Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 27

Tik faktai: puolime pradingę „Žalgirio“ žaidėjai

Po trijų Eurolygos mūšių Kauno „Žalgirio“ gretose pradeda ryškėti pirmosios tendencijos. 24sek išrinko įdomiausius trečiojo turo dvikovos su Stambulo „Fenerbahče“ ekipa faktus ir labiausiai pasigedo dviejų žalgiriečių.
Renaldas Seibutis
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Eurolyga | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ 82:68 | Stambulas

„Žalgiris“ taip rezultatyviai dar nebuvo pradėjęs rungtynių, kaip Stambule (24 taškai). Tiesa, dar nebuvo ir praleidęs net 28 taškų.

Nors „Žalgiris“ nusileido „Fenerbahče“ centimetrais, nenusileido kovoje dėl atšokusių kamuolių (30:30), o puolime jų sugriebė ir daugiau nei varžovai (11:9).

Artūras Milaknis pelnė 10 taškų ir pataikė du tritaškius iš 6. Bent vieną tritaškį jis pataikė jau 18-oje Eurolygos rungtynių iš eilės, bent du – 11-osiose rungtynėse paeiliui. Pirmoji serija tęsiasi nuo 2014-ųjų lapkričio 28-osios.

Renaldas Seibutis per 16 minučių Stambule tik kartą metė į krepšį, o per trejas pirmąsias Eurolygos rungtynes pelnė tik du taškus (su „Baskonia“) iš viso per 34 žaidimo minutes (0/3 dvit.). Lietuvos rinktinės nario naudingumo balų vidurkis Eurolygoje kol kas – 0.

Paulius Jankūnas dešimtosiose Eurolygos rungtynėse iš eilės surinko dviženklį naudingumo balų skaičių (10).

„Žalgirio“ naujokas Kevinas Pangosas Stambule surinko -1 naudingumo balą. Starto penketo žaidėjo naudingumo vidurkis Eurolygoje kol kas siekia vos 1 naudingumo balą. Įdomu, kad kanadietis Eurolygoje kol kas prametė visus 7 dvitaškius, o iš viso „iš žaidimo“ pataikė vos 3 metimus iš 23 (13 proc. dvit. ir trit.).

Sunkiai sekasi ir brazilui Augusto Limai, kurio vidurkis Eurolygoje kol kas siekia vid. 2,3 taško ir 3,3 naudingumo balo. Tiesa, Stambule starto penkete pasirodęs vidurio puolėjas sužaidė kol kas naudingiausias rungtynes (10 naud. balų).

18-mečiui „Žalgirio“ talentui Isaiah Hartensteinui tai buvo debiutinės rungtynės Eurolygoje. Stambule aikštėje jis pasirodė likus žaisti 4 min. 33 sek. ir prametė 2 metimus, surinkdamas -3 naudingumo balus. Pirmųjų taškų Eurolygoje jaunuoliui dar teks palaukti.

Edgaras Ulanovas Stambule surinko -3 naudingumo balus – neigiamą naudingumo balą pastarąjį kartą Eurolygoje buvo surinkęs lygiai prieš 11 mėnesių su Krasnodaro „Lokomotiv“. Beje, sezono pradžioje jis kol kas pataikė tik 4 metimus iš 19 (21 proc.).

Rezultatyviausi žalgiriečiai Eurolygoje po trejų pirmųjų rungtynių – Brockas Motumas (vid. 15 tšk.), Leo Westermannas (vid. 13 tšk.) ir Artūras Milaknis (vid. 10 tšk.). Naudingiausias – Paulius Jankūnas (vid. 15,3 naud. bal.).

VIDEO: Š.Jasikevicius: „Čia reikia išeiti į aikštę „luptis“, o mes išėjom pažaisti“
VIDEO: Paulius Jankūnas: „Neišpildom taktikos, kurios treneriai prašo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius