Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 08

Smagiausia „Žalgirio“ versija šį sezoną

Šis Kauno „Žalgirio“ rezultatas neturi teisės apsvaiginti nei žalgiriečių, nei jų sirgalių galvų. Tačiau pergalė prieš Las Palmo „Gran Canaria“ 98:64 žaliai baltiems buvo gera proga prisiminti, kodėl jie pamilo šį žaidimą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Marius Grigonis jau pirmajame rezultatyviame „Žalgirio“ išpuolyje nežiūrėdamas iškišo perdavimą Brandonui Daviesui ir šis galingu dėjimu sugrūdo kamuolį iš viršaus.

Netrukus pats M.Grigonis užbaigė slalomą po krepšiu, kur jo nuo rezultatyvaus reido 2+1 nesustabdė net trijų kanarų žaidėjų pastangos. Prilaikyti snaiperį galėjo tik Brandonas Daviesas, emocingai apglėbęs komandos draugą.

Aaronas White'as vien pirmajame kėlinyje skaldė „Žalgirio“ arenos lentą dviem galingais dėjimais ir žaliai balti galingai užsikūrė rezultatyviausiam pirmajam kėliniui nuo lapkričio 23-iosios rungtynių su „Chimki“ (25:10).

Jeigu būtų vedama statistika, kiek kartų Šarūnas Jasikevičius plojo ir patenkintas mosavo rankomis, tai buvo efektyviausios „Žalgirio“ trenerio rungtynės šį sezoną.

Jis džiaugsmingai trypčiojo ne tik po rezultatyvių atakų. Šarui nereikėjo rodyti holivudinių emocijų po neeilinio Roko Jokubaičio bloko, tačiau jis tryško džiaugsmu, kai, pavyzdžiui, Artūras Milaknis padarė gerą pražangą, stabdydamas „Gran Canaria“ įkirtimą baudos aikštelės link.

Šaras plojo Leo Westermannui už gerą žaidimo organizavimą, kaifavo matydamas smarkiai nuo žemės kylantį Thomasą Walkupą, kėlė nykštį ir ant suolo sėdančiam Edgarui Ulanovui. Žaliai balti beveik nepriekaištingai pildė jo žaidimo planą abiejose aikštės pusėse.

„Žalgiris“ buvo labai gaivus.

Puolime žalgiriečiai anksti pradėdavo atakuoti varžovus. Daug sėkmingų išpuolių baigėsi po žaidimo du prieš du, gero perdavimo užtvarą pastačiusiam žmogui, kuris patiekdavo delikatesą po krepšiu tuo pačiu metu palei šoninę liniją įkertančiam komandos draugui, užbaigdavusiam lengvai ir rezultatyviai.

Besiginantiems „Gran Canaria“ žaidėjams net apsisuko galva, kai kamuolys greitai judėjo po aikštę, o žaidėjai vis keisdavo savo pozicijas ir agresyviai atakuodavo gynybą iš skirtingų taškų.

„Tai buvo puikios rungtynės, – 24sek pasakojo L.Westermannas. – Mes mėgavomės žaidimu. Manau, jis turėjo patikti visai komandai, nes labai gerai dalijomės kamuoliu.“

Šaras 12-ąją minutę atsilošęs užstaugė iš laimės po Artūro Milaknio tritaškio, kuris tvirtino dominavimą 28:10. Tuo tarpu „Gran Canaria“ treneris Victoras Garcia iš desperacijos bandė keisti visą penketą, tačiau skirtumas nenustojo augęs.

Kas yra žaidę kompiuterinius žaidimus prisimena tą būseną, kai rungtynės nesisekdavo taip, kad jau jų pradžioje norėdavosi stabdyti žaidimą ir spausti mygtuką „peržaisti“.

Bet „Žalgiris“ nė neleisdamas atsikvėpti užpuldavo varžovą jau pirmoje atakos laiko pusėje. Kartais žalgiriečiai taip persistengdavo, kad, pavyzdžiui, sykį ankstyvas Edgaro Ulanovo metimas po driblingo nė nelietė lanko.

„Žalgirio“ arenos publika taip priprato prie greitų metimų, kad net Šaras turėjo prisiminti sirgalių dirigento vaidmenį ir rankų mostu tildė tribūnas, kai šios ragino mesti.

„Žalgiris“ buvo uraganinis.

„Turėjome daug galimybių atakuoti nuo 7–8 sekundės, kurių paprastai negauname kitose Eurolygos rungtynėse, – pastebėjo Leo Westermannas. – Žaidimo planas buvo žaisti daug du prieš du ir mes pasinaudojome geromis progomis. Manau, gerai žaidėme.“

VIDEO: L.Westermannas pasakojo apie pergalingą rungtynių planą

„Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausią (98 tšk.) ir efektyviausią (123) sezono mačą.

Prie Edgaro Ulanovo pavardės šį Eurolygos sezoną dar nedegė tiek daug taškų – 18.

Iš viso penki žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Nė vienas neišmetė daugiau nei 10 metimų. Aštuoni žalgiriečiai atliko mažiausiai po 2 rezultatyvius perdavimus, o iš viso komanda pasidalijo net 25-iais – tik dviem mažiau nuo geriausio sezono rezultato.

„Labai laukiau šių rungtynių, kad grįžtume į pergalių kelią. Buvo gera dėl tokio puikaus pirmojo kėlinio ir smagaus krepšinio. Mėgavomės žaidimu. Kai visi pelno taškus ir juda kamuolys, žaisti žymiai lengviau“, – antrino Aaronas White'as.

VIDEO: Pamatykite: Kauno „Žalgiris“ nušlavė varžovus ir iškovojo įspūdingiausią sezono pergalę

Per 7 pirmąsias mačo minutes „Žalgiris“ panaudojo net 10 žaidėjų iš 11, o ketvirtajame kėlinyje pasidžiaugti ant „Žalgirio“ arenos parketo gavo ir abiturientų trejetas: Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas bei Erikas Venskus.

Žalgiriečiams ir nemažai sekėsi – jų taiklumas buvo geriausias per visą šį sezoną (65,8 proc. dvit., 50 proc. trit., 75 proc. baud.). Šarūnas Jasikevičius tą supranta ir po pergalės pernelyg nespirgėjo iš emocijų. Tačiau svarbiausia, kad tas procentas buvo toks aukštas ir dėl gero derinių išpildymo – žaidėjai susikurdavo geras progas atakuoti krepšį.

Maža to, ir gynyboje „Žalgiris“ žaidė pagirtinai. Žalgiriečiai šį sezoną mažiau taškų buvo praleidę tik Podgoricoje (60), bet tokio gero puolimo ir gynybos reitingo dar neturėjo.

„Gerbėme žaidimo planą, – šeimininkų gynybos sėkmę 24sek aiškino L.Westermannas. – Mes tikrai gerai gynėmės. Žinojome, ką kiekvienas gali daryti ir stabdėme jų stiprybes.“

„Kai laikomės plano, mes galime labai gerai gintis, – pridūrė Thomasas Walkupas. – Tą darėme keturis kėlinius ir rezultatas akivaizdus.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie pergalę prieš „Gran Canaria“: „Tai buvo geriausios mūsų rungtynės“

Dėl anksti išblėsusios intrigos ieškodama naujų pramogų, „Žalgirio“ arena ėmė banguoti dar trečiojo kėlinio pabaigoje. Atrodė, kad su ja nuo suolo buvo kilstelėjęs net Darius Maskoliūnas, patenkintas žalgiriečių ant parketo suorganizuotu vakarėliu.

„Žalgiris“ atrodė toks galingas, nes sutiko varžovą, kuris telkėsi ne Eurolygos rungtynėms, o savaitgalio mačui su Tenerifės „Iberostar“.

„Jei atvirai, „Gran Canaria“ tikrai nerodė to lygio, kurį gali, – pabrėžė L.Westermannas. – Buvo daug lengvų dalykų, kurių paprastai negauname. Manau, žaidėme gerai, bet nesutikome komandos, kuri žaistų geriausią krepšinį. Žinome, kad pasirodėme gerai, bet jau esame susitelkę kitoms rungtynėms. Jos bus labai svarbios.“

Ar toks „Žalgiris“ gali pavyti Eurolygos atkrintamųjų traukinį?

Vargu. Kaip sakė Marius Grigonis, ne su tokiais varžovais kaip „Budučnost“ reikia žaisti.

Bet „Žalgiris“ vėl mėgavosi krepšiniu. Ir tai po šių emociškai jautrių ir sunkių savaičių buvo svarbiausia.

„Mums reikėjo tokių rungtynių. Po velnių, gera turėti tokį mačą, kur viskas sprendžiasi ne paskutiniu metimu, – atsiduso laimingas Aaronas White'as. – Iš šio vakaro visi pasisėmėme gerų emocijų. Galbūt tai padės įžiebti pergalių seriją.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ krizės: ar tikrai nerūpi pralaimėjimai ir kur lyderiai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius