Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 24

Trijų dalių darbinė „Žalgirio“ pergalė ir kertinis M.Schillerio manevras

Atkeltose Eurolygos rungtynėse, kuriose sunkumų laimėti turėjo kilti daug mažiau, „Žalgiris“ pergalę pasiekė po kritimo į 13 taškų duobę. Smarkiai praretėjusiomis gretomis į Kauną atvykusi Belgrado „Crvena zvezda“ pirmojoje rungtynių pusėje atrodė daug guvesnė nei žaliai balti, tačiau jų rotacijos trūkumai bei keli kauniečių pakeitimai gynyboje paliko juos vos su 4 taškais lemiamame mačo ketvirtyje. „Žalgiris“ pridėjo dar vieną svarbų tašką kovojant dėl vietos Eurolygos aštuntuke – 75:62.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Patį susitikimą galima suskirstyti į 3 dalis: kritimą į duobę, kuris truko maždaug pirmąsias 13 rungtynių minučių, sugrįžimą – tarp 13 ir 30 rungtynių minutės, bei pergalingą atkarpą ketvirtajame kėlinyje, kai „Crvena zvezda“ užstrigo „Žalgirio“ gniaužtuose. Panagrinėkime kiekvienos iš jų pagrindinius akcentus plačiau.

Slogus startas ir „Crvena zvezda“ spurtas

„Crvena zvezda“ išgyvena ne lengviausią periodą – žaisti negalėjo vienas iš komandos lyderių įžaidėjas Corey Waldenas (vid. 10,9 taško), išvyko centras Johnny O’Bryantas (11,3 taško). Galbūt tai pasąmonėje šiek tiek užliūliavo žalgiriečius, kurie rungtynių pradžioje stokojo įprasto greičio puolime bei agresijos gynyboje.

Vienintelis N.Hayesas puikiai atrodė visų rungtynių metu. Jis užtikrintai atakavo varžovus, vos tik gavęs kamuolį closeouto situacijose (kai varžovas nuo baudos aikštelės atbėga gindamasis prie tritaškio linijos) – abu jo floateriai (metimas viena ranka iš eilutės) pasiekė tikslą. Puolime „Žalgiris“ kelis kartus pasinaudojo serbų gynybos klaidomis, ypač 2 prieš 2 metu – serbai siuntė aukštaūgį į flat poziciją (pasyvią gynybą du prieš du, pasitinkant varžovą priešais save) gan aukštai link tritaškio, todėl po krepšiu buvo reikalinga pagalba iš silpnosios pusės. Deja, šis elementas varžovų ekipoje itin šlubavo visų rungtynių metu ir matėme ne vieną Th.Walkupo perdavimą kertantiems aukštaūgiams po krepšiu ir lengvus taškus dėl vėluojančios pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius