus? Nežinau, ar mūsiškiai nori eiti ir atimti iš šitų žaidėjų darbą. Sąžiningai, galvoju, daugumai nelabai tai rūpi. Aš jiems norėčiau palinkėti, kad gyvenime užsidirbtų daug pinigų, žaistų už Europos grandus. Kai kuriems „Žalgiris“ yra tik tiltas. Bet mums trūksta ambicijų. Galiu kalbėti apie kitas kūno dalis, apie kurias dažnai šneku, bet mums jų trūksta tikrai.

Daugelį kartų viską nurašau ant nepatirties, bet šiandien man to buvo per daug.

Kai kurios situacijos, jei sąžiningai, buvo skaudžiai juokingos. Net 3-4 klasės sporto mokyklos mokytojas tokių dalykų nemokina.

Tai tiek.“

– Kas lėmė tą „Real“ spurtą 14:0 ketvirtajame kėlinyje?

– Nesusikalbėjimas, taisyklių nesilaikymas. Įspūdinga, kai žmogus padaro vieną iš esminių klaidų gynybiniam plane, išleidi kitą, prieš išeidamas pasakai, ko turi nekartoti, nes klaidos per daug kainuoja. O tas žmogus daro tą patį. Aš kažkur nedadirbau su komunikacija. Jie paprasčiausiai nesusišneka. Vienas buvo epizodas, kai girdžiu, kad kažką lyg ir šneka. Bet arenoje yra ne vienas, ne du žmonės – nesigirdi, šneka per tyliai. Negalime gauti 7-8 situacijas laisvų metimų, kai yra tų pačių pozicijų žaidėjai. Kai žaidžia du prieš du. Antra klasė...

Klaidos. Madridas nubaudžiau klaidas. Tas pats buvo antro kėlinio pabaigoje, kai jie spurtavo 8-0. Palikti Madridą su 74 taškais nieko nepataikant, su tiek gynybinių klaidų, nėra blogai. Bet tai... Sėdėčiau jūsų vietoj, tai nusibostų kaskart klausytis to paties.

VIDEO: Paulius Jankūnas po pralaimėjimo: „Gynyboje nesustovėjome“

– Rungtynių pradžioje „Žalgiris“ 20 iš 25 taškų pelnė per aukštaūgius. Toks buvo planas?

– Nelabai. Planas buvo pikenrolas prieš Ayoną. Ištraukti susikeitimą tarp vieno iš „Real“ mažiukų su Pauliumi. Jie susikeisdavo, bet mes dar turime davesti kamuolį iki Pauliaus. Leo buvo iškišęs vieną gerą perdavimą, bet problema ambicijose. Komunikacijoje.

Yra noras ir yra noras eiti pasmaugti kažkokį žmogų, kalbant mūsų biznyje. Tie, kas eina smaugti, jie nueina į viršų. O kurie labai nori, tai labai nori, jo. Bet jie nenori smaugti.

– Augusto Lima sužaidė rezultatyviausią sezono mačą (13 tšk.). Tokį jį ir norėjote matyti?

– Taip. Bet po vienerių gerų rungtynių nelabai galima kažkokių didelių išvadų daryti. Bet taip, šiandien jis buvo geriausias mūsų žaidėjas.

– Kevinas Pangosas jau ne pirmą mačą iš eilės nepastebimas. Ar toks jo žaidimas darosi problema?

– Mes juo tikime ir tikėsime toliau. Jis labai gerai dirba, nors eilę rungtynių nesužaidžia. Nežinau, ar komunikacija yra patirties problema. Bet, vėlgi... Nesuskaičiuojamas skaičius darželio lygio klaidų. O ką jau kalbėti apie aukščiausią lygą.

– Pasigedote žaidėjų noro, bet bent jau tris kėlinius, atrodo, to noro žalgiriečiams netrūko.

– Yra noras ir yra noras eiti pasmaugti kažkokį žmogų, kalbant mūsų biznyje. Tie, kas eina smaugti, jie nueina į viršų. O kurie labai nori, tai labai nori, jo. Bet jie nenori smaugti. Jie nenori griūti ant kamuolio. O mes pasiimame kamuolį, išmušame iš rankų... Yra noras ir yra norėjimas aikštėje mirti. Labai didžiuliai skirtumai. Nemanau, kad „Real“ norėjo mirti aikštėje, bet tai Madridas – jie patyrę, turi lygį. Jie žino, kaip reaguoti į spurtą. Patirtis. Daugelį kartų viską nurašau ant nepatirties, bet šiandien man to buvo per daug.

VIDEO: Paulius Jankūnas po pralaimėjimo: „Gynyboje nesustovėjome“
VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Jie mus tiesiog baudė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius