Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

T.Sedekerskis prieš svarbiausią sezono mūšį: „Buvo žmonių, kurie mumis netikėjo“

Vitorijos „Baskonia“ kapitonas Tadas Sedekerskis šį vakarą sieks pirmuoju bandymu įšokti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, kai dėl septintosios vietos turnyrinėje lentelėje Duško Ivanovičiaus kariauna susitiks su Tel Avivo „Maccabi“.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

26-erų metų 206 cm ūgio Tadas Sedekerskis po dvejų puikių Vitorijos „Baskonia“ rungtynių Eurolygos reguliaraus sezono finiše tikisi gerą žaidimą perkelti ir į tuščią Belgrado areną įkrintamųjų akistatoje su Tel Avivo „Maccabi“.

„Pergalės suteikia pasitikėjimo, o buvo žmonių, kurie mumis netikėjo. Laimėdami išvykoje parodėme charakterį ir viskas dabar priklauso nuo mūsų“, – sakė T.Sedekerskis.

Lietuvis atskleidė, jog „Baskonia“ rūbinėje motyvacijos netrūksta, nors nuovargis šioje sezono stadijoje yra juntamas.

Duško Ivanovičiaus auklėtinai reguliarųjį sezoną uždarė dviem identiškomis pergalėmis išvykose – Madride „Real“ buvo įveiktas 95:91, kaip ir Bolonijoje „Virtus“.

18 pergalių ir 14 nesėkmių per sezoną patyrę baskai finišavo aštuntoje pozicijoje, tuo metu „Maccabi“ su 20 laimėjimų per 34 mačus – laipteliu aukščiau.

„Tai – labai gera komanda, turinti daug talento perimetre ir labai fiziškų žaidėjų baudos aikštelėje. Raktas į pergalę – visapusiškas mūsų žaidimas ir varžovų lyderių stabdymas“, – sakė T.Sedekerskis.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Tadas Sedekerskis
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ kapitonas nukėlė kepurę prieš komandos draugą Markusą Howardą, kuris pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą – 35 taškus pelnė prieš Madrido „Real“, 36 taškus įmetė į „Valencia“ krepšį, 34 taškus atskaičiavo Bolonijos „Virtus“, o 28 taškai krito į Lugo „Breogan“ komandos krepšį.

„Jis šiuo metu liepsnoja ir labai pasitiki savimi. Jis gali pakeisti rungtynių tėkmę bet kurią akimirką. Jis gali būti tylus tris kėlinius, o tuomet įmesti penkis tritaškius“, – sakė T.Sedekerskis, kuris dėkojo komandos draugui už pastarąsias pergales.

„Baskonia“ klubo nuotr./Markusas Howardas
„Baskonia“ klubo nuotr./Markusas Howardas

T.Sedekerskis tikisi sezoną užbaigti kaip įmanoma geriausiai ir be traumų. Puolėjas teigė, jog pastaroji šlaunies trauma išmušė jį iš komandos ritmo, o jis nori sugrįžti į geriausią savo formą.

Rungtynių tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ pradžia – antradienį 20 valandą Lietuvos laiku Belgrade. Rungtynių nugalėtojas Eurolygos ketvirtfinalyje kausis su Atėnų „Panathinaikos“, o pralaimėtojas dar turės vieną šansą įšokti į atkrintamųjų traukinį, kai teks varžytis su Bolonijos „Virtus“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius