Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 26

Penktas smūgis iš eilės: į nokdauną pasiųstas „Žalgiris“ neatsitiesė prieš „Zenit“

Kauno „Žalgiriui“ jau skamba pavojaus sirenos – Martino Schillerio auklėtiniai ketvirtadienio vakarą 75:83 (15:23, 17:22, 19:21, 24:17) krito prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ ir patyrė penktąjį pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš rungtynes, per pertrauką ir po finalinės sirenos 15min feisbuke galėjote stebėti karščiausių įvykių aptarimą laidoje „Karštom pėdom“.

Jau pirmajame kėlinyje „Zenit“ užminė rimtą mįslę „Žalgiriui“: kaip sustabdyti Austiną Hollinsą? Šis amerikietis per 10 minučių suvertė net 13 taškų ir tai lėmė kauniečių atsilikimą 15:23.

Antrajame ketvirtyje skausmingus tolimus dūrius į šeimininkų krepšį smeigė KC Riversas ir Kevinas Pangosas. Gynyboje strigusį „Žalgirį“ truktelėjo sunkūs Mariaus Grigonio tritaškiai. Į pertrauką kauniečiai išėjo atsilikdami 32:45, o net keturi žalgiriečiai buvo surinkę minusinį naudingumo balų skaičių.

Po trumpo pasitarimo per pertrauką „Žalgiris“ į aikštę grįžo su tomis pačiomis problemomis – „Zenit“ šovė į priekį ir įgijo net 25 taškų pranašumą (59:34). Tuomet ir prasidėjo ilgas kauniečių kopimas į kalną.

Nuo trečiojo kėlinio vidurio M.Schillerio auklėtiniai ėmė kirpti varžovų pranašumą. Ketvirtojo kėlinio viduryje po Roko Jokubaičio dvitaškio atsilikimas jau buvo ištirpęs iki 8 taškų (62:70).

Tuomet ilgą laiką varžovų persvara nemažėjo, bet, prasidėjus paskutinei minutei, M.Grigonio baudų metimai nukirpo deficitą iki 6 taškų (75:81). Deja, bet rimtai kibti į atlapus varžovams taip ir nepavyko.

M.Grigonis su 18 taškų (1/3 dvit., 4/4 trit., 4/4 baud. met.) buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose, jam geriausiai talkino J.Lauvergne'as, surinkęs 17 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius.

Sankt Peterburgo komandai 20 taškų surinko A.Hollinsas, Willas Thomasas pridėjo 16 taškų ir 7 sugriebtus kamuolius.

Artūras Gudaitis nugalėtojams pelnė 6 taškus, Kevinas Pangosas surinko 13 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Kitas buvęs žalgirietis KC Riversas smeigė du tritaškius ir finišavo su 6 taškais savo sąskaitoje.

„Zenit“ tritaškius (12/23 – 52 proc.) metė net taikliau nei dvitaškius (16/32 – 50 proc.).

„Žalgiris“ realizavo 53 proc. dvitaškių (21/40) ir 39 proc. tritaškių (7/18).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

Kauniečiai su 5 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais Eurolygoje šiuo metu užima 9-ąją vietą, kitą savaitę M.Schillerio vyrų namuose laukia Šarūno Jasikevičiaus „Barcos“ išbandymas.

„Žalgiris“: M.Grigonis 18 (4/4 trit.), J.Lauvergne'as 17 (8 atk. kam., 19 naud. bal.), A.Rubitas 12, N.Hayesas 9, P.Jankūnas 6, Th.Walkupas 5, R.Jokubaitis 4, L.Lekavičius ir A.Milaknis po 2.

„Zenit“: A.Hollinsas 20, W.Thomasas 16 (7 atk. kam.), K.Pangosas 13 (7 rez. perd.), A.Poythressas 11, A.Gudaitis ir KC Riversas po 6.

„Žalgiris“ STATISTIKA „Zenit“
21/40 (53 proc.) Dvitaškių pataikymas 16/32 (50 proc.)
7/18 (39 proc.) Tritaškių pataikymas 12/23 (52 proc.)
12/14 (86 proc.) Baudų metimų pataikymas 15/18 (83 proc.)
27 Atkovoti kamuoliai 22
16 Rezultatyvūs perdavimai 23
3 Perimti kamuoliai 6
0 Blokuoti metimai 2
10 Klaidos 9
20 Pražangų skaičius 17
VIDEO: Martinas Schilleris: „Kasėme ir lipome iš duobių, galiausiai paaiškėjo, kad jos per gilios“
VIDEO: Joffrey Lauvergne'as: „Jei atvirai, mes buvome gerai pasiruošę“
VIDEO: Paulius Jankūnas: „Kai toks rezultatas turi gerinti gynybą, vien puolimu nepasivysi“
VIDEO: Sankt Peterburgo „Zenit“ trenerio komentarai po rungtynių
VIDEO: Kartais tiesiog reikia šaukti: įtūžusio M.Schillerio minutės pertraukėlė

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Sankt Peterburgo „Zenit“

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Zenit“

Likus 11 sek. Viskas, M.Schillerio paskutinė minutės pertraukėlė, bet rezultatas jau aiškus.

Likus 45 sek. R.Jokubaitis suklydo – 75:83.

Likus 1:06 min. M.Grigonis sumetė baudų metimus – 75:81.

Likus 1:14 min. A.Poythressas suklydo, K.Pangosas užsidirbo penktąją pražangą.

39 min. Reikia kilti į šturmą, nes tuoj laiko bus tiesiog per mažai – 73:81.

37 min. Nereikėjo tos A.Rubito pagalbos ten. Tai kainuoja dėjimą į „Žalgirio“ krepšį – 67:78.

36 min. Dar vienas R.Jokubaičio svarbus dvitaškis, bet reikia gintis! M.Grigonis pridėjo tritaškį – 67:76.

35 min. 23 sekundes „Žalgiris“ gynėsi puikiai, bet A.Hollinsas smeigė sudėtingą dvitaškį. Deficitas vėl dviženklis – 62:72.

34 min. Atsidarė ir R.Jokubaitis – 62:70.

33 min. J.Lauvergne'as perėmė kamuolį ir įkrovė iš viršaus – 58:68.

32 min. N.Hayesas pataikė svarbų tritaškį, skirtumas mažėja – 54:68.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Zenit“ 51:66

30 min. J.Lauvergne'as sumažino atsilikimą iki 15-kos taškų – 51:66.

28 min. KC Riversas pataikė tritaškį su A.Milaknio pražanga. Ech...

27 min. Vienu metu skirtumas siekė ir 25 taškus, tačiau „Žalgirio“ kelios iš eilės sėkmingos atakos verčia X.Pascualį prašyti pertraukėlės – 45:63.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Schilleris širsta. Jis prašė minutės pertraukėlės, bet sekretoriatas nesuprato ant parketo lipusio trenerio gesto. Trumpas susirinkimas rūbinėje, panašu, greitų rezultatų nedavė. Schilleris vos besitvardantis prašo minutės pertraukėlės ir priekaištingai nužvelgia komandą paėjęs toliau nuo suolo. Lauvergne'as nelabai suprato, už ką buvo pakeistas. Voltmannas turi raminti prancūzą.

22 min. Kol kas prasti popieriai antrosios rungtynių pusės pradžioje. Trys iš eilės „Zenit“ tritaškiai ir „Žalgirio“ deficitas jau 34:54.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Zenit“ 32:45

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Panašu, kad Schillerio kalba rūbinėje buvo trumpa ir aiški. Jau po penkių minučių Marius Grigonis lenda iš jos lauk ir pradeda apšilimą prieš antrąją rungtynių dalį.

20 min. Komandos žygiuoja į pertrauką. „Žalgirio“ gretose su 11 taškų rezultatyviausias M.Grigonis. Turime net keturis minusinius žaidėjus, tai – L.Lekavičius (-1 naud. bal.), R.Jokubaitis (-2 nau. bal.), S.Vasturia (-3 naud. bal.) ir A.Milaknis (-4 naud. bal.).

19 min. M.Grigonis ir dar kartą taikliai meta tritaškį, jau trečią iš tiek pat išmestų – 32:43.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Schilleris bando užvesti komandą dirbdamas prie šoninės linijos. Pasigedęs agresijos ir fiziškesnės bei kibesnės gynybos, jis reikalauja nuo galinės linijos kąsti varžovui į čiurną. Kiekviena atkarpa, kai agresyvi gynyba įveda svečius į aklavietę, palydima trenerio plojimais ir palaikymo šūksniais. Varžovams leidžiama tiesiog per daug: jie nesunkiai ima kamuolius nuo galvos po „Žalgirio“ krepšiu (4), nestabdomi protingomis pražangomis renka taškus lengvuoju būdu (56 proc. dvit. ir 54 proc. trit.) ir netrukdomi šeimininkauja „Žalgirio“ arenoje. Lauksime rūbinės išvadų.

18 min. Dar vienas sunkus K.Pangoso tolimas dūris. Vis dar kaip namie kanadietis jaučiasi Kaune.

17 min. K.Pangosas naudojasi puikia A.Gudaičio užtvara. M.Grigonis dar kartą pataikė tritaškį – 29:40.

15 min. Gintis nesiseka kauniečiams. O ir baudų metimų kol kas „Žalgiris“ metė tik 2. Beje, abu juos prametė – 26:36.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas

Staigmenų nėra – „Žalgirio“ arenoje liejasi tritaškiai, o šeimininkai įprastai sau krenta į ankstyvą duobę. Per pirmąsias 12 minučių „Zenit“ įmetė 5 iš 6 tritaškių bei susikrovė jau 14 taškų persvarą. Nors dėl muzikos arenoje išgirsti konkrečius žodžius buvo sunku, bet Martinas Schilleris minutės pertraukėlės metu neįprastai garsiai skaldė pamokslus žaidėjams. Ar trenerio žodžiai pasieks adresatą?

13 min. Nusprendė pasnausti N.Hayesas, kai A.Zubkovas veržėsi krepšio link. Gerai bent tai, kad M.Grigonis smeigė iš toli – 22:33.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Schilleris klykauja prie šoninės linijos vis garsiau. Austras pratrūko po KC Riverso tritaškio. Atrodo, treneris dėl gynybos supyko ant S.Vasturia, kuris dabar išklauso stratego pastabų prie šoninės linijos. Kol kas klasikėlė – per keturis pastaruosius pralaimėjimus „Žalgiris“ po dviejų kėlinių praleisdavo varžovus 10,7 taško skirtumu ir praleisdavo 49,5 taško. Žalgiriečiai sėkmingai žygiuoja pralaimėjimų išmintu taku. M.Schilleriui tai nepatinka: per minutės pertraukėlę jis draskosi ant kėdės – tokio triukšmingo ir pikto austro šį sezoną dar nemačiau.

12 min. K.Pangosas irgi siunčia tritaškę dovanėlę į „Žalgirio“ krepšį. Prastokas vaizdelis, jei žiūrėsime iš šeimininkų pozicijų – 17:31.

M.Schilleris baubia ant savo vyrų minutės pertraukėlės metu.

11 min. KC Riversas greitai prisiminė, kaip reikia mėtyti tritaškius „Žalgirio“ arenoje. Deficitas dviženklis – 17:28.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Zenit“ 15:23

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

X faktoriumi bei didžiausiu „Žalgirio“ gynybos košmaru tampa „Zenit“ amerikietis Austinas Hollinsas. Per pirmąsias 10 minučių jis surinko 13 taškų bei priartėjo prie šio sezono asmeninio rekordo Eurolygoje, kai 15 taškų praėjusią savaitę atskaitė Rimo Kurtinaičio „Chimki“.

10 min. A.Hollinsas kol kas neįmenama mįslė „Žalgiriui“. Amerikietis jau pelnęs 13 (!) taškų, o kauniečių duobė gilėja – 15:23.

9 min. N.Hayesas prametė abu baudų metimus. Gal ta nauja šukuosena nesėkminga?

7 min. M.Grigonis nepakilo nuo galinės linijos aukštyn ir „Žalgiris“ prarado kamuolį. „Žalgirio“ gynėjas susiėmęs už galvos žygiuoja suolo link. A.Hollinsas, pavogęs kamuolį, pasismagino dėjimu. Kauniečiai atsilieka – 11:15.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas

Artūras Gudaitis nekyla iš baudos aikštelės prieigų, taip provokuodamas „Žalgirio“ centrą Joffrey Lauvergne‘ą tolimam metimui. Prancūzas jau išmetė du tritaškius, pataikė vieną, dar pridėjo metimą iš Dariaus Songailos taško. Reikia paminėti, jog per pirmąsias devynerias rungtynes jis iš viso švystelėjęs vos vieną tolimą metimą.

6 min. Kol kas rungtynės taškas į tašką, bet „Zenit“ vėl pataikė iš toli, šįkart – W.Thomasas. Tiesa, J.Lauvergne'as netruko nustebinti – taip pat pataikė tritaškį – 11:11.

4 min. Dvi pražangas jau turi ir S.Vasturia, jis sėdo ant suolo, o A.Gudaitis pataikė baudų metimus – 6:6.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

„Guda!!!“ – klykia Xavi Pascualis. Pirmosios minutės Artūrui tikrai nebuvo pačios geriausios – nei puolime, nei gynyboje. „Zenit“ treneris staigiai nuo suolo kelia Alexą Poythressą.

3 min. A.Hollinsas smeigė tritaškį, tačiau „Žalgirį“ vėl į priekį išvedė puikiai po krepšiu įkirtęs P.Jankūnas – 6:4.

2 min. P.Jankūnas užsidirbo dvi greitas pražangas – 2:1.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus dvitaškiu iš tolimesnio nuotolio pelnė J.Lauvergne'as – 2:0.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas, Steve'as Vasturia, Marius Grigonis, Paulius Jankūnas, Joffrey Lauvergne'as.

„Zenit“: Kevinas Pangosas, Austinas Hollinsas, Willas Thomasas, Mateuszas Ponitka, Artūras Gudaitis.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Linkėjimai iš už Roko užnugario! Tikėkimės, žalgiriečiai sudrebins savo namų aikštę galinga pergale prieš išvykose šį sezoną nepralaiminčią „Zenit“ komandą. Nors žemė dreba jau prieš rungtynes – arenos ūkvedys su didžiuliu kūju iš šonų sukalė parketą, kad žaidėjai nekliūtų už linijų. Vaizdas ir garsas buvo toks efektingas, kad žemės drebėjimą pajutę apšylantys krepšininkai klausiamai atsisuko į tvirtą pusamžį vyrą. Prieš rungtynes atminimo nuotrauką gaus pernai „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs KC Riversas. Vos tik atvykęs į areną jis jau atsiėmė už praėjusį sezoną jam priklausiusį LKL čempiono žiedą. Ko gero, pats buvo pamiršęs, kad turėjo tokį gauti už nutrūkusį 2019-2020 metų LKL sezoną.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas

Būkite pasveikinti iš tuščios „Žalgirio“ arenos! Žiupsnelis kontrastingos žaliai baltų statistikos: Kauno komanda yra antra Eurolygoje pagal puolimo reitingą (vid. 117), tačiau paskutinė pagal gynybos – vid. 117,9. Martino Schillerio auklėtiniai taikliausiai turnyre atakuoja iš toli (vid. 41,3 proc.), bet varžovams nuo tritaškio linijos leidžia mesti panašiu efektyvumu – vid. 39,6 proc. Pastaruosiuose keturiuose pralaimėjimuose matėme augančią „Žalgirio“ varžovų iš toli pataikymo progresiją: Madrido „Real“ pataikė 10 tritaškių, Tel Avivo „Maccabi“ – 11, Maskvos CSKA – 12, Milano „Olimpia“ – 13. Nors „Zenit“ snaiperiai sezono starte nespindi, tinklelį iš toli plėšo tik vienas Billy Baronas (vid. 44,1 proc.), bet laiko klausimas kada prisitaikys ir likę Xavi Pascualio snaiperiai: Kevinas Pangosas, KC Riversas ar Austinas Hollinsas. Kirba jausmas, jog kažkuris jų šį vakarą taps „Žalgirio“ budeliu.

Likus 1 val. 30 min. Į rungtynes itin stilingai pasipuošęs atvyko prancūzas Joffrey Lauvergne'as.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ reakcija į kritiką ir geriausia nepakviesta Lietuvos rinktinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius