Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 18

Startas duotas: ramybę drumstę „Olympiakos“ sirgaliai išprovokavo M.Jameso pokštą

Didžiausio krepšinio renginio Lietuvoje per dešimtmetį juostelė nukirpta. Ištaigingai parengtoje scenoje Kauno Vienybės aikštėje atidarytas šių metų Eurolygos finalo ketvertas, kurio šventę sudrumstė ir į Kauną jau plūstantys graikų sirgaliai.
Eurolygos finalo ketverto trenerių spaudos konferencija.
Eurolygos finalo ketverto trenerių spaudos konferencija. / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Olympiakos, Olympiakos“, – pasigirdo spaudos konferencijos metu, kai savo vakarėlį užkūrė pirmieji į Kauną atkakę Pirėjo komandos sirgaliai.

Jų finalo ketverte mieste laukiama mažiausiai keturių tūkstančių, o apie save jie pranešė labai anksti.

Keturių finalo ketverto komandų treneriams ir žaidėjams dalinantis mintimis apie Kaune prasidedantį renginį, staiga pasigirdusios graikiškos skanduotės ir dainos sukėlė būsimo jų varžovo reakciją.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Graikų sirgaliai
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Graikų sirgaliai

Plačiai nusišypsojęs „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas netrukus sulaukė klausimo apie jo jau laukiančius raudonai pasipuošusius sirgalius.

„Smagu turėti sirgalių, – tarė M.Jamesas, prajuokindamas ir save, ir šalia sėdėjusį Šarūną Jasikevičių, ir kitus šventės dalyvius. – Laukiu pirmųjų rungtynių ir esu joms pasiruošęs.“

M.Jamesas yra vienintelis „Monaco“ atstovas, turintis finalo ketverto patirties, nors žaidė jame labai seniai – dar 2016 metais, kai buvo Vitorijos „Baskonia“ narys.

„Visai mūsų organizacijai tai didelis pasiekimas. Man tai kaip pirmas kartas, nes pastarąjį kartą čia buvau dar prieš septynerius metus. Tiesiog džiaugiuosi čia būdamas ir mėgaujuosi šiuo momentu. Bandysime siekti pergalių“, – kalbėjo „Monaco“ vedlys, sulaukęs ir kandaus renginio vedėjo Joe Arlaucko klausimo.

„Norėtum bent dviejų pergalių?“ – šyptelėjęs tarė lietuvių kilmės amerikietis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Saša Obradovičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Saša Obradovičius

Pirmoji patirtis finalo ketverte tai ir M.Jameso komandos treneriui Sašai Obradovičiui. Serbas renginio pristatymo metu kalbėjo apie paneigtas kalbas ir džiaugsmą pagaliau esant finalo ketverto dalimi.

„Visi nuo pat pradžios abejojo mumis. Būti ne tik atkrintamosiose, bet ir finalo ketverte su geriausiais treneriais ir žaidėjais yra neįtikėtina. Man tai padeda tapti geresniu treneriu. Džiaugiuosi galėdamas būti čia. Bet atvykome čia ne tik kovoti, bet ir svajoti apie pergalę“, – sakė „Monaco“ strategas.

Įdomu tai, kad „Monaco“ šį sezoną buvo viena iš retų komandų, kuriai pavyko „Olympiakos“ klubą, su kuriuo monakiečiai žais pusfinalyje, nugalėti net du kartus.

„Sakoma, kad sudėtinga vieną komandą įveikti tris kartus per sezoną. Galbūt mes tai paneigsime?“ – klausiamai tarė M.Jamesas.

Priešingai nei „Monaco“, graikų klubo atstovai yra sukaupę didžiulę finalo ketvertų patirtį.

Georgiui Bartzokui tai jau ketvirtas toks renginys, o 2013-aisiais, debiutuodamas finalo ketverte, graikas su „Olympiakos“ tapo Eurolygos čempionu.

Maža to, į Kauną „Oly“ atvyko kaip reguliariojo sezono nugalėtojas ir pagrindinis favoritas kelti trofėjų po sekmadienį vyksiančio finalo.

Ar „Olympiakos“ jaučia didžiausią spaudimą tarp visų finalo ketverte dalyvaujančių ekipų ir ar bet koks kitas rezultatas nei titulas būtų laikomas nesėkme Graikijoje? Tokio klausimo sulaukė G.Bartzokas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Georgios Bartzokas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Georgios Bartzokas

„Negali sakyti, kad tik titulą laimėjusi komanda yra pasisekusi. Daug Eurolygos komandų pasiekė nemažai, net ir tos, kurios nepateko į finalo ketvertą. Sieksime laimėti trofėjų, tačiau net jei to ir nepadarysime, tai nebus nesėkmė“, – kalbėjo G.Bartzokas.

Jis šelmiškai nusišypsojo, kai sulaukė prašymo pasidalinti patarimais S.Obradovičiui ir Madrido „Real“ strategui Chusui Mateo, kurie kaip vyriausieji treneriai finalo ketverte dirbs pirmą kartą.

„Nenorėčiau dalinti patarimų varžovams“, – šypsojosi graikas.

Kartu su juo į finalo ketverto pristatymo renginį atvyko „Olympiakos“ kapitonas ir dukart Eurolygos čempionas Kostas Papanikolaou.

„Labiausiai bijojau šio renginio, bet jis pradėjo gana sklandžiai, – sulaukęs klausimo apie kapitono pareigas finalo ketverto metu juokėsi graikas. – Nemanau, kad turime daryti kažką ypatingo – turime dirbti taip pat, kaip viso sezono metu ir žaisti su tuo pačiu nusiteikimu, kaip ir visada. Čia susirinko keturios komandos, iš kurių visos sužaidė gerus sezonus ir dabar turi vienodus šansus laimėti. Viskas priklausys tik nuo to, kam pasitaikys geriausia diena ir kas geriausiai pasinaudos.“

Finalo ketverto atidarymo šventėje ekrane trumpam sušmėžavo ir NBA žvaigždės Lukos Dončičiaus veidas. Jis nuotoliniu būdu uždavė klausimą Madrido „Real“ lyderiui Džananui Musai.

„Ar jūsų gera banga iš atkrintamųjų persikels į finalo ketvertą?“ – slovėnas klausė bosnio.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Chusas Mateo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Chusas Mateo

„Tai mano pirmas finalo ketvertas, – kalbėjo rezultatyviausias „Real“ žaidėjas. – Manau, kad mūsų komanda yra geroje pozicijoje, atvykstame ant geros bangos. Nebus lengva, bet kaip jau esame sakę ne kartą – gyvename dabartiniu momentu, žiūrime.“

Į pirmą finalo ketvertą atvyko ir būsimas Dž.Musos varžovas Tomašas Satoransky. „Barcelona“ atstovaujantis čekas atskleidė, kad apie tokį šansą svajojo dar nuo ankstyvos jaunystės.

„Svajojau apie finalo ketvertą nuo 2006 metų, kai jis vyko Prahoje. Būdamas krepšininku nori būti tokioje situacijoje. Man tai didelis iššūkis. Esu susikoncentravęs, bet kartu labai džiaugiuosi būdamas scenoje, kurioje mane stebi visas Europos krepšinis“, – kalbėjo Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis.

Eurolygos pusfinaliai bus žaidžiami penktadienį – 18 val. į kovą kils „Olympiakos“ ir „Monaco“, 21 val. – „Barca“ ir „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius