Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 04

Tarp legendų Eurolygoje, bet Šaro komandoje stringa: „Gal jis manimi netiki?“

Per interviu „L'Equipe“ dienraščiui Prancūzijos krepšinio rinktinės ir „Barcelona“ įžaidėjas Thomas Heurtelis neslėpė, kad nebejaučia tokios žaidimo laisvės, kaip anksčiau.

Būdamas 31-erių jis jau dabar yra vienas geriausių visų laikų Eurolygos įžaidėjų pagal atliktus rezultatyvius perdavimus.

Iki penktadienio mačo Kaune su „Žalgiriu“ 189 cm ūgio prancūzas yra atlikęs 1214 rezultatyvių perdavimų turnyre, kur trejus metus atstovavo „Baskonia“, trejus – Stambulo „Anadolu Efes“ ir trejus pastaruosius – „Barcelona“.

Pagal rezultatyvius perdavimus Eurolygoje priekyje jo rikiuojasi tikros legendos: Vassilis Spanoulis (1542), komandos draugas Barselonoje Nickas Calathesas (1326), Sergio Rodriguezas (1286) ir Dimitris Diamantidis (1255).

Už prancūzo nugaros tokie meistrai kaip Milošas Teodošičius, Sergio Llullas, Theodoras Papaloukas, Kotsas Sloukas, Marcelinho Huretas, o 14-as ten yra Šarūnas Jasikevičius (755).

O štai skaičiuojant rezultatyvių perdavimų vidurkį per 40 žaidimo minučių, Th.Heurtelis su 9,4 rodikliu yra pats pirmas.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Heurtelis
„Scanpix“ nuotr./Thomas Heurtelis

Jo titulų sąrašas trumpas, bet karjeros Eurolygoje svarbiausių skaičių vidurkiai aukšti – 11,6 taško ir 5,6 rezultatyvaus perdavimo. Per geriausią sezoną 2016-2017 m. siekė 12,7 taško ir 7,9 perdavimo.

Tačiau prie Š.Jasikevičiaus, kurį Th.Heurtelis taip mėgo jaunystėje, vaidmuo sumenko.

Kai „Barcelona“ atsisveikino su Kevinu Pangosu, bet vasarą įsigijo N.Calathesą, o treneriu tapo lietuvis, prancūzas turėjo persėsti ant atsarginių suolo, tapęs antruoju, o kartais net trečiuoju įžaidėju Barselonos komandoje.

„Aš nebesu toks laisvas kaip pastaraisiais metais, – „L'Equipe“ sakė Th.Heurtelis. – Tai komplikuota, ypač dėl to, kad jaučiuosi pasiruošęs gerai, buvau geros sportinės formos ir žaidžiau gerai finalinėje Ispanijos čempionato dalyje.

Negalvojau, kad mano vaidmuo bus taip sumažintas. Tačiau, galiausiai, tai yra trenerių sprendimai, mes esame pirmi Eurolygoje, tad ….“

VIDEO: Š.Jasikevičius – apie fantastinį „Žalgirį“, neteisingą pesimizmą dėl M.Schillerio ir Barseloną

Th.Heurtelis Eurolygoje šį sezoną žaidžia po 14 min., pelno po 3,5 taško bei atlieka po 2,7 rezultatyvaus perdavimo, o Barselonos krepšininkai yra laimėję 8 iš 10 mačų.

Ispanijos čempionate, kur „Barcelona“ rikiuojasi trečia, Prancūzijos krepšininko rodikliai kiek aukštesni – 17 min., 5,6 taško ir 4,8 rez. perdavimo.

Pastarosios rungtynės praėjusį antradienį su Valensijos ekipa vėl buvo silpnos Th.Heurteliui – 2 taškai ir 4 perdavimai.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Heurtelis
„Scanpix“ nuotr./Thomas Heurtelis

„Galbūt jis netiki manimi pakankamai? – svarstė Th.Heurtelis. – Aš bandau likti pasiruošęs, laikytis filosofijos, sakydamas sau, kad kitos rungtynės man bus geresnės. Sezonas yra ilgas.“

Suprasti akimirksniu

  • Penktadienį Eurolygos mačas Kaune tarp „Žalgirio“ ir „Barcelona“ prasidės 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius