Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 29

Turkų pastangos dėl Šaro parašo: paskutinę minutę – patenkintas lietuvio noras

Stambulo „Fenerbahče“ pasiekė reikšmingą pergalę siekiant Šarūno Jasikevičiaus parašo. 15min šaltinių teigimu, nauja „Fenerbahče“ vadovų sutartis su klubo direktoriumi Maurizio Gherardini buvo viena svarbiausių 44-erių lietuvio sąlygų.

15min žiniomis, Šarūnas Jasikevičius rimtai svarsto „Fenerbahče“ pasiūlymą ir turėtų apsispręsti jau artimiausiu metu. Gali būti, kad apie savo sprendimą jis praneš iki antradienio, vėliausiai – artimiausiomis dienomis.

15min šaltinių teigimu, „Fenerbahče“ lietuviui siūlo ilgalaikį kontraktą, o metinė jo vertė siekia apie 1,3–1,4 mln. eurų.

Šarui siūlomos „Fenerbahče“ kontrakto sąlygos labai artimai susijusios su M.Gherardini sandoriu. 64-erių italas liko Stambulo klube mažiausiai dvejiems metams. Apie dvejų metų pasiūlymą Š.Jasikevičiui praneša Uguras Ozanas Sulakas iš „Socrates Dergi“. 15min šaltinių teigimu, prie šio kontrakto dar turėtų būti opcija ir trečiajam sezonui.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Maurizio Gherardini (dešinėje)
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Maurizio Gherardini (dešinėje)

M.Gherardini ateitis Stambule buvo vertinama labai skeptiškai. Patyręs krepšinio specialistas buvo arti išvykimo į NBA ir buvo kasmet kviečiamas dirbti kitose Europos komandose. Tad nauja „Fenerbahče“ sutartis su M.Gherardini – didžiulė Stambulo klubo pergalė tiek perkonstruojant klubą eroje po Željko Obradovičiaus, tiek bandant įgyti Š.Jasikevičiaus pasitikėjimą.

Užkulisiuose kalbama, kad su šiuo „Fenerbahče“ ėjimu turkų šansai prisikviesti Šarą smarkiai didėja.

„Fenerbahče“ Šarui gali pasiūlyti geresnius įrankius kautis dėl Eurolygos trofėjaus. „Žalgiris“ mažins savo biudžetą maždaug iki 7–8 mln. eurų, iš kurių apie 5 mln. turėtų likti žaidėjų ir trenerių atlyginimams. Tuo tarpu „Fenerbahče“ ruošia maždaug 20 mln. eurų maišą, iš kurio bent 12 mln. turėtų atitekti komandos komplektacijai.

Šaro pirmtakas Ž.Obradovičius Stambule uždirbo per 3 mln. eurų. Anot Turkijos žiniasklaidos, biudžetą susimažinusi „Fenerbahče“ serbui pasiūlė apie 1,65 mln. eurų vertės sutartį. Željko atmetė biudžetinį turkų variantą ir užleido vyr. trenerio postą.

Š.Jasikevičius su „Žalgiriu“ turi dar metus galiojančią sutartį, bet joje numatyta galimybė iki liepos 15 d. palikti Kauną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius