Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 03

„urBONUSas“: G.Rutkauskas – kaip sukomplektuoti čempionišką komandą

„Denver Nuggets“ organizacijos vairą perėmęs Artūras Karnišovas yra aukščiausią postą pasiekęs Lietuvos krepšinio vadybininkas. Bet Europoje lygių nėra ilgamečiam Kauno „Žalgirio“ vadovui, o dabar Krasnodaro „Lokomotiv“ viceprezidentui Ginui Rutkauskui. Eurolygos ir Europos taurės čempionų komandas per savo karjerą komplektavęs specialistas apie savo darbą pasakojo 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“.
Ginas Rutkauskas podkate „urBONUSas“ papasakojo apie krepšinio vadybininkų darbo užkulisius
Ginas Rutkauskas podkate „urBONUSas“ papasakojo apie krepšinio vadybininkų darbo užkulisius / 15min nuotr.

1990-aisiais karjerą „Žalgiryje“ kaip gydytojas pradėjęs G.Rutkauskas sykį pagelbėjo Kauno komandos vadovams savo prancūzų kalbomis žiniomis, kai Halėje priėmė Prancūzijos krepšinio delegaciją.

Užsikabinęs už organizacinio darbo, G.Rutkauskas po truputį perėmė vis daugiau krepšinio klubo valdymo funkcijų.

Galiausiai jis sukonstravo „Žalgirio“ komandą, kuri 1998-aisiais laimėjo Saportos taurę, o po to – ir 1999-ųjų Eurolygos čempionų titulą.

Iki 2007-ųjų „Žalgiryje“ dirbęs vadybininkas vėliau prisidėjo prie turtingojo Maskvos „Dinamo“ klubo valdymo, dvejus metus dirbo revoliucinės Rusijos lygos vadovu (prieš tai prisidėjo prie Eurolygos sūkurimo), vėliau komplektavo Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą, kuri 2013-aisiais laimėjo Europos taurę.

G.Rutkauskas vėliau trumpam grįžo į „Žalgirį“, persikėlė į Bambergo „Brose“, o dabar vėl kuruoja didžiulius „Lokomotiv“ projektus.

Kaip komplektuojamos čempioniškos komandos ir kokie tie nematomi klubo vadovo darbo užkulisiai – G.Rutkausko pasakojime 15min podkaste „urBONUSas“.

„urBONUSas“ su „Lokomotiv“ viceprezidentu Ginu Rutkausku apie: kur klubų vadovai stebi rungtynes (1:30); kaip „Žalgirio“ gydytojas tapo klubo vadovu (04:30); dabar sunkiai suvokiamas darbo sąlygas 90-aisiais (07:30); kaip statėsi Eurolygos čempionu tapęs „Žalgiris“ (13:45); pirmuosius žaidėjų atlyginimus (16:00); kaip netikėtai į Kauną nutūpė F.Arapovičius (19:30); kur „Žalgiris“ ieškodavo žaidėjų (22:50); kaip Larry Ayuso namuose Kaune užsidegdavo 50 žvakių (30:01); svarbiausią komplektacijos komponentą (36:05); visai kitokį krepšinio supratimą Vokietijoje (40:32); nuo kokio Eurolygos žaidėjo pradėtų laiminčios komandos komplektaciją (44:02); kodėl žaidėjui svarbu išvažiuoti į užsienį vertei pasikelti (48:54); kaip nupirkti žaidėją už mažesnę kainą (51:28); kaip teko auklėti N.Calathesą dėl aprangos (56:40); didžiulius projektus Krasnodare (1:01:06); žiaurią tiesą dėl gerų trenerių (1:05:55); kaip susikalbėti su įnoringais klubų savininkais (1:16:10); rusų savininko ant stalo numestą 1,5 milijono (1:19:10), kodėl apkarto patirtis Vokietijoje (1:22:10), koks tikslas dar veda į priekį (1:27:02).

Podkasto „urBONUSas“ taip pat ieškokite portale 15min ir 24sek, 15min audioprogramėlėje 15min Klausyk, kitose platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

15min pristatė pirmąją mobiliąją programėlę Lietuvoje, skirtą tik lietuviškam informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Programėlę 15min Klausyk jau galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai gali padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijų apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius