Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25

„Žalgirio“ Atėnuose laukiantis M.Grigonis: „Visada norisi laimėti prieš saviškius“

Marius Grigonis pasitinka Kauno „Žalgirį“ Atėnuose. Buvęs kauniečių lyderis šį sezoną vilki Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius ir viliasi pakartoti rungtynių Kaune sėkmę.

Gruodžio pradžioje „Panathinaikos“ Lietuvoje laimėjo 81:67, nors „Žalgirio“ arenoje šį sezoną krito ir tokie milžinai kaip „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Pats M.Grigonis tas rungtynes praleido dėl traumos, o pasveikęs pastaruoju metu rungtyniauja tik Eurolygoje – kovas Graikijos čempionate 28-erių kaunietis praleidžia dėl legionierių limito.

„Jausmai sumišę, – Graikijos žurnalistams prieš ketvirtadienio rungtynes atviravo M.Grigonis. – Galbūt pirmą sykį, kai žaidžiau prieš „Žalgirį“, jaudulys buvo didžiausias. Dabar, žinote, praėjo jau keli sezonai, nuo tada kai žaidžiau jų komandoje.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Marius Grigonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Marius Grigonis

2021-aisiais Kauną palikęs M.Grigonis tuomet persikėlė į Maskvos CSKA, tačiau Rusijai pradėjus ir tęsiant kruviną karą Ukrainoje, susikrovė daiktus ir grįžo į Lietuvą.

Iš CSKA pančių M.Grigonį išlaisvino „Panathinaikos“, tačiau atsiskleisti naujojoje komandoje lietuviui trukdo traumos. Vienu lyderių prieš sezoną matytas atakuojantis gynėjas Eurolygoje renka po 7,4 taško, 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir 1,4 atkovoto kamuolio per 17 minučių.

„Žinoma, noriu prieš juos laimėti. Nežinau kodėl, bet visada norisi laimėti prieš saviškius. Taip jau yra, – neslėpė M.Grigonis, pridūręs, kad ypatingo jaudulio prieš „Žalgirį“ nebejaučia. – Dabar viskas gerai, ruošiamės kaip įprastoms rungtynėms. Pamatysime.“

Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ (12-8) į Atėnus atsiveža keturių pergalių seriją, tuo metu „Panathinaikos“ (7-13) stringa ir iš paskutinių 8 mačų Eurolygoje laimėjo vos vieną.

Ambicijų prieš sezoną nestokojęs Atėnų klubas kol kas dalinasi tik 15 vietą Eurolygoje, stebinantis „Žalgiris“ – penktą.

„Jie žaidžia tikrai gerą krepšinį. Visi yra kartu, padeda vienas kitam gynyboje, – kauniečius gyrė M.Grigonis. – Tačiau „Žalgiris“ dabar turi ir aiškių trūkumų. Nėra pagrindinio įžaidėjo, todėl mes turime spausti kamuolį visą laiką.“

„Jie turi aukštaūgį, kurį mes galime atakuoti iš perimetro. Žinoma, visos komandos turi savo silpnybių, todėl turime žaisti taip, kad jomis pasinaudotume“, – tęsė lietuvis.

„Pamatysime, kaip mums seksis tai padaryti. Visi žino, kaip klostosi mūsų sezonas. Kartais mes tiesiog pametame galvas. Sakyčiau, dažniau pametame, nei išliekame drausmingi. Turime stengtis kiekvieną dieną tobulėti ir būti geresni“, – teigė M.Grigonis.

„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis

Visam sezonui dėl Achilo traumos lyderio Keenano Evanso netekęs „Žalgiris“ Atėnuose žais ir be naujoko Isaiah Tayloro, turėjusio užkamšyti K.Evanso paliktą skylę. Dėl šlaunies traumos jis nežais 3 savaites.

Nebus ir Tylerio Cavanaugh, kuriam atlikta nugaros operacija, tačiau žaisti jau galės Dovydas Giedraitis. Į Atėnus, į paskutinę savo išvyką su „Žalgiriu“ kaip krepšininkas, dar vyks ir Mantas Kalnietis.

Spaudos konferencijos pabaigoje graikų žurnalistai M.Grigonio paklausė, ar „Žalgiris“ nejaučia didesnio spaudimo dėl to, jog Eurolygos finalo ketvertas šiemet vyks Kaune?

„Pažįstu daugumą vyrukų iš vadovybės ir komandos. Jie galvoja tik apie kitas rungtynes. Ne apie finalo ketvertą. Mažesnio biudžeto komandos turi galvoti tiesiog apie kitą dieną, apie kitas rungtynes.

Jeigu jau nori išsikelti tikslą, tai pirmiausia jis turėtų būti patekti į atkrintamąsias. „Žalgiris“ nėra ta komanda, kuri dažnai žaistų finalo ketvertuose, tačiau jeigu ir toliau taip rungtyniaus, kaip dabar – viskas įmanoma. Tačiau klausėte, ar „Žalgiris“ dėl to jaučia papildomą spaudimą? Tai – nemanau“, – atsakė M.Grigonis.

„Scanpix“ nuotr. / IPA MilestoneMedia/PA Images/Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr. / IPA MilestoneMedia/PA Images/Marius Grigonis

Atėnų ekipoje rungtyniauja ir dar vienas lietuvis Artūras Gudaitis. Jis pirmose rungtynėse Kaune pelnė 4 taškus, o šiame sezone Eurolygoje vidutiniškai renka po 6,8 taško ir 3,5 atkovoto kamuolio per 17 minučių.

„Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ rungtynės ketvirtadienį vyks 22 val. vietos ir Lietuvos laiku.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius