TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 01

Titulo medžioklę pradedanti Šaro „Barcelona“: „Laimėti Eurolygą kasmet darosi vis sunkiau“

Jau šį penktadienį į Eurolygą po skausmingo pralaimėjimo praėjusio sezono finale sugrįžtanti „Barcelona“ susitiks su Vokietijos čempione Berlyno ALBA ekipa. Katalonai laikomi aiškiais favoritais, tačiau Šarūnas Jasikevičius giria varžovus ir ragina savo auklėtinius neatsipalaiduoti.
Šarūnas Jasikevičius ir Pierre'as Oriola
Šarūnas Jasikevičius ir Pierre'as Oriola / Euroleague.net

„ALBA tęsia savo krepšinio filosofiją. Nors Aito (Garcia Renesesas) nebestovi prie komandos vairo, niekas nepasikeitė. Jie visada bėga į greitą puolimą ir žaidžia akiai gražų krepšinį. ALBA atakos trunka 6–8 sekundes, taip pat jie turi daug žaidėjų, kurie gali tai sėkmingai daryti“, – dėstė Š.Jasikevičius.

„Aš tikiu, kad su tokiu varžovu visada yra sudėtinga žaisti. Turime išlikti susikaupę. Tuo metu ALBA stengiasi išlikti savo kelyje ir žaisti labai panašiai, kaip žaisdavo anksčiau. Pamatysime, ar tai pasikeis sezono metu“, – tęsė „Barcelona“ klubo treneris iš Lietuvos.

„Eurolygos sezoną pradedame su geriausiomis ir gilias tradicijas turinčiomis komandomis. Džiaugiuosi, nes tai patį didžiausią prestižą Europoje turintis čempionatas. Be to, mums pasisekė, kad „Barcelona“ jame turi didžias tradicijas“, – pridūrė Šaras.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Pierre'as Oriola
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Pierre'as Oriola

„Startas visada būna ypatingas. Žinome, kaip sunku laimėti Eurolygoje, nes čia žaidžia tik geriausios komandos Europoje. Siekiame Eurolygos titulo jau daugybę metų“, – treneriui antrino „Barcelonos“ kapitonas Pierre'as Oriola.

Du kartus Eurolygą per visą klubo istoriją laimėjusi „Barcelona“ paskutinį sykį tai padarė jau daugiau nei prieš 10 metų – 2010-aisiais.

„Kasmet Eurolyga darosi vis sunkesnė ir sunkesnė. Tai yra reikia rungtyniauti su stipresniais varžovais. Tačiau tai, kad laimėti joje taip sunku, daro Eurolygą ir tokią patrauklią. Čia svarbus kiekvienas mačas. Svarbu nuolat gerinti komandos žaidimą – ir puolime, ir gynyboje. Tai tokia stipri lyga, kad kiekvienas mūšis čia yra tarsi finalas“, – pažymėjo P.Oriola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius