Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 17

Svarbiausi „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ dvikovos akcentai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį baigia 2015-16 m. Eurolygos reguliarųjį sezoną rungtynėmis „Žalgirio“ arenoje su svečiais iš Graikijos, Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkais. Portalas 24sek.lt pateikia svarbiausius rungtynių aspektus.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vieta grupėje. Abi „žaliosios“ komandos vietą Eurolygos „Top 16“ etape jau yra užsitikrinusios, tačiau šis mačas lems, kuri vieta grupėje bus užimta.

Tiek kauniečiai, tiek atėniečiai pergalės atveju grupėje užims trečiąją, o pralaimėjimo – ketvirtąją vietą. 

Šiuo metu LKL čempionai ir „Panathinaikos“ turi vienodai pergalių, tačiau tarpusavio rungtynėse pranašumą turi graikai. Pirmojo rato mače Atėnuose „Panathinaikos“ pervažiavo „Žalgirį“ net 91:56.

Trečiąją vietą užėmusi ekipa pateks į „Top 16“ etapo E grupę, kur jau yra Stambulo „Fenerbahče“, o ketvirtąją vietą užėmusi ekipa į F grupę, kur jau laukia Pirėjo „Olympiakos“ ir Bambergo „Brose Baskets“. 

Daugiau apie galimas „Top 16“ etapo grupes skaitykite čia: Kokius varžovus „Žalgiriui“ atneš 3 arba 4 vieta grupėje?

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Krapikas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Krapikas

Aukštaūgiai. Pirmose rungtynėse Graikijoje šeimininkų „centras“ Miroslavas Raduljiča vos per 18 minučių sumetė 18 taškų ir buvo visiškai nesustabdomas.

Jis kartu su Ognjenu Kuzmičiumi ir Jamesu Gistu surinko trečdalį „Panathinaikos“ naudingumo balų ir beveik pusę atkovotų kamuolių. 

Tiesa, neblogai prieš „Panathinaikos“ žaidė ir Ianas Vougioukas, tačiau „Žalgiriui“ pritrūko kitų priekinės linijos žaidėjų indėlio.

Šį kartą taip pat labai daug kas priklausys nuo I.Vougiouko, Brocko Motumo, Pauliaus Jankūno ir Roberto Javtoko žaidimo.

Taip, Nickas Calathesas yra puikios formos, Dimitrį Diamantidį sustabdyti visada būna sunku, tačiau būtent J.Gistas ir M.Raduljiča vidutiniškai surenka trečdalį komandos taškų. Juos pristabdžius būtų kur kas lengviau.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Miroslavas Raduljica
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Miroslavas Raduljica

Namų arena. Sezoną kauniečiai pradėjo dviem pralaimėjimais namuose ir dviem pergalėmis išvykose, o praėjusią savaitę svečiuose nukovė pačią „Barcelona“.

Vis dėlto, „Žalgirio“ arenoje kauniečiai žaidžia geriau – svečiuose patirti du triuškinantys pralaimėjimai tam pačiam „Panathinaikos“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“, o abu pralaimėjimai – prieš „Lokomotiv“ ir „Barcą“ – patirti nedideliais skirtumais.

„Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis namuose taip pat žaidžia kelis kartus geriau nei išvykose.

Gynėjas „Žalgirio“ arenoje renka po 11,5 taško (išvykose – 4,6), atlieka po 4,8 rezultatyvaus perdavimo (3,8), dvitaškius meta 58 proc. taiklumu (29 proc.), o tritaškius – 38 proc. (25 proc.).

Sirgalių emocijos
Sirgalių emocijos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius