Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 05

Užsikirtęs „Žalgiris“: skaičiai, kurie nebūdingi tokiai komandai

„Kartais krepšinis paprastas – reikia pataikyti, kai būni laisvas“, – po „Žalgirio“ starto Eurolygoje tarė Šarūnas Jasikevičius. Sutramdęs Eurolygos puolimo klasikus iš Vitorijos, „Žalgiris“ užsikirto atsidūręs laisvas prie tritaškio linijos. Pirmąjį žaliai baltų pralaimėjimą „Baskonia“ komandai 58:70 lydi skaičiai, kurie neturėtų būti būdingi šiai naujai surinktai kompanijai.
Jock Landale
Jock Landale / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

221 cm ūgio Youssoupha Fallas jau net nebesivargino artintis prie Jocko Landale'o, kai šis paskubomis paruošė savo tritaškę šaudyklę. Nedengiamas metimas trenkėsi į lanką, bet atšoko toli nuo krepšio tiesiai į Edgaro Ulanovo rankas. Puolėjas grąžino jį siuntėjui ir J.Landale'as vėl paleido patranką.

Šįkart po 14-ojo „Žalgirio“ numerio metimo sirgaliai šoko iš savo vietų. Pats australas džiūgavo smagindamasis boulingo takelio judesiais.

„Žalgiris“ likus žaisti 8 minutes priartėjo prie baskų 55:59 ir sukilo į lemiamą šturmą po 12 taškų skirtumo nokdauno. Tačiau kritinę akimirką žaliai baltus paveikė sindromas, nuo kurių komanda kenčia sezono pradžioje.

VIDEO: „Karštomis pėdomis“: tušti įžaidėjai, pasimetę naujokai ir kritika

Per likusią 8 minučių atkarpą žalgiriečiai iš žaidimo pataikė vos 1 metimą iš 13.

Tai buvo nemažas ir „Baskonia“ gynybos nuopelnas, keliose atakose vertęs „Žalgirį“ atakuoti paskutinėmis atakai skirto laiko sekundėmis.

Kaip vėjo malūnas baskų baudos aikštelėje dirbo Youssoupha Fallas. 221 cm ūgio senegalietis vos per 18 minučių blokavo net 5 metimus, bet kiek dar žaliai baltų metimų jis keitė savo ilgomis ištiestomis rankomis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Youssoupha Fallas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Youssoupha Fallas

Žalgiriečių bandymai įveikti Y.Fallo gynybą kartais primindavo šuolius su kartimi lengvosios atletikos čempionatuose.

Bet buvo ir lengvų metimų, kuriuos bet kurią kitą dieną nesunkiai sumestų „Žalgiris“. Tą prakeiktą 8 minučių atkarpą iš gerų situacijų atakavo Artūras Milaknis, Lukas Lekavičius, Jockas Landale'as.

Tik kamuolys niekaip nelindo į skylę.

Tą galbūt būtų galima laikyti visišku atsitiktinumu, jei ne visą vakarą „Žalgirį“ lydėjęs košmariškas pataikymas. Šeimininkai savo arenos lankus atakavo vos 34,4 proc. tikslumu.

Dvitaškių pataikymas – 13 iš 36 (36,1 proc.), „Žalgiriui“ buvo prasčiausias nuo 2015-ųjų sausio.

„Synergy“ suskaičiavo, kad „Žalgiris“ į „Baskonia“ krepšį paleido iš viso 15 nedengiamų metimų, arba tokių, kuriems varžovų gynyba daug įtakos nebeturėjo. Palyginimui, baskai gavo tik 6 tokias dovanėles. Bet „Žalgiris“ realizavo tik 4 iš 15 tokių bandymų.

VIDEO: Pamatykite: „Žalgirio“ startas Eurolygoje ir nuožmi kova su neparankia „Baskonia“

„Žalgiris“ vasarą pasikvietė daugiau metikų, bet tikslą pasiekė tik 8 tritaškiai iš 25 (32 proc.). Palyginus su 2018-2019 m. sezonu, „Žalgiris“ daugiau tritaškių iššvaistė tik vienintelėse rungtynėse Barselonoje (26).

Nigelas Hayesas prametė visus 6 savo metimus, Jockas Landale'as realizavo tik 1 tritaškį iš 6, pro šalį skriejo šeši tiek Mariaus Grigonio, tiek Zacho LeDay šūviai iš įvairių distancijų.

Netaiklūs žalgiriečių metimai stebina. LKL čempionato starte per trejas rungtynes žaliai balti realizavo tik 28,6 proc. tritaškių, o tai 3,9 proc. atsilieka ir nuo viso lygos vidurkio, kuris tesiekia kuklius 32,5 proc..

„Mano debiutas nuviliantis. Mečiau šešis tritaškius ir galėjau pataikyti bent tris. Niekaip nekrito“, – graužėsi J.Landale'as, ketvirtajame kėlinyje aktyviai atakavęs Youssouphą Fallą iš toli, bet nepasinaudojęs progomis.

Australas per 20 minučių pasižymėjo 9 taškais.

VIDEO: Po pralaimėjimo - Jocko Landale’o pažadas

„Gal aš per daug užsigalvodavau apie savo metimus. Nemečiau savo metimų, nors žinojau, kad juos galiu įmesti. Tai mane kiek trikdė, – pripažino taškų nepelnęs, bet 7 kamuolius atkovojęs ir 3 rezultatyvius perdavimus išskirstęs N.Hayesas. – Dienos pabaigoje reikia įmesti kamuolį į skylę – nieko daugiau.“

VIDEO: Nigelas Hayesas kapstė žalgiriečių pralaimėjimo priežastis

Alexas Perezas aikštėje išsilaikė tik 7 minutes, nes greitai užsidirbo 3 pražangas, o po to nesėkmingai bandė sugrįžti į aikštę. Kai trečiojo kėlinio pradžioje meksikietis keitė Luką Lekavičių, Šaras vos po minutės vėl sodino naujoką ant suolo ir išrašė jam kritikos taloną.

A.Perezas užsimaukšlinęs rankšluostį suolo gale baigė savo debiutą Eurolygoje – taškų nepelnė, rezultatyvių perdavimų neatliko ir surinko -6 naudingumo balus.

Momentais žaidimą užaštrino Lukas Lekavičius, pelnęs 10 taškų. Tačiau įžaidėjas prarado kamuolį net 5 kartus. Daugiau sykių reaktyvinis Lukas buvo suklydęs tik debiutinį savo sezoną Eurolygoje prieš 5 metus.

Kamuolį bandė įžaisti ir Thomasas Walkupas, per 18 minučių pasižymėjęs 2 taškais ir 1 rezultatyviu perdavimu, tačiau jis taip ir neužkūrė „Žalgirio“ puolimo mašinos.

„Nemanau, kad mūsų puolimas nesiklijavo, – prieštaravo J.Landale'as. – Mes susikūrėme gerus metimus. Tokius, kokių norėjome. Tiesiog nepataikėme. Mes kažkaip nepataikome.

Bet kiekvieną vakarą taip tikrai nebus. Kitą kartą bus geriau.“

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencijoje – klaidų aptarimas

„Mes tikrai gerai darbavomės. Rezultatyvią komandą sustabdėme iki 70 taškų. Ir jie pataikė nemažai sunkių metimų, – 15min po rungtynių tikino N.Hayesas. – Aišku, bet ir mes klydome. Kaip sakė treneris po rungtynių, klydome svarbiausiais momentais to lemtingo spurto metu. Kai vis priartėdavome, nesugebėdavome apsiginti nuo lengvų taškų ir išlaikyti tos bangos.

Bet buvo daug gerų dalykų. Tik turime gerai padirbėti, kad tęstume tą tobulėjimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius