Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 18

Sunkiai Pirėjuje įsivažiuojantis I.Brazdeikis atgal nesižvalgo: „Dėl nieko nesigailiu“

Ignas Brazdeikis tikrai nesitikėjo, kad per pirmus devynis Eurolygos turus Pirėjo „Olympiakos“ gretose įmes tiek taškų, kiek praėjusiame sezone Kauno „Žalgiryje“ jam beveik pavyko pelnyti per vieną susitikimą. Sunkiai Graikijos čempionų klube pritampantis lietuvis kol kas gauna tik minučių trupinius iš trenerio Georgio Bartzoko, bet nepraranda tikėjimo savo jėgomis ir dėl jau priimtų sprendimų nesigaili.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Scanpix/IPA/SIPA nuotr.

Ignas Brazdeikis atsivarė kamuolį į varžovų baudos aikštelę ir liko prieš varžovų centrą Joelį Bolomboy'ų.

Beveik sausakimšai užpildytos „Taikos ir draugystės“ rūmų tribūnos ragino lietuvį naudotis savo pranašumais ir žaisti vienas prieš vieną, bet Iggy sudvejojo, prarado sekundę ir galiausiai buvo priverstas nusimesti kamuolį į kraštą.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis

Tokių abejonės momentų I.Brazdeikio žaidime buvo ir daugiau, o tai viena priežasčių, kodėl „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas net neturėdamas trijų rotacijos krepšininkų (Shaquielle'o McKissico, Nigelo Williamso-Gosso ir Nikolos Milutinovo) lietuviui skyrė viso labo 7 minutes akistatoje prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

Tai mažiausiai, kiek šį sezoną Eurolygoje ant parketo praleido I.Brazdeikis, nors jo minutės ir iki tol buvo kuklios – pajėgiausiame žemyno turnyre Lietuvos rinktinės žaidėjas rungtyniauja mažiau nei po 14 min.

Nors Pirėjuje jis dar tik antrą mėnesį, spaudimas lietuviui kyla. Sudėjus Kauno „Žalgiriui“ sumokėtą išpirką ir I.Brazdeikio trejų metų atlyginimą, „Olympiakos“ į lietuvį investavo daugiau nei 3 mln. eurų, o tai užkėlė ir lūkesčius 24-erių krepšininkui.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis

Kaip 15min pasakojo graikų žurnalistai, vos po 3,7 taško ir 1,4 naudingumo balo Eurolygoje renkantis I.Brazdeikis kol kas visiškai nepateisina jų vilčių ir baigia išnaudoti savo kredito avansą.

Septyneriose iš devynerių rungtynių Eurolygoje žaidęs I.Brazdeikis iš viso yra pelnęs tik 26 taškus, kai praėjusiame sezone jo pasiektas rekordas yra 25 įmesti taškai į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį.

Graikijos lygoje jo rodikliai kiek geresni, bet irgi neverčiantys iš koto – 6,2 taško ir 5,6 naudingumo balo per 15,8 min.

Pats lietuvis pabrėžia, kad sezono pradžioje įsivažiuoti jam trukdė traumos. Be to, priduria I.Brazdeikis, nėra lengva perprasti ir naujos komandos žaidimo specifiką papildžius ją jau prasidėjus sezonui.

Turiu išlikti kantrus.

„Ši komanda kartu žaidžia jau ilgą laiką. O aš atvykau jau prasidėjus sezonui, be to, turėjau problemų dėl abiejų kelių traumų, – 15min sakė I.Brazdeikis. – Nebuvo lengva su tuo tvarkytis, o kartu ir taikytis prie naujų puolimo sistemų. Man tikrai prireiks laiko, bet esu pasiruošęs dirbti ir prisidėti prie komandos pergalių. <...> Žinau, ką galiu padaryti, pasitikiu savo galimybėmis ir įgūdžiais. Turiu išlikti kantrus. Kai tik pajusiu savo ritmą ir rasiu sau vietą, viskas turėtų vykti sklandžiau.“

Nors sezono pradžia – toli gražu ne rožėmis klota, paklaustas, ar nepergalvoja savo sprendimo rugsėjį keltis iš „Žalgirio“ į „Olympiakos“, Iggy purtė galvą ir teigė dėl nieko nesigailintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius