-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 13

Vieną lyderių į aikštę grąžinantis Š.Jasikevičius džiaugiasi gera „Žalgirio“ banga

Šarūnas Jasikevičius turi daugiau progų šypsotis. Į rikiuotę po truputį grįžta traumuoti žaidėjai, o labiausiai tenkina vaizdas aikštėje, kuris praėjusią savaitę buvo gerokai geresnis nei anksčiau. Tai optimistiškai nuteikia Kauno „Žalgirio“ trenerį prieš ketvirtadienio Eurolygos susirėmimą su Miuncheno „Bayern“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | "Žalgiris" - "Bayern" | 20:00 | Kaunas

Pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas Nate'as Woltersas ruošiasi sugrįžti į aikštę po trejų praleistų rungtynių.

Vid. 12,2 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo Eurolygoje renkantis atakų organizatorius treniravosi antradienį, o trečiadienio rytą skausmų nepajautė.

„Manau, kad jis kažkiek tikrai žais. Bandysime po truputį įvesti jį į rotaciją“, – sakė Š.Jasikevičius, nemanąs, kad Paulius Jankūnas su Antanu Kavaliausku jau galės rungtyniauti.

Žalgiriečių strategas tikisi, jog komanda išsilaikys ant tos geros bangos, kuria praėjusią savaitę nuplovė Las Palmaso „Gran Canaria“ ir Vilniaus „Ryto“ komandas.

„Žalgiris“ ne tik triuškino varžovus atitinkamai 34 ir 25 taškų skirtumais, bet ir ženkliai pagerino gynybą. Ispanai su principiniais varžovais į „Žalgirio“ krepšį įmetė atitinkamai tik 64 ir 59 taškus. Palyginimui, šį sezoną „Žalgiris“ mažiau nei 70 taškų Eurolygoje buvo praleidęs tik kartą.

Beje, į Kauną atvykstantis Miuncheno „Bayern“ dabar nedemonstruoja geriausio krepšinio.

Vokiečiai pralaimėjo 3 pastarąsias Eurolygos rungtynes iš 4 ir pastarąjį mėnesį pirmą kartą klupo nacionaliniame čempionate, kur patyrė du pirmuosius pralaimėjimus.

Su 12 pergalių ir 13 pralaimėjimų „Bayern“ turnyro lentelėje turi dviem pergalėmis daugiau nei „Žalgiris“ ir rikiuojasi viena pozicija aukščiau – vienuoliktoje vietoje, o svečiuose turi rimtų problemų. Šį sezoną „Bayern“ išvykoje laimėjo tik prieš antros turnyro lentelės pusės komandas.

Tad tirpstant paskutiniams bilietams į „Žalgirio“ areną – Š.Jasikevičiaus interviu metu jų tebebuvo likę 200, žaliai balti ketina ištirpdyti ir skirtumą iki „Bayern“.

Norėčiau, kad žaidėjai toliau taip rungtyniautų ir viską pildytų. Matosi, kad pradėjus nuo geros gynybos, tas puolimas laisvėja ir viskas klostosi žymiai lengviau.

„Ruošėme savo dalykus ir pradėsite kapstyti jų puolimą. Miunchenas yra fiziška ir atletiška komanda. Jie demonstruoja disciplinuotą serbišką krepšinį, nes turi daug žaidėjų ir trenerių iš Balkanų valstybių, – varžovus apibūdino Š.Jasikevičius. – Kai kuriose pozicijose esame mažesni ir silpnesni, todėl turėsime tą slėpti ir kitose situacijose paversti tai mūsų privalumu.

Reikia žaisti, kaip žaidžiame pastaruoju metu. Reikia tęsti gerą bangą ir nedalinti taškų už dyką. Jeigu kažkiek apsiginame, tai ir mūsų puolimas gerokai gyvesnis.

Aišku, prie to prisideda ir geras gynėjų žaidimas. Ypač šiuo metu esame priklausomi nuo gynėjų, nes kai nėra nei Pauliaus, nei Antano, apmažėja opcijų žaisti nugara į krepšį. Gynėjų žaidimas dabar mums labai svarbus.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ pozityvo ženklai ir labiausiai pasiilgtas žalgirietis (1/4)

– Jus tenkina ir skaičiai, ir ar žaidimo plano gynyboje vykdymas yra geras?

– Būtent žaidimo plano vykdymas pastaruoju metu yra geras.

Mes nedaliname taškų. O skaičiai po „Neptūno“ mačo per tas dvejas rungtynes sumažėjo per pusę: mūsų psichologinių klaidų ir plano vykdymo.

Kita vertus, tas mūsų planas lieka tas pats.

Norėčiau, kad žaidėjai toliau taip rungtyniautų ir viską pildytų. Matosi, kad pradėjus nuo geros gynybos, tas puolimas laisvėja ir viskas klostosi žymiai lengviau. Atsiranda ir greito puolimo, ir pasitikėjimo savimi. Tada atsiriša rankos visiems kitiems dalykams.

– Miunchene daugiausiai problemų „Žalgiriui“ pridarė Derrickas Williamsas. Kaip jį pristabdyti?

– Reikia suprasti, ką jam galime duoti ir ko negalime. Miunchene jam davėme viską – tiek prasiveržimus, tiek rizikavome, o už viską jis nubaudė. Baudė jau ir ten, kur neberizikavome.

Tai aukšto lygio žaidėjas, bet reikia versti jį priimti sprendimus ir negalime jo palikti žaidimui vienas prieš vieną. Prieš vieną žaidėją turime gintis praktiškai su penkiais žaidėjais, versti Williamsą priimti sprendimus ir nusimetinėti kamuolius.

– Miunchene iš pradžių rizikavote leisdami jam atakuoti iš distancijos, bet D.Williamsas viską pataikė. Ar tai keičia jūsų gynybos planą šioms rungtynėms?

– Kažkiek keičia. Ypač, kai dabar turime kitus žaidėjus.

Gal tuo metu reikėjo kažką daugiau rizikuoti, o dabar esame už jį mažesni, lengvesni, todėl reikės būti greitesniems, o kažkur labiau susitelkusiems padėti komandos draugams.

Barthelis ir Williamsas ketvirtoje pozicijoje turi didžiulį pranašumą ir mes turėsime jį paslėpti.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas

– Ar galima įžvelgti tendenciją, kad „Bayern“ yra namų komanda?

– Galvoju, visos komandos, išskyrus „Žalgirį“, namie žaidžia geriau (šypsosi.).

Bet ir „Žalgiris“ dabar namuose pradėjo gerai žaisti. Reikia tikėtis, kad eisime toliau.

– „Bayern“ pirmą kartą klupo vietiniame čempionate ir du kartus. Kaip galima vertinti jų formą?

– Žiūrėjau jų rungtynes su „Vechta“. Energijos lygis nacionaliniame čempionate ir Eurolygoje labai skyrėsi. Tai buvo ne ta komanda, kuri taip gerai žaidžia Eurolygoje.

Visų rungtynių nacionaliniame čempionate nelaimėsi. Juolab, jie turi didelį pranašumą prieš artimiausius persekiotojus. Manau, tie pralaimėjimai žmogiški.

– Minėjote, kad gynėjų žaidimas dabar geras. Kiek prie to prisideda Thomasas Walkupas?

– Jis tikrai žaidžia solidžiai jau daug laiko.

To, ko iš jo reikalaujame, pastaruosius 2-3 mėnesius negaudavome tik pataikymo iš toli. O visa kita buvo idealiai: ir organizacija, ir žaidimo planas. O apie gynybą iš viso tyliu – jis elitinis Europos besiginantis žaidėjas. Walkupui pataikius iš toli, mūsų komandai atsiveria visai kitos galimybės. Išsiplėtus aikštei, lengviau pulti.

Jis viską puikiai supranta. Jis pilnai integravosi į sistemą ir iš visų naujokų integravosi greičiausiai.

Bet varžovai kažkiek su juo rizikuoja ir kai kurioms komandoms tai pasiteisino. Dabar, tikiuosi, varžovai mažiau rizikuos, o jeigu kas, jis nubaus.

O visa kita jis daro puikiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

– Atsiradus daugiau atsakomybių puolime, ar Walkupui užtenka jėgų ginantis?

– Taip taip, ginasi jis tikrai gerai. Ir Vitorijoje, ir Vilniuje, ir su „Gran Canaria“ jis pristabdė varžovų žaidėjus.

Tiek jis, tiek Grigonis labai gerai dengia 1-2 pozicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius