Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2018 10 16

„Žalgirį“ Stambule pasitinka drąsi serbo pranašystė ir unikali telepatija

Jamesas Andersonas ir Brockas Motumas juokėsi vartydamiesi vienas šalia kito ant „Sinan Erdem“ arenos parketo. Po vienu iš krepšių kamuolius J.Andersonui padavinėjo Vasilije Micičius. Tai – ne Kauno „Žalgirio“, o Stambulo „Anadolu Efes“ treniruotės vaizdai. Trys žalgiriečiai Turkijoje priima „Žalgirį“ pirmoje žaliai baltų Eurolygos išvykoje – su ambicinga pranašyste ir ypatinga telepatija.
Vasilije Micičius ir Darius Maskoliūnas
Vasilije Micičius ir Darius Maskoliūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Trečiadienis | Eurolyga | „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ | 20:00 | Stambulas

Jie nežaidė vienoje komandoje, bet supranta vienas kitą iš pusės žvilgsnio.

Vasilije Micičiui nereikia sakyti Brockui Motumui, kur šiam įkirsti ir kokią poziciją užsiimti po krepšiu – jie telepatiškai veikia pagal Šarūno Jasikevičiaus užsuktus sraigtus.

Gal tik Jamesui Andersonui sunkiau – šis „Žalgirio“ aprangą vilkėjo 2014-2015 m. sezoną, kai Kauno klubo vairą laikė Gintaras Krapikas, o Šarūnas Jasikevičius buvo jo asistentas.

Bet „Anadolu Efes“ ekipoje susidarė savotiškas žalgirietiškas aljansas.

„Taip, tikrai, – toks palyginimas patiko B.Motumui. – Bet tai tik į naudą. Tai labai gera sistema, kuri paleido į kitas komandas puikius žaidėjus.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: kuriems žaidėjams buvo skirta Šaro kritika? (1/5)

V.Micičius dar vizualiau gali nupasakoti, ką žaidimui duoda Š.Jasikevičiaus pamokos.

Nors V.Micičius prisijungė prie „Žalgirio“ tada, kai B.Motumas kaip tik paliko Kauną ir persikėlė į „Anadolu Efes“ – 2017-ųjų vasarą, serbui su australu užtenka bendrų taškų sumanymams išpildyti.

„Mes suprantame vienas kitą net nekalbėdami. Tai labai svarbu, nes sezono pradžioje geriau žinojome vienas kitą, – 24sek Stambule tikino V.Micičius. – Andersonas irgi žino, kokia tai buvo atmosfera, tad kartais pasikalbame šia tema.“

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Andersonas ir Maciejus Lampe
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Andersonas ir Maciejus Lampe

Visi trys „Anadolu Efes“ žalgiriečiai užima reikšmingą vaidmenį Ergino Atamano taktinėse schemose.

V.Micičius į žaidimą įneša organizuotumo ir kūrybiškumo, šalto proto ir komandinio žaidimo.

Brockas Motumas imponuoja turkų specialistui savo tolimais metimais ir galimybe praplėsti žaidimą už perimetro.

Jamesas Andersonas papildo komandos draugus sugebėjimais, kurie dabar labai vertinami NBA: pataiko tritaškius, o kitoje aikštės pusėje patikimai ginasi.

VIDEO: Ginčas dėl „Žalgirio“: pavojus ar tiesiog geras sprigtas?

Šie ir kiti krepšininkai „Anadolu Efes“ padeda pergalingai žygiuoti oficialių rungtynių maratono pradžioje: Stambulo klubas laimėjo Turkijos supertaurę, abejas nacionalinio čempionato rungtynes ir pirmąjį Eurolygos mūšį Miunchene su „Bayern“ 90:71.

Tai visai kita komanda, nei ta, kurią pernai reguliariojo sezono pabaigoje sutiko „Žalgiris“, išsivežęs pergalę iš „Sinan Erdem“.

„Taip, žinoma. Manau, kad šiemet turime ilgesnį atsarginių suolą. Turime daug ginklų skirtingose pozicijose. Tikėkimės, kad šiemet rezultatai bus visai kitokie, – vylėsi B.Motumas, tik ką užbaigęs papildomą tolimų metimų seriją. – Dar labai anksti daryti išvadas, bet gerai startuoti pergalingai. Reikia statytis ant to pamato.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Robertas Javtokas ir Brockas Motumas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Robertas Javtokas ir Brockas Motumas

„Žalgiris“ į Stambulą atvyko alkanas. Kebabai jų nepasotins – šiame sunkių rungtynių ruože svečiams labai reikalinga pergalė.

Buvę žalgiriečiai bendražygiams galės papasakoti, koks piktas ir kaip susitelkęs bus „Žalgirio“ klubas trečiadienio vakarą. Prieš mūšį buvusiai komandai – didžiausia buvusių žalgiriečių pagarba.

„Tai bus sunkios rungtynės, kaip visada. „Žalgiris“ žaidžia labai drausmingą krepšinį. Tai labai gerai treniruota komanda. Žaidžiau toje sistemoje ir žinau, su kokiu mentalitetu jie ateis į rungtynes. Bus labai sunku, – neslėpė B.Motumas. – Jie išlaikė branduolį. Aišku, keli žaidėjai paliko „Žalgirį“, todėl reikės laiko susižaisti. Jų naujokai stiprūs, tačiau manau, kad „Žalgiriui“ trūks Vasos ir Pangoso.

Bet jie žaidžia komandinį krepšinį, tad sunku kažką išskirti. Kiekvieną vakarą gali gerai sužaisti vis kitas žaidėjas.“

V.Micičiaus prognozė „Žalgiriui“ geriau nei kas kitas rodo, kokio lygio varžovas bandys nutraukti „Anadolu Efes“ pergalių seriją.

„Kas manęs klausia, visiems sakau ir sakysiu: manau, „Žalgiris“ vėl turės įspūdingą sezoną. Treneris yra puikus ir puikiai dirba savo darbą. Žinau, kad reikės laiko, bet manau, kad „Žalgiris“ turės nuostabų sezoną. Gal ne visi tuo tiki, bet aš tikiu, nes žinau, kas ten vyksta.

Jie išlaikė svarbius žaidėjus, kiti žaidėjai, tokie kaip Milaknis, gauna didesnį vaidmenį. Daviesui sezono pradžioje nebereikės nieko įrodinėti kaip pernai – dabar jis vienas pagrindinių.

Visi kiti yra labai geri. O su šiuo treneriu viskas įmanoma.

Svarbiausia būti žaidime 40 minučių. Tai svarbiausia, ką išmokau Šaro sistemoje. Jie atvyksta į Stambulą labai motyvuoti ir nuo pirmos minutės bus agresyvūs. Turime jiems atsakyti tuo pačiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius