Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 31

Šarūnas Jasikevičius Kaune priims „NBA komandą“

Daug žmonių buvo įsitikinę, kad 2018-ųjų vasarą Šarūnas Jasikevičius bus karūnuotas geriausiu Eurolygos sezono treneriu. Tačiau jam ir kitiems geriausiems Europos specialistams nosis nušluostė Pablo Laso, ketvirtadienį atvyksiantis į be laisvų bilietų jau paliktą „Žalgirio“ areną. Šaras ją pristato kaip NBA komandą. Bet treneris turi planą, kaip nustumti Europos krepšinio karalių nuo scenos. Tik žalgiriečiai turės būti kitokie nei Eurolygos čempionai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

Šarūnas Jasikevičius retai įsijungia NBA transliacijas. Bet tą pastaruoju metu daro dažniau, kad pamatytų, kaip ten sekasi Europos krepšinio ambasadoriui.

„Tie vaikinai iš koledžo nesupranta, ką kalba ir ką gali Luka Dončičius“, – viešėdamas Slovėnijoje vasaros pabaigoje amerikiečiams žinutę pasiuntė Šarūnas Jasikevičius.

Tada prieš Europos krepšinio vienaragio debiutą NBA buvo kalbama dvejopai. Mūsų žemynas buvo įsitikinęs, kad tai kitas Dirko Nowitzkio kalibro žaidėjas NBA. Bet daug amerikiečių skeptiškai priėmė slovėną ir abejojo, jog jis žibės abiejose Atlanto pusėse.

Per 7 pirmąsias NBA rungtynes su „Dallas Mavericks“ apranga 19-metis 201 cm ūgio krepšininkas renka vid. 20,4 taško, atkovoja 6,4 kamuolio ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus.

Tai pirmas NBA naujokas nuo Michaelo Jordano laikų, kuriam šiose trijose statistikos kategorijose pavyksta išlaikyti 20+6+4 vidurkį.

„Man nėra jokių klausimų, kad jis pritaps. Nė vienas iš koledžo vaikų Eurolygos lygyje negalėtų padaryti to, ką Dončičius darė pastaraisiais metais“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Kai Luka Dončičius beveik lygiai prieš metus viešėjo „Žalgirio“ arenoje, į šeimininkų krepšį sukratė 28 taškus, atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus, o „Real“ nuliūdino „Žalgirio“ gerbėjus 87:66.

Karališkasis klubas išleido savo princą į NBA, bet pavojų „Žalgiriui“ nesumažėjo.

Madrido ekipa ketvirtadienio vakarą į Lietuvą atvyks savo kraityje turėdama 6 pergales Ispanijos čempionate ir 4 Eurolygoje. Nė vieno pralaimėjimo.

Likus dviem parom iki „Žalgirio“ ir „Real“ mūšio, prieš pat žaliai baltų treniruotę arenoje trankiai dunksėjo repeticija prieš „ZERO Live Show“ pasirodymą.

Taip pat triukšmingai, lyg roko žvaigždės, penktadienį „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengs simpatišką ir tobulą krepšinį kol kas demonstruojantys Madrido „Real“ krepšininkai.

„Žalgiris“ irgi lips ant scenos, bet jam nereikės kopijuoti „Real“.

„Negalime vaidinti „Real“, nes atrodysime ne kaip“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Trečiadienio vakarą „Žalgirio“ treneris žurnalistams pasakojo apie Eurolygos čempionų testą.

„Komanda, kurioje 9-10 žaidėjų yra šalia NBA, ten buvę arba NBA komandos jų nori. Tai yra NBA komanda“, – ispanus pristatė Š.Jasikevičius.

– Kokia „Real“ yra be Luka Dončičiaus?

– Nėra Dončičiaus, bet yra tikrasis Llullas. Nemanau, kad tai jiems kažkoks praradimas.

O jei imant visą situaciją, kad „Real“ kelintus metus žaidžia visi kartu, tai yra įspūdinga komanda. Šiuo metu jie labai geros formos. Žaidžia kaip iš natų. Viskas jiems labai aišku. Kai esi čempionas, daug keisti nereikia. Ypač, kai pasilieki tą pačią komandą. Jie žaidžia panašiai – net šaukimai tie patys. Komanda taip savimi pasitiki, kad tai labai jaučiasi.

– Ką manote apie Dončičiaus debiutą NBA?

– Man nėra jokių klausimų, kad jis pritaps. Čia jiems yra klausimų. Nes jie vis tiek žiūri į Europos krepšinį dar vis ne kaip.

Kad jis pritaps, sakau... Nė vienas iš koledžo vaikų Eurolygos lygyje negalėtų padaryti to, ką Dončičius darė pastaraisiais metais. Man tikrai nėra klausimų.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

– Koks trenerio Pablo Laso žaidimo braižas?

– Toks pat. Tai daugmaž puolimo krepšinis su labai daug atakų. Ir tos gynybos taisyklės daugmaž išreikštos. O svarbiausia, kad jau labai seniai nusistovėjo vaidmenys. Yra Tayloras su Campazzo ir Tavaresu, kurie labiau gynybiniai žaidėjai. Kiti irgi prisideda, bet daugiau tempia puolimą.

Tai Eurolygos čempionai. Komanda, kurioje 9-10 žaidėjų yra šalia NBA, ten buvę arba NBA komandos jų nori. Tai yra NBA komanda.

– Ar tai, kaip greitai ir efektyviai po kryžminių kelio raiščių traumos grįžo Sergio Llullas, jus kažkiek nustebino?

– Aš galvoju, kad pernai jis padėjo komandai tiek, kiek galėjo. Po kiek laiko apsistato nervinė sistema, aplink kelius ir t.t. Su savo sprogstamąja jėga jis vėl toks, koks buvo anksčiau. Tas tikrasis Llullas.

– Ką „Real“ žaidimui prideda sužvėrėjęs Anthony Randolphas?

– Jis visada labai gerai pradeda sezoną ir šiemet nėra kažkas ypatingo. Jis puikios formos. Tai komanda, kuri meta panašų skaičių tritaškių ir dvitaškių. Tai bus vienas akcentų.

Reikia suprasti, kad geriau dvitaškis nei tritaškis, nes procentai labai nesiskiria. Jei norime turėti šansų, reikia atimti lengvus taškus. Jei jie mums mes iš po krepšio, bus labai sunku laimėti.

VIDEO: „Ginčas“: kiek realu Šarą išvysti vyr. trenerio poste NBA?

– „Real“ turi du labai išraiškingų duomenų žaidėjus: vieną labai žemą ir smulkų įžaidėją Facundo Campazzo (180 cm), ir labai aukštą augalotą centrą Walterį Tavaresą (221 cm). Kaip jie taip puikiai pritampa tokioje didingoje komandoje?

– Tavaresas mesdamas ne per daugiausiai taškų, yra Eurolygos MVP. Pernai jis pakeitė labai daug rungtynių. Net finalo ketverte matėsi iš kelių metrų, kad žmonės bijo eiti į vidų. O į vidų reikia eiti. Nebūtinai centruojant, bet ardyti ir įeiti į tą zoną reikia.

O kas dėl Campazzo... Ūgis tėra centimetrų skaičius. Niekaip nepamatuosi jo širdies, kovingumo, atsidavimo komandai. Ir tais dalykais jis ir kompensuoja, ir daugiau duoda savo komandai. Tai puikus žaidėjas.

– „Real“ yra daugiausiai metimų Eurolygoje išmetanti komanda, kai „Žalgiris“, pagal statistinius rodiklius, lėčiausia turnyro ekipa. Kaip ispanams primesti jums parankų žaidimą?

– Nemanau, kad tą galima lyginti kaip greitą ir lėtą komandą. Gal jie labiau greičiau išmetanti komanda. Skaitau straipsnius, kad mes esame lėti. Tikrai mes nesame lėti. Tik yra skirtumas, ar greičiau, ar lėčiau išmeti.

Jie meta labai greitai. Mums reikia žaisti savo krepšinį ir jiems neleisti žaisti savojo. Negalime vaidinti „Real“, nes atrodysime ne kaip.

– Derrickas Waltonas jau turbūt po truputį išsimiega Lietuvoje. Kaip jam sekasi su kiekviena diena adaptuotis komandoje?

– Nežinau, jis turi savo butą ir aš ten nelendu. Atrodo, kad lyg ir miega (šypsosi.).

Pirmosiomis dienomis ir jam buvo sunku. Pirmosiomis dienomis jis turėjo žaisti su „Dzūkija“, bet sakė, kad dar negali. Tos pirmos 4-5 dienos būna sunkiausios. Bet paskui viskas stoja į savo vėžes.

Ir per treniruotes jis atrodo labai gerai. Gal per rungtynes jam sunkiau, nes keičiasi psichologinis krūvis, atmosfera. Bet jis atrodo kaip žmogus, kuris tikrai gali mums padėti: ir ardyti, ir pats įmesti, ir įjungti į žaidimą komandos draugus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius