Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 28

Tik faktai: įspūdingi „Žalgirio“ gynybos skaičiai

Kauno „Žalgiris“ pastarąją savaitę sustatė tokią gynybą, kad į ją beviltiškai atsimušė du iš trijų Europos turtuolių. Po pergalės prieš Stambulo „Daruššafaka“ 24sek pateikia įdomiausius faktus.
Renaldas Seibutis
„Žalgiris“ Stambule įveikė „Daruššafaka“ komandą / Lino Žemgulio nuotr.

„Žalgirio“ sezono praleistų taškų vidurkis yra 80,65 taško. Per trejas pastarąsias rungtynes žalgiriečiai praleido tik vid. 71,33 taško.

CSKA vidutiniškai renka 87,75 taško, o „Žalgirio“ arenoje antradienį pelnė 74. Madrido „Real“ vidurkis 86,9 taško, bet Kaune krito tik 74 ispanų taškai. „Daruššafaka“ renka vid. 78,95 taško, o šįkart žalgiriečiams įmetė tik 66 taškus. Per šiuos tris mačus varžovų rezultatyvumo vidurkis krito po 12-13 taškų.

„Žalgirio“ gynyba apribojo „Daruššafaka“ tik iki 38,5 proc. dvitaškių (10/26) ir 33,3 proc. tritaškių (9/27) pataikymo. Joks „Žalgirio“ priešininkas šį sezoną taip prastai neatakavo iš dviejų taškų zonos.

Nerezultatyviau „Daruššafaka“ šį sezoną žaidė tik kartą – Vitorijoje įmetė 52 taškus. Palyginimui, „Real“ 74 taškai Kaune buvo trečias žemiausias rezultatas šį sezoną, o CSKA „Žalgirio“ arenoje sužaidė nerezultatyviausią savo susitikimą (74 tšk.).

„Žalgiris“ Stambule taikliau metė tritaškius (8/16, 50 proc.) nei dvitaškius (16/37, 43,2 proc.) – ketvirtą kartą šį sezoną. Dar du kartus taip nutiko išvykoje – anksčiau Milane ir Belgrade, sykį su Bambergo „Brose“ namuose. Visus kartus su tokiu pataikymu „Žalgiris“ laimėjo rungtynes.

Kevinas Pangosas pelnė 14 taškų ir buvo rezultatyviausias žalgirietis. Per dvejas pastarąsias rungtynes įžaidėjas pelno vid. 17,5 taško. Tai sėkmingiausia K.Pangoso dviejų mačų atkarpa šį sezoną. Iki jos, tai yra šios savaitės, K.Pangosas per 5 Eurolygos mačus rinko vid. 4,2 taško.

Paulius Jankūnas pelnė 6 taškus ir prametė 6 metimus iš 7, tačiau atkovojo 8 kamuolius, surinko 12 naudingumo balų ir dešimtose Eurolygos rungtynėse iš eilės surinko dviženklį efektyvumo rodiklį.

Antanas Kavaliauskas per 13 minučių suklydo 4 kartus ir pasiekė sezono, tuo pačiu ir karjeros, klaidų rekordą Eurolygoje.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus komentaras po rungtynių su „Darussafaka“

Augusto Lima pelnė 11 taškų ir surinko 14 naudingumo balų. Brazilas jau trečiame mače iš eilės pelno dviženklį taškų skaičių – pirmą kartą šį sezoną. Iki šios serijos A.Lima dar nebuvo pelnęs bent 10 taškų. Beje, dviženklį naudingumo balų skaičių „centras“ renka ketvirtame susitikime paeiliui. Ketverių pastarųjų jo rungtynių statistika – vid. 11 taškų, 4,75 atkovoto kamuolio ir 15 naudingumo balų.

Tai buvo paskutinė „Žalgirio“ išvyka į Stambulą Eurolygos reguliariajame sezone. Dvi iš jų baigėsi pergalėmis – prieš „Daruššafaka“ ir „Anadolu Efes“. Pralaimėjimus žalgiriečiai patyrė prieš „Fenerbahče“ ir „Galatasaray“.

Jeigu vasario 2-ąją „Žalgiris“ laimės rungtynes su „Barcelona“, tai bus ilgiausia – trijų pergalių serija Eurolygoje šį sezoną.

VIDEO: A.Lima: „Turėjome puikią savaitę, reikia išlaikyti tokį ritmą“
VIDEO: P.Jankūno ir K.Pangoso mintys po dvikovos su „Darussafaka“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius