Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 28

Šarūnas Jasikevičius piktas ant teisėjų: „Per pirmąsias 4 rungtynes – jokios pagarbos“

Šaras iškėlė rankas. „Pasiduodu“, – greičiausiai pagalvojo, pamatęs, kad teisėjai kažkodėl davė Andrew Goudelockui mesti trečiąjį baudos metimą, nors šis turėjo gauti tik du bandymus. „Žalgirio“ arenoje skanduotė su keiksmažodžiu teisėjams dar niekada neaidėjo šeštąją minutę. Bet teisėjai dirbo taip, kad sudarė dvigubų standartų rungtynių įspūdį. „Maccabi“ išsivežė pergalę 87:74.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Maccabi“ 74:87 | „Žalgirio“ arena

32-ąją minutę per vieną ataką „Žalgiris“ gavo dvi technines pražangas iš eilės. Iš pradžių – Šarūnas Jasikevičius, kurį po įspėjimų teisėjai galiausiai baudė švilpuku. Vėliau už kalbas baustas Leo Westermannas.

Šaras piktas tik numojo ranka. Treneris nebegalėjo tylėti matydamas, jo manymu, „į šoną“ švilpiančius teisėjus, todėl ir teisėjų jam skirta techninė neberūpėjo.

O teisėjai švilpė taip, kad jų nekeikti „Žalgirio“ arenoje buvo neįmanoma. Kai vienas teisėjas rodė žingsnius, o kitas rodė pražangą, Šaras ištiesė rankas ir tiesiog pasiuto. Galiausiai pavyko išsiaiškinti, kad „Maccabi“ vis dėlto sužingsniavo.

Jei norime kažką pasiekti, turime nugalėti grandus. Nėra pasiaiškinimų ir nebus.

Pražangą žalgiriečiams rodė prancūzas Josephas Bissangas. Po šio epizodo Šarūnas Jasikevičius akimirką kitą palydėjo arbitrą žudančiu žvilgsniu.

Tokia situacija, beje, rungtynėse kartojosi du kartus. Diskutuotinoje situacijoje J.Bissangas norėjo fiksuoti „Žalgiriui“ pražangą, bet nebespėjo – kitas arbitras nubaudė patį „Maccabi“ puolėją Deviną Smithą.

Šaras po rungtynių tvardėsi, bet buvo piktas.

„Nuo Stambulo iki šio vakaro padariau klaidų ruošdamas komandą, nes ji buvo neatpažįstama pirmoje rungtynių pusėje. Negaliu atsakyti, kur tų klaidų padariau. Bet „Maccabi“ nuo pirmųjų minučių pranoko mus energija, fiziniu kontaktu. Nors tą bandėme akcentuoti. Daugumoje situacijų jie buvo greitesni, vėliau viską pataikė. Prie visko, nemalonu žiūrėti į mestų baudų skaičių, nes jeigu vyrai susikuria 33 tritaškius, reiškia, jie veržiasi, nestovi vietoje. Puolime agresijos buvo. Susikūrėme metimų ir turėjome mesti daugiau nei dvi baudas.

Westermanno techninė buvo absurdiška. Jis rodė teisėjui, kad Goudelockas, kuris buvo įspėtas už minamą liniją, antrą sykį padarė tą patį. Bet Leo gavo techninę pražangą.

Eurolyga turi suprasti, kad šiemet Eurolygoje yra 16 komandų ir „Žalgiris“ visada bus mažesnis – su mažiausiu biudžetu ir t.t. Pirmąsias ketverias rungtynes negavome jokios pagarbos iš teisėjų pusės. Statistika tą ir parodo“, – spaudos konferencijoje pasakojo Š.Jasikevičius.

– Kaip sekasi skiepyti nugalėtojų mentalitetą?

– Man labai gaila dėl šių rungtynių, nes žinojome, kad turėsime gerą šansą. Gaila ir dėl Atėnų rungtynių. Mes daugiau mažiau daliname. Taip, gal aš daug reikalauju. Mes kalbame apie „Panathinaikos“ ir „Maccabi“. Tai yra Europos grandai. Bet jei norime kažką pasiekti, turime nugalėti grandus. Nėra pasiaiškinimų ir nebus.

Sunku, nes esame laimėję tik vienerias rungtynes. Tai labai sunku. Komanda yra jauna. Labai blogai, kad trys įžaidėjai yra jauni. Labai blogai, kad pagrindinis „centras“ yra jaunas. Bet kita vertus, mums reikėjo tokių žaidėjų. Aš juos pasirinkau ir prisiimu už tai atsakomybę.

– Kodėl taip blankiai atrodė pagrindinis vidurio puolėjas Augusto Lima?

– Sunku atsakyti. Reikės su juo kalbėti. Septynios minutės, nulis atkovotų kamuolių, gana prasta energija. Tikrai žinau, kokiose komandose jis žaidė anksčiau ir ko iš jo būdavo reikalaujama. Galbūt reikalaujame kažkiek daugiau, bet panašumų yra. Naujiems žaidėjams labai sunku įsipaišyti į komandą. Mes turime būti kantrūs ir dirbti.

Kažkur mums trūksta patyrimo, susiklausymo, kažkur neparuošiu komandos. Sakau, ši Eurolyga yra negailestinga. Čia žaidžia tik geriausi. Ir mes toliau bandysime kovoti. Tikrai nenuleisime rankų.

VIDEO: Akimirkos ir žaidėjų komentarai iš „Žalgirio“ rūbinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius