Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 15

Įtampos nė trupučio nepaveiktas „Žalgirio“ herojus atskleidė sulaukęs A.Trinchieri atgailos

Blankiai didžiąją sezono dalį atrodęs Lukas Lekavičius iššovė svarbiausiu sezono metu. Kauno „Žalgirio“ vijurkas kertinėje sezono dvikovoje vien per ketvirtąjį kėlinį surinko 12 taškų, kurie šalies flagmanui padėjo palaužti Miuncheno „Bayern“ ekipą bei po ketverių metų pertraukos įšokti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Nervų trileryje Bavarijos sostinėje Kauno „Žalgiris“ prieš vietos Miuncheno „Bayern“ ekipą laimėjo 83:80 bei užsitikrino septintąją vietą Eurolygos reguliariajame sezone.

Tai reiškia, jog ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių Kazio Maksvyčio komanda susikaus su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Tai vos trečias kartas modernios Eurolygos istorijoje, kai „Žalgiris“ varžysis šio turnyro atkrintamosiose varžybose. Pirmuosius du kartus tai vyko treniruojant komandą būtent Š.Jasikevičiui.

„Džiaugsmas, kas gali daugiau dėtis rūbinėje po pergalės? Svarbi pergalė, tad visi laimingi ir patenkinti. Dar aplaistėme trenerį. Viskas yra puiku“, – po mačo sakė Lukas Lekavičius.

zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ triumfas
zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ triumfas

„Žalgirio“ vijurkas didžiąją sezono dalį atrodė blankiai, bet paskutinėse ir svarbiausiose reguliaraus sezono rungtynėse L.Lekavičius surengė geriausią pasirodymą.

Jis 13 taškų taškų pelnė vien per ketvirtą kėlinį, kai žaisti nebegalėjo piršto traumą patyręs Isaiah Tayloras, o iš viso įžaidėjas iš Šilalės per 20 minučių surinko 20 taškų ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Jaučiau, kad turiu imtis iniciatyvos, nes varžovų gynyba man buvo paranki, – po mačo sakė L.Lekavičius. – Jie ginasi dropu, o aš įmečiau porą taškų ir gerai pasijaučiau, tuomet įkrito ir tritaškis. Žinoma, prisidėjo ir tai, jog Isaiah patyrė traumą. Kažkas turėjo pasitempti. Mes strigome puolime, o aš jaučiausi gerai, tad ėmiausi iniciatyvos ir sumečiau metimus.“

– Ar dvikovos metu jautėsi įtampa dėl rungtynių svarbos?

– Nežinau, turbūt kiekvieno reikia klausti asmeniškai. Man asmeniškai nesijautė. Aišku, žinojome, kokios svarbos laukia rungtynės, bet ėjome, žaidėme ir tiek.

– Kas nutiko rungtynių pabaigoje, kai prie saugaus rezultato pasipylė „Žalgirio“ klaidos?

– Sunku pasakyti. Pametėme galvas, padarėme porą klaidų. Nežinau, nežinau, sunku pasakyti.

– Ar metant paskutinius baudų metimus rankos drebėjo?

– Nė kiek. Sumetus 18 taškų iki tol, rankos nebedreba.

– Sezonas iki šio mačo asmeniškai jums nebuvo pats geriausias. Kiek pasitikėjimo prieš atkrintamąsias suteikia šis pasirodymas Miunchene?

– Kiekvienos geros rungtynės prideda pasitikėjimo. Nesvarbu, ar tai būtų treniruotė, ar Eurolygos mačas, ar LKL rungtynės. Viskas susideda. Tikėjausi, kad ir toliau rodysiu gerą formą ir žaisiu geriau.

– Prieš metus buvo išgarsėjęs video, kai Andrea Trinchieri negražiai apie jus pasisakė minutės pertraukėlės metu. Gal turėjote papildomos motyvacijos prieš šį „Bayern“ strategą?

– Ne, jis jau pernai manęs atsiprašė. Viskas yra gerai.

VIDEO: Lukas Lekavičius: „Jaučiau, kad turiu imtis iniciatyvos“

– Ketvirtfinalyje laukia Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis ir „Barcelona“. Džiugiu ar baisu dėl to, koks varžovas jūsų laukia?

– Nesvarbu, koks varžovas būtų buvęs – „Olympiakos“ ar „Barcelona“, nes visi varžovai yra stiprūs. Rungtynės dar tik baigėsi, tad stengiamės apie tai per daug negalvoti.

– Tai pirmasis jūsų kartas Eurolygos atkrintamosiose su „Žalgiriu“. Ar jis kažkuo skiriasi nuo to, kai tarp pirmųjų aštuonių komandų patekote su „Panathinaikos“?

– Žinoma, kad skiriasi. „Žalgiryje“ turiu didesnį vaidmenį, o Atėnuose žaidžiau ne per daugiausiai. Jausmas tikrai geresnis ir džiaugsmas tikrai didesnis nei kad kai žaidžiau „Panathinaikos“.

– Kaip atrodė jūsų ketvirtadienio vakaras, kai Belgrade ir Pirėjuje vyko itin „Žalgiriui“ svarbūs mūšiai?

– Ramiai stebėjau rungtynes. Tikrai tikėjau, kad „Olympiakos“ laimės. Ten buvo ramu. Pažiūrėjau du kėlinius, viskas gerai ėjosi, tad viską stebėjau gan ramiai.

VIDEO: „Žalgirio“ sėkmės paslaptį nurodęs kapitonas: „Šito dalyko neištreniruosi“
VIDEO: Ignas Brazdeikis džiaugėsi dėl ketvirtfinalyje gauto varžovo: „Labai gerai“
VIDEO: „Eurolygos diena“: viltingas ketvirtadienis ir „Žalgirio“ kova Miunchene

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius