Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 27

Šeštą niuksą sugėręs A.Milaknis: „Bandėme kilti į šturmą, bet neužteko jėgų ir laiko“

Artūras Milaknis mąsliai kalbėjo po Kauno „Žalgirio“ šeštųjų paeiliui pralaimėtų rungtynių Eurolygos starte. Snaiperis buvo rezultatyviausias Lietuvos čempionų krepšininkas.

62:76 – tokiu rezultatu krito „Žalgiris“ išvykoje prieš Tel Avivo „Maccabi“ antradienio vakarą. Dabar Eurolygoje kauniečiai turi šešis pralaimėjimus ir vis dar nėra iškovoję pergalių.

Labai sunkiai pradėjo rungtynes „Žalgiris“, tačiau spurtavo net 18:2 pirmajame kėlinyje ir pasivijo tolti pradėjusius varžovus.

Vis dėlto tai ir buvo vienintelis gaivaus žaliai balto oro gūsis Tel Avivo arenoje, kurioje vietos komandą palaikė 9745 sirgalių minia.

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Žalgiris“ – „Maccabi“ rungtynių apžvalga

„Sunku kažką ant karštų pasakyti... Pradžia buvo labai sunki, bet grįžome į rungtynes. Antroje pusėje, atrodo, laikaisi, bet kažkur viena kita klaida gynyboje, neišpildytas puolimas. Varžovai nubėgo, pasidarė persvarą ir paskui jau buvo sunku sugrįžti. Gale dar bandėme kilti į šturmą, bet neužteko jėgų ir laiko“, – atsiduso A.Milaknis.

Jis teigė, kad galingo spurto metu komanda daug agresyviau žaidė gynyboje, žaidėjai laiku ėjo į pagalbas gynyboje, laiku darė pražangas.

„Viskas apsivertė, sugrįžo energija, fiziškumas, kamuolys puolime sujudėjo. Atradome laisvus metimus ir sugrįžome, o antroje pusėje tą padaryti buvo sunkiau“, – kalbėjo snaiperis.

Ieškodamas antroje pusėje „Maccabi“ komandos krauto pranašumo priežasčių, Milas įvardino klaidas ir varžovams suteiktą galimybę bėgti į greitą puolimą.

„Kažkur ir pražangų nepadarėme, trečiajame kėlinyje į bonusą gal taip ir neįėjome. Dar taip kietai nesiginame. Kaip minėjau po kažkurių rungtynių: reikia eiti visiems ir išsibauduoti, bet neleisti lengvų taškų. Taip jau išėjo. Reiktų dar kartą peržiūrėti rungtynes, kai žaidi – sunku pagauti momentą, kai jie pabėgo“, – sakė A.Milaknis.

Tik 62 taškus sukrapštė „Žalgiris“ Tel Avive, pataikydamas 44 proc. dvitaškių ir 27 proc. tritaškių.

„Šiek tiek stojo kamuolio judėjimas, gal neužtektinai įėjome į baudos aikštelę, – svarstė A.Milaknis. – Treneris nori, kad įeitume, padraskytume, atmestume. Vyktų judėjimas, kažkur laisvi metimai atsirastų. Derinių išpildymas irgi – lėtai įeidavome, o tada paskutinėmis sekundėmis ieškojome metimo, sprendimo. Automatiškai derinys išeina ne toks, koks paruoštas, procentas krenta.“

A.Milaknis surinko 17 taškų, pataikęs 5 tolimus metimus iš 9.

„Tokį žaidimą treneris nori žaisti – kamuolys turi judėti. Bet kas gali būti mano pozicijoje: tiek Janis, tiek kiti žaidėjai, – nesureikšmino A.Milaknis. – Treneris nori, kad kamuolys judėtų, o šiandien jis surado mane, pavyko realizuoti metimus. Kažkiek derinių atsirado galbūt daugiau metikams, bet dar reikia daug dirbti.“

Antrąsias dvigubos savaitės rungtynes „Žalgiris“ penktadienį Stambule žais prieš Eurolygos čempionę „Anadolu Efes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius