-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 16

Vitorijoje – Ž.Obradovičių nustebinęs klausimas ir V.Micičiaus pamoka su „Žalgiriu“

Željko Obradovičius vėl tapo Eurolygos finalo ketverto atidarymo ceremonijos žvaigžde, bet net ir pats Europos krepšinio profesorius buvo nustebintas netikėto klausimo. Vitorijoje įvyko oficiali spaudos konferencija, kurioje mikrofonas buvo atiduotas žurnalistams ir finalo ketverto veidams.
Željko Obradovičius ir Erginas Atamanas
Eurolygos finalo ketvertas pristatytas Vitorijoje / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Jei paskaičiuotume ir paverstume 28 pergales į pinigus... Nemažai pinigų ar ne, Maurizio?“ – šaltu veidu į „Fenerbahče“ generalinį direktorių M.Gherardini savo įžangine kalba kreipėsi Ž.Obradovičius.

„Fenerbahče“ iš 25 pergalių reguliariajame sezone susirinko 925 tūkst. eurų, o dar trys laimėjimai prieš Kauno „Žalgirį“ ketvirtfinalyje turkams atnešė dar 210 tūkst. eurų.

Eurolygos čempionai gaus milijoną, finalininkai – 500 tūkst., už trečią vietą numatyti 300 tūkst. eurų, ketvirtą – 200 tūkst. eurų.

„Tai padėjo klubui. Bet mums dar reikia 29 ir 30 pergalės, – baigė pokštą Željko. – Bet jeigu rimtai, labai didžiuojuosi savo komanda. Pasižiūrėkime, kuo visa tai baigsis.“

„Fenerbahče“ stratego karvedys Kostas Sloukas juokavo, kad norėtų pratęsti smagią finalo ketvertų tradiciją. Įžaidėjas per šešis finalo ketvertus dar nėra pralaimėjęs pusfinalio rungtynių.

Humoro jausmo nestokojo ir Erginas Atamanas.

„Mūsų tikslas pernykštę turnyro lentelę apversti aukštyn kojomis“, – šyptelėjo Stambulo „Anadolu Efes“ treneris.

Praėjusį sezoną reguliariajame sezone per 30 rungtynių jo komanda iškovojo vos 7 pergales, bet šiemet su 20 laimėjimų užėmė ketvirtą vietą ir po 19 metų pertraukos pateko į finalo ketverto varžybas.

Vis dėlto E.Atamanas nusilenkė prieš oponentą Ž.Obradovičių, su kuriuo jis susitiks pusfinalyje.

„Susitinkame su geriausiu Eurolygos treneriu turnyro istorijoje ir geriausia Eurolygos komanda“, – pabrėžė E.Atamanas.

„Anadolu Efes“ lyderis Vasilije Micičius prisiminė pernykštę finalo ketverto patirtį, kai stebuklingai pasiekė lemiamų kovų etapą su Kauno „Žalgiriu“, krito pusfinalyje ir mažajame finale pranoko Maskvos CSKA.

„Pernai buvo didžiuliai lūkesčiai, nes komanda buvo labai susijaudinusi ir pusfinalyje perdegėme. Mums tada pritrūko patirties. Bet šįkart būsiu ramesnis ir būsiu labiau susitelkęs visas 40 minučių, – tarė V.Micičius. – Tada supratau, kaip sunku žaisti visas 40 minučių ir kaip tavo likimas gali nusispręsti paskutinę akimirką. Pernai mes taškas į tašką kovojome tris kėlinius, bet Bobby Dixonas mus pražudė ketvirtajame kėlinyje.

Dabar mes esame geros formos, pasitikime savimi ir, tikiuosi, pasinaudosime savo ginklais.“

V.Micičius prisiminė gan nepopuliarų sprendimą, kai iš „Žalgirio“ – finalo ketverto komandos, persikėlė į paskutinę Eurolygos ekipą.

„Atsimenu, kaip žmonės rodė į tai pirštais. Bet aš iškart mačiau Stambulo klubo potencialą ir man patiko komandos charakteris. Su pergalėmis susiklijavome, pradėjome pasitikėti vienas kitu ir įsitikinome, kad galime pasiekti gerų rezultatų“, – teigė buvęs „Žalgirio“ atakų organizatorius.

Madrido „Real“ treneris Pablo Laso kilęs iš Vitorijos, todėl džiaugėsi, kad finalo ketvertas grįžo į miestą, kuriame krepšinis yra gyventojų kraujyje.

P.Laso juokavo, kad vos tik Eurolyga paskelbė, jog finalo ketvertas vyks Vitorijoje, jis sulaukė daugybės draugų sveikinimų, jog po metų pasimatys finalo ketverte.

„Tai nėra taip lengva“, – šyptelėjo P.Laso.

Finalo ketverto atidarymo spaudos konferencijoje Ž.Obradovičius juokėsi dažnai, bet pats nesitikėjo, kaip bus šmaikščiai pričiuptas.

Patyręs Graikijos žurnalistas perdavė mikrofoną ir žurnalisto užduotis pačiam legendiniam serbui ir paprašė užduoti klausimą vienam iš ant scenos buvusių finalo ketverto dalyvių.

Akimirką pagalvojęs Željko išsisuko: „Jie žino visus klausimus ir atsakymus. Laikas ruoštis ir eiti žaisti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos finalo ketvertas pristatytas Vitorijoje
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos finalo ketvertas pristatytas Vitorijoje

Bet smagių akcentų netrūko. Ispanijos žurnalistas pasiteiravo, ką finalo ketverto komandų treneriai pasižada padaryti, jeigu laimėtų Eurolygą.

„Pirmadienį skristume į Ibizą švęsti“, – juokėsi E.Atamanas.

„Jeigu laimėsime, tai turėsiu spręsti didžiausią klausimą – kaip mano žmona ir vaikas grįš namo į Madridą sekmadienį“, – svarstė P.Laso.

Pirmasis Eurolygos pusfinalio mūšis penktadienį 19 val. vyks tarp „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“. Antroji dvikova tarp CSKA ir „Real“ numatyta penktadienį 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius