-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 21

Žalgiriečiai labiau pyko ne ant teisėjų, o ant savęs

Brandonas Daviesas bumbtelėjo krūtine JaMelui McLeanui, kuris su pasitenkinimu provokuodamas nužiūrėjo dėjimo su pražanga sunervintą amerikietį. Tarp amerikiečių įšoko Vangelis Mantzaris, nustūmęs žalgirietį alkūne. Prasidėjo konfliktas, kuriame prisistatė ir Vassilis Spanoulis. Eurolygos ketvirtfinalio serijoje emocijos kaista vis labiau. Bet nors po penktadienio rungtynių daug kalbėta apie teisėjus, žalgiriečiai nenorėjo nurašyti pralaimėjimo švilpukams 68:79.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Axelis Toupane'as pradėjo raitytis iš nepasitenkinimo, kai arbitrai pražiopsojo akivaizdžią Giorgo Bogrio pražangą prieš prancūzą. Centras kepštelėjo žalgiriečiui per petį ir sugadino metimą, bet švilpukas tylėjo.

Tik staiga jis stabdė žaidimą po prancūzo emocijų pliūpsnio – legionierius buvo pažabotas technine pražanga.

„Negalime emocijoms skirti tiek daug dėmesio. Turime kontroliuoti tai, ką galime kontroliuoti. Švilpia ar nešvilpia, negalime leisti sau į tai reaguoti“, – pamokslavo Kevinas Pangosas, kuriam tai nebuvo pačios geriausios rungtynės – per 31 minutę surinko 4 naudingumo balus (5 tšk., 6 rez. perd., 4 kl.).

Kalbant apie kontrolę, įžaidėjui nepavyko sukontroliuoti „Žalgirio“ puolimo. Svečiai suklydo net 16 kartų – daugiau nei dvigubai dažniau nei pirmosiose rungtynėse (7).

Technine buvo baustas ir Brandonas Daviesas, už tą kivirčą susitikimo pabaigoje.

„Taip, turime kontroliuoti tai, ką reikia kontroliuoti. O mes negalime kontroliuoti teisėjų. Aš pats turėčiau geriau save valdyti. Buvau nesavas. Bet kai kovoji aukščiausiame lygyje, sunku neperžengti tos ribos“, – pabrėžė amerikietis, mačą baigęs su 20 taškų.

VIDEO: Gražiausi „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ antrųjų rungtynių epizodai

Santūriausiai apie teisėjų darbą kalbėjo Vasilije Micičius: „Dirbo labai patyrę teisėjai. Manau, ir jiems sunku dirbti tokiuose mačuose.

Visi žinojome, kokia čia atmosfera visų laukia. Bet žinote, mes žmonės, kartais mes gindavome savo komandos draugus, patys per karštai reaguodavome. Tai natūralios emocijos.“

Edgaras Ulanovas pridūrė, kad tokia neigiamos aplinkos patirtis bus gera pamoka „Žalgiriui“ ateičiai: „Nežinau, iš mūsų pusės turime būti protingesni. „Olympiakos“ yra didelis klubas, turi daug patirties. Jie žaidę daug tokių rungtynių. Turime būti protingi, išlikti kartu nepaisant visko.“

VIDEO: Šaras atviras dėl teisėjų darbo: nėra ko slėpti

Ne teisėjai, bet geresnė „Olympiakos“ gynyba užbaigė „Žalgirio“ vakarą Pirėjo Taikos ir draugystės stadione. Ketvirtąjį ketvirtį žalgiriečiai pralaimėjo 14:25.

Mykolo Stumbro statistiniais skaičiavimais, žalgiriečiai prametė 5 metimus iš 9, suklydo 4 kartus ir leido graikams sugriebti 2 kamuolius puolime.

„Jie pradėjo viską keistis gynyboje ir išmušė mus iš vėžių, – paaiškino Edgaras Ulanovas. – Per lėtai judėjo kamuolys, o jie būtent to ir norėjo. Graikai paleido prieš mus aukštą sudėtį.

Tie tritaškiai buvo skaudūs, o jie dar pradėjo viską keistis, numušti tempą. Tuo tarpu mes netinkamai skaitėme žaidimą. Kamuolys nesujudėjo, kaip turėjo.“

Pirmąjį metimą iš žaidimo žalgiriečiai lemiamoje rungtynių dalyje pelnė tik prabėgus 7,5 minutės. Pirmuosius taškus baudos metimu – tik penktąją.

Kol sekretoriatas ketvirtojo kėlinio viduryje tvarkė Pirėjo SEF arenos švieslentę, Š.Jasikevičius vis žvilgčiojo į savo lapelį, bet su juo pergalingų žaidimo korekcijų nebeišmąstė.

VIDEO: E.Ulanovas kritiškai pažiūrėjo į žalgiriečių reakciją po švilpukų

„Jie gynėsi labai agresyviai ir fiziškai. Bet negerai, kad jie tuo mus paveikė. Juolab, kai pataikė sunkius metimus. Čia turime būti geresni“, – tikino K.Pangosas.

„Nežinau, kai atvykome į areną, žinojome, kad jų žaidimo stilius yra agresyvus ir kiek negražus. Jie visada žaidžia kietai ir agresyviai.

Patys buvome susitelkę gynybai, bet jie pataikė tris iš eilės tritaškius ir jie buvo kertiniai: pridėjo pasitikėjimo šeimininkams finišuoti sėkmingai“, – antrino Vasilije Micičius.

Lemiamoje atkarpoje „Olympiakos“ pataikė net 4 tritaškius iš 5.

Kitoje aikštės pusėje kamuolys buvo nuolat siunčiamas Brandonui Daviesui, kuris turėjo išnaudoti pranašumus po krepšiu. Beveik be keitimo žaidęs ketvirtajame kėlinyje, amerikietis baigė net 50 procentų „Žalgirio“ atakų. Tačiau amerikiečiui nepavyko realizuoti visų situacijų po krepšiu.

„Kai kurie jų pasikeitimai gynyboje įvyko dėl traumų. Mes bandėme laikytis plano, tačiau tai buvo labiau išpildymo klausimas. Padarėme keletą klaidų, o jie pataikė keletą sunkių metimų. Bet taip žaidžia geros komandos“, – samprotavo B.Daviesas, lemiamame ketvirtyje pataikęs 2 dvitaškius iš 4 ir 3 baudas iš 4.

VIDEO: B.Daviesas nusivylęs savo emocijomis: turiu save kontroliuoti

E.Ulanovas dar pridūrė, kad galbūt lemiamomis minutėmis „Žalgiriui“ pritrūko jėgų.

„Iš sunkių situacijų sugrįždavome, bet tai mums kainavo daug jėgų. Ir gale jau pritrūko.

Buvo daug tokių atkarpų, kai jie pabėga, mes sugrįžtam. Keliskart gerai sugrįžome nuo nemažų skirtumų, bet ketvirtame kėlinyje nebesugebėjome. Nėra lengva čia tą padaryti. Stengėmės daug, bet pritrūko geresnių sprendimų“, – samprotavo E.Ulanovas.

Jis ir Paulius Jankūnas žaidė atitinkamai 22 ir 23 minutes, bet abu paliko aikštę be taškų.

Vienintelė paguoda po tokio pralaimėjimo, kad žalgiriečiai grįžta į Kauną su viena pergale. Tai reiškia, kad „Žalgiris“ perėmė namų aikštės pranašumą.

Jeigu laimės antradienį ir ketvirtadienį, į Pirėjo pragarą sugrįžti nebereikės.

„Žinojome, kad bus gera kova. Reikia nulenkti prieš juos galvą. Jie kovojo, o mes turime sugrįžti, pasimokyti ir būti geresni kitose rungtynėse. Viskas, ką dabar galime padaryti, tai susitelkti trečiosioms rungtynėms. Visa kita yra istorija. Mums reikia laimėti namuose“, – tikino B.Daviesas.

„Nežaidėme labai gerai. Jie buvo už mus kovingesni ir taip negali nutikti. Jie negali mūsų pranokti savo energija. Turime persigrupuoti, grįžti ir laimėti trečiąsias rungtynes“, – teigė K.Pangosas.

VIDEO: K.Pangosas: nereikia į teisėjus kreipti dėmesio
VIDEO: V.Micičius: turime būti protingesni

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius