-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 12

„urBONUSas“: „Žalgirio“ šansai Eurolygoje ir linksmybės komentatorių kabinoje

„Viasat Sport Baltic“ komentatorius Vaidas Čeponis nebesijaudina prieš rungtynes taip, kad reikėtų „sauskelnių“, kaip anksčiau komentuojant pirmuosius savo mačus. Jį labiau jaudina Kauno „Žalgirio“ forma prieš Eurolygos sezono startą penktadienį. „urBONUSas“ grįžta į eterį interviu su V.Čeponiu ne tik apie „Žalgirį“, bet ir negirdėtus nuotykius prie mikrofono.
Urbonusas
Urbonusas / 15min nuotr.

Vaido Čeponio mama pasakoja, kad jis jau trejų metukų pradėjo mėtyti sviedinius į skylę.

Berniukas buvo toks didelis krepšinio aistruolis, kad į šį žaidimą įtraukė ir savo tėvus.

Sakė, buvo labai juokinga, kai čepsėjau valgydamas sumuštinius, ar net nusiriaugėjau. Viskas girdėjosi gal porą minučių.

Išbumbsinęs kamuolį krepšinio mokyklose ir net šalies krepšinio čempionate prieš įsikuriant LKL – yra žaidęs prieš tą patį „Žalgirį“, V.Čeponis vis dėlto pasitraukė į užribį.

Tačiau meilė krepšiniui neišblėso. Šiuo metu jis komentuoja maždaug 20 rungtynių per mėnesį. Analizuodamas žaidimą V.Čeponis kartais užsisėdi ir iki 3 valandų nakties.

Panašiu paros metu ir gimė ta garsioji „mišrios zoninės gynybos“ klaida, po kurios Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje viešai sukritikavo komentatorių. Toks atviras žodžių mūšis labai neįprastas Lietuvoje.

„Iš dalies buvau neteisus. Rungtynes peržiūrėjau labai vėlai naktį, buvau pavargęs ir iš esmės suklydau. Bet nedarau iš to tragedijos. Gerai, kad Jasikevičius tą pasakė. Tai krepšinio šou dalis. Papildomi atspalviai, razina. Portaluose buvo daug klikų, tai visiems buvo gerai“, – šypsosi V.Čeponis.

„urBONUSe“ jis papasakojo ir apie linksmus nuotykius komentatorių kabinoje.

2006-ųjų pasaulio krepšinio čempionate V.Čeponis paryčiais komentavo dvejas rungtynes iš eilės. Po pirmųjų niekas neišjungė mikrofono, o vyras prie jo atsinešė sumuštinį su labai čežančiu maišeliu.

„Tautvydas Meškonis matė tą transliaciją. Sakė, buvo labai juokinga, kai čepsėjau valgydamas sumuštinius, ar net nusiriaugėjau. Viskas girdėjosi gal porą minučių“, – kikena V.Čeponis, kurio pokštų repertuare maistas būna dažna detalė.

Kai Linas Šalkus trenerių seminare išvydo V.Čeponį ir paklausė, ką čia daro, šis atšovė: „Atvažiavau į bufetą, nes čia pigesnės dešrelės.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Vaidas Čeponis
Alfredo Pliadžio nuotr./Vaidas Čeponis

Bet su garsiais specialistais susitinkantis komentatorius nori kuo geriau perprasti šį žaidimą, kad turėtų kuo argumentuoti savo kritiką geriausiems.

„Privalau semtis patirties, kad galėčiau kažką pasakyti blogo apie „Žalgirio“ žaidimą, kai jam vadovauja Šarūnas Jasikevičius. Reikia turėti ir pakankamai žinių, ir drąsos. Nes nežinai, kokia gali būti jo situacija“, – juokiasi V.Čeponis.

Ketvirtajame „urBONUSe“ su V.Čeponiu kalbėjome apie:

  • Kritišką komentavimo stilių;
  • Apsižodžiavimą su Šarūnu Jasikevičiumi;
  • „Žalgirio“ vadovų kritiką V.Čeponiui;
  • Linksmiausias situacijas komentatorių kabinoje;
  • „Žalgirio“ rūpesčius prieš Eurolygos startą;
  • Žalgiriečius, kurių laukia proveržio sezonas;
  • Pauliaus Jankūno klaustuką;
  • Artūro Milaknio fenomeną;
  • „Žalgirio“ vietą turnyro lentelėje;
  • Naujojo sezono favoritus.

Gero klausymo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius