Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 23

Tarp „Žalgirio“ pergalių pasiklydęs „Baskonia“ strategas žvangina netikėtu ginklu

Vitorijos „Baskonia“ strategui Joanui Penarroya nusibodo žaisti išvykose, kuriose jo auklėtiniai patyrė tris pralaimėjimus iš eilės. Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio treneris tiki, kad kitokį veidą „Baskonia“ pademonstruos dvikovoje namuose su Kauno „Žalgiriu“, prieš kurį išbėgti gali ir traumas besigydę žaidėjai.

Vitorijos „Baskonia“ rungtynes su Kauno „Žalgiriu“ pasitinka fiksuodama trijų nesėkmių atkarpą. Pralaimėjimus po atkaklių kovų Eurolygoje prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir „Monaco“ savaitgalį keitė Manresos „Basquet“ niuksas ACB čempionate.

Reiklusis ispanakalbis treneris ragino auklėtinius išlikti kartu.

„Sekmadienio rungtynės buvo sudėtingos ir blogos mums. Šią dvikovą analizavome vakar su komanda. Tiesa, kad turėjome tris pralaimėjimus svečiuose iš eilės, bet tai yra komandos brandos dalis, kurią turime praeiti tokiame sudėtingame sezone. Tokiais momentais, kai pralaimi, reikia laikytis kartu, lygiai taip, kai ir laimi“, – mačo su „Žalgiriu“ išvakarėse kalbėjo „Baskonia“ vairininkas Joanas Penarroya.

Palyginimui, „Fernando Buesa“ arenoje baskai per ketverias rungtynes pralaimėjo vos kartą, o sykį varžovams Eurolygoje įkratė net 116 taškų.

Strategas užsiminė, jog prieš „Žalgirį“ gali žaisti ir traumas besigydantys žaidėjai. Daultonas Hommesas nerungtyniavo dvi savaites, o Stevenas Enochas šį sezoną dėl kirkšnies traumos dar nežaidė.

Pastarojo krepšininko sugrįžimas būtų itin svarbus „Baskonia“ ekipai, kurios priekinės linijos žaidėjai Maikas Kotsaras ir Matthew Costello yra pernelyg orientuoti į puolimą.

„Ir Daultonas, ir Stevenas treniravosi su komanda. Tai nebuvo intensyviausia treniruotė pasaulyje, bet su komanda buvo abu ir abu gerai pasitreniravo, pažiūrėsime, kaip reaguos jų kūnai ir ar galės jie žaisti prieš „Žalgirį“. Jei viskas bus gerai, yra tikimybė, kad jie žais“, – sakė J.Penarroya.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Stevenas Enochas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Stevenas Enochas

53-ejų specialistas yra įsitikinęs „Baskonia“ sėkme prieš „Žalgirį“, bet nušviesdamas Ispanijos žurnalistus apie Kauno komandą išdėliojo neteisingus faktus.

„Esu įsitikinęs, kad mums seksis gerai, bet viską pamatysime rungtynėse, – sakė J.Penarroya. – „Žalgiris“ žaidžia labai gerą krepšinį, kuris turi labai gerą dinamiką tiek žaidime, tiek rezultatuose. „Žalgiris“ namuose laimėjo visus penkis mačus bei turi noro su patyrusiais bei kartu daugybę metų žaidžiančiais žaidėjais pasiekti ir pirmą pergalę svečiuose.“

Gražūs žodžiai, bet „Žalgiris“ jau yra laimėjęs Vilerbane prieš vietos ASVEL, o namuose iš viso žaidė keturis kartus. Keturis ir laimėjo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

J.Penarroya vardino „Žalgirio“ lyderius, didžiausią dėmesį skyręs įžaidėjams, bet galiausiai teigęs, kad „Baskonia“ labiausiai turi dairytis į save, o ne varžovus.

„Keenanas Evansas, Ignas Brazdeikis, Kevarriusas Hayesas ir Rolandas Šmitas yra svarbūs žaidėjai, bet turime daugiau galvoti apie save, o ne apie varžovus. Trejas pastarąsias rungtynes nesužaidėme taip, kaip galėjome ir norėjome tiek puolime, tiek gynyboje, – sakė J.Penarroya. – „Žalgiris“ yra gera komanda, kurios ritmą keičia du besirotuojantys įžaidėjai Keenanas Evansas ir Lukas Lekavičius. Jų rankose yra „Žalgirio“ žaidimas.“

Rungtynių pradžia – trečiadienį 21.30 valandą Vitorijoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: vykęs „Žalgirio“ pasirinkimas, Šaro emocijos ir baskų mažylis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius