Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 16

„Žalgirio“ kaimynų mūšyje – svarbi „Maccabi“ pergalė prieš lietuviškąją „Baskonia“

Beprotiškose Eurolygos rungtynėse Tel Avive dominuojanti komanda aikštelėje keitėsi net kelis sykius, bet svarbią pergalę lenktynėse dėl Eurolygos atkrintamųjų galiausiai sugriebė „Maccabi“ (16-13).
„Maccabi“ triumfas
„Maccabi“ triumfas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ (15-14), ketvirtadienį dramatiškai nusileidusio lyderiui Pirėjo „Olympiakos“ klubui, kaimynų mūšyje „Maccabi“ namų tvirtovėje 93:79 pranoko lietuviškąją Vitorijos „Baskonia“ (15-14).

Rungtynes geriau pradėjo „Maccabi“, atrojo kėlinio viduryje pabėgusi 14 taškų persvara (43:29).

Tačiau tuomet komandas kažkas tarsi sukeitė. Užkaitusi „Baskonia“ trečiajame kėlinyje ne tik pavijo šeimininkus, bet ir pati susikrovė dviženklį pranašumą (49:60).

Ir tai dar nebuvo viskas. „Maccabi“ pabudo, grįžo į rungtynes ir po dar vieno beprotiško spurto vėl dominavo ketvirtajame kėlinyje (93:77).

Tiesa, tarpusavio susitikimuose pranašumą išsaugojo „Baskonia“, kuri namie prieš „Maccabi“ buvo laimėjusi net 29 taškų skirtumu (116:87).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

Net 37 minutes žaidęs Rokas Giedraitis Vitorijos ekipai pelnė 18 taškų (4/8 dvit., 2/6 trit., 4/4 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Tadas Sedekerskis nežaidė dėl traumos.

„Maccabi“: Wade‘as Baldwinas 24 (8 rez. perd., 7 atk. kam.), Lorenzo Brownas 17, Joshas Nebo 15 (14 atk. kam.), Bonzie Colsonas (9 atk. kam.) ir Johnas Dibartolomeo – po 11.

„Baskonia“: Rokas Giedraitis 18, Dariusas Thompsonas 17 (0/5 trit.), Maikas Kotsaras (9 atk. kam.) ir Daultonas Hommesas – po 12, Markusas Howardas 10 (1/8 trit.).

Įsibėgėjusi „Maccabi“ Eurolygoje įsirašė trečią pergalę iš eilės ir sutvirtino savo šansus finišuoti pirmajame Eurolygos aštuntuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius