TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 03

Vakaro žvaigždė ir netenkinantis amerikietis: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ 80:68 nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir pirmą kartą šiame sezone užfiksavo pergalingą dvigubą savaitę Eurolygoje. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Keenan Evans
Keenan Evans / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Labai kokybiškas krepšinio vakaras. Abi komandos žaidė gerai, abejose komandose turėjome puikius atskirus žaidėjų individualius pasirodymus.

Seniai stebėdamas per ekraną nejaučiau tokios geros „Žalgirio“ arenos atmosferos. Šį sezoną kartais net ir laimint arena atrodydavo apsnūdusi, bet šįkart buvo kilstelėta ne tik krepšinio, bet ir palaikymo kokybė.

Atkarpomis „Panathinaikos“ parodė savo potencialą, bet „Žalgirio“ geros atkarpos buvo ilgesnės ir dažnesnės.

Panašu, kad su kiekvienomis rungtynėmis galima pasakyti vis daugiau gerų žodžių. Jei „Anadolu Efes“ buvo ant ribos prieš atleisdami trenerį ir galiausiai tų permainų ėmėsi, tai „Panathinaikos“ atvažiavo būdama viena geriausių komandų, gerai žaidžianti ir gynyboje, ir puolime. „Žalgiris“ sugebėjo į tai atsakyti ir neutralizuoti visus varžovų kozirius.

Labiausiai įsiminė žaidėjų pastangos ir kovingumas. Antrojo kėlinio pabaigoje keturi žaidėjai krenta ant kamuolio, po to visi keturi padeda vienas kitam keltis nuo grindų.

Buvo ir kova, ir kokybė. Viskas, ko reikia geram Eurolygos vakarui. Puikios rungtynės.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

Solidžiai į Kauną sugrįžo ir Marius Grigonis. Iš gerosios pusės pamatėme „Panathinaikos“ lietuvį.

Ketvirtajame kėlinyje, prasidėjus stresinėms minutėms, „Panathinaikos“ bandė gelbėtis po vieną, o „Žalgiris“ sugebėjo išlikti ramesni ir rasti protingesnių sprendimų bei su agresyvia gynyba pasistatyti pergalę, nors po pirmo kėlinio atrodė, kad tai bus dar vienos rezultatyvios rungtynės.

Galiausiai, tai buvo rungtynės apie fiziškumą, kovą baudos aikštelėje, kietą gynybą ir perimtus kamuolius arba atkirstus perdavimus, ties kuo man „Žalgiris“ padarė didžiausią įspūdį.

#2 Keenanas Evansas – 10

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
24 tšk. (5/6 dvit., 4/5 trit.), 5 rez. perd., 5 per. kam., 35 naud. bal., 28 min.

Keenanas ėmėsi darbo visu pajėgumu.

Man net kilo keista mintis dėl jo įspūdingu procentu pataikomų tritaškių per pakeltas rankas, kartais net baigiantis atakos laikui. Kitą sezoną, kai K.Evansas galbūt nuvažiuos į kitą komandą, kur turės mažesnį vaidmenį ir komanda nebus nuo jo tiek priklausoma, mes daugiau metimų laisvas, bet neturės tokių gerų procentų, kokius turi „Žalgiryje“.

Čia jis turi visą žaidimą savo rankose, pasitikėjimas savimi yra išaugęs iki kosminio lygio. Visi Achilai – seniai pamiršti.

Momentais atrodė nesustabdomas žaidėjas. Jeigu ginsiesi iš arčiau ir bandysi atkirsti, jis gali mesti floaterį iš toliau, užbaigti įvairiais būdais.

Turime ir perimtų kamuolių rekordą, aikštės viduryje apvogtą Kendricką Nunną. Tiesiog įspūdingas pasirodymas visapusiškai. Aukščiausias lygis.

Erginas Atamanas, mėgstantis pavardėmis išskirti tuos, kurie sužaidė gerai ar blogai, kalbėdamas apie „Žalgirį“ pasakė, kad K.Evansas buvo fantastiškas ir tai buvo jo vakaras.

„Panathinaikos“ gynyba nebuvo prasta, tiesiog jis pats buvo fantastiškas. PAO stengėsi, bet toks yra K.Evanso lygis. Žaidėjas surenka tokius skaičius atlikdamas vos 11 metimų į krepšį – neįtikėtina, kiek jam mažai reikėjo, kad taptų vakaro žvaigžde.

Įvertinus tai, kad ir gynyboje sužaidė puikias rungtynes, esu priverstas rašyti 10. Ypač įvertinus tai, kad prieš jį stovėjo daugelio geriausiai besiginančiu perimetro žaidėju vadinamas Jerianas Grantas.

#4 Lukas Lekavičius – be įvertinimo

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lukas Lekavičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lukas Lekavičius
0 tšk., 1 rez. perd., -1 naud. bal., 4 min.

Žaidė per mažai, kad būtų už ką vertinti. Vieną patogų floaterį metė, bet atakavo per silpnai.

Galime tikėtis, kad L.Lekavičius labai daug minučių žais pirmadienį LKL rungtynėse prieš Utenos „Juventus“, bet per šią dvigubą savaitę A.Trinchieri rėmėsi kitais gynėjais – geros formos Dovydu Giedraičiu, Tomu Dimša, K.Evansu ir Edmondu Sumneriu, kuriuo tiki treneris.

Per Eurolygos dvigubą savaitę L.Lekavičius iš viso sužaidė tik vos virš 6 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius