TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 23

Švilpiko diena „Žalgiryje“ ir L.Biručio keistenybės: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Ketvirtajame kėlinyje užstrigęs Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo dar vieną dramatišką mūšį. Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 80:85 krito prieš „Barcelona“. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių apibendrinimą turbūt galėtume paimti iš kitų ankstesnių Kauno „Žalgirio“ mačų ir žodis į žodį surašyti tą patį. Pamatėme labai daug panašių dalykų, kurie ir toliau kartojasi, tarsi garsiajame Billo Murray vaidintame filme „Švilpiko diena“.

Pirmoji susitikimo pusė buvo pažymėta labai atviru krepšiniu be gynybos, kai abi komandos lengvai susikūrė metimus, kokių norėjo.

Kaip ir tikėsi, po ilgosios pertraukos vaizdelis aikštelėje pasikeitė, realizacijos procentai nukrito, o ketvirtajame kėlinyje įsijungė didesnis fiziškumas ir kieta gynyba.

Tai buvo eilinis „Žalgirio“ nuėjimas į paskutinę minutę kovoti dėl pergalės, bet tų paskutinių minučių niekaip nepavyksta laimėti.

Trečiajame kėlinyje buvo momentų, kai Kazio Maksvyčio komanda į savo rankas galėjo labiau perimti mačo kontrolę, bet nepavyko, o „Barcelona“ pakankamai ramiai jautėsi ir atsilikinėdama.

Pabaigoje Rolandas Šmitas nepataikė tritaškio iš patogios padėties, kuris galėjo stipriai pakeisti rungtynes, o atgal gavome skaudų Tomašo Satoransky dūrį. Skaudėjo ir nuo „Barcelona“ atkovotų kamuolių puolime, kai Janas Vesely it tinklininkas kamuolį pamušinėjo komandos draugams.

Kažkur pritrūko geresnių sprendimų, o kažkur – paprasčiausios sėkmės.

Vėl turime pralaimėjimą, nors eilinį kartą atrodo, kad tai nebuvo blogos „Žalgirio“ rungtynės.

#2 Keenanas Evansas – 7

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
13 tšk. (2/5 dvit., 2/6 trit., 3/3 baud.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 13 naud. bal., 27 min.

Pirmoje pusėje Keenanas Evansas papuolė į prastą situaciją dėl trijų asmeninių pražangų, bet sugebėjo su tuo susitvarkyti. Tai parodo žaidėjo patirtį ir IQ, kadangi po ilgosios pertraukos išsilaikė be pražangų, nors buvo situacijų, kai susikeitus amerikiečiui baudos aikštelėje tekdavo stovėti prieš Janą Vesely ar Jamesą Nnaji.

„Žalgirio“ lyderis turėjo pakankamai geras rungtynes – pataikė tritaškį su pražanga, darė dalykus, kuriuos ir įprastai matome iš Keenano.

Ketvirtajame kėlinyje bandydamas tempti komandą į priekį jis tiesiog nepataikė savo metimų, o kai kurie jų buvo ir sunkesni. Nepavyko ir prasiveržimas į kairę pusę, kai „Žalgirio“ deficitas siekė 3 taškus.

Pabaigoje K.Evansui nepavyko sėkmingai užatakuoti besikeičiančios „Barcelona“ gynybos. Galiausiai, jam nepavyko tapti rungtynių herojumi.

Kad ir kaip viskas „Žalgiriui“ susiklostė šią savaitę, jei ateityje bus tokios dvikovų pabaigos, manau, visi ir toliau norėtume, kad lemiamas atakas spręstų K.Evansas.

Rašau 7. Manau, kad buvo neblogas Keenano pasirodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius