Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 04 07

„Žalgirio“ pergalę įvertinus graikų žiniasklaida: nuovargis, dovana „Panathinaikos“ ir Šaro talentas

„Jie krito prieš "Žalgirį" ir sulauks jo vėl“, – tokiomis antraštėmis penktadienį Pirėjuje nutikusius įvykius aprašo Graikijos žiniasklaida. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pateikė dar vieną sensaciją ir paskutiniame reguliariojo sezono mače po pratęsimo 86:85 patiesė garsųjį „Olympiakos“, prieš tai panaikinę didžiulį deficitą.
Kevinas Pangosas ir Šarūnas Jasikevičius
Kevinas Pangosas ir Šarūnas Jasikevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Olympiakos“ jautėsi tarsi žuvis vandenyje, pirmavo šešiolika taškų, bet neatsilaikė. Šiuo „Oly“ pralaimėjimu džiaugiasi ir Atėnų „Panathinaikos“ – jie prieš atkrintamąsias įgavo namų aikštės pranašumą prieš Madrido „Real“, – pažymi sport24.gr.

„Paulius Jankūnas likus 2,09 sek. pataikė pergalingą metimą pratęsime, o pergalę baltai raudoniesiems galėjęs atnešti Vassilio Spanoulio tritaškis tikslo nepasiekė“, – toliau rašo graikai.

Portalas sport24.gr „Žalgirio“ kapitoną išrinko naudingiausiu mačo žaidėju.

„Rungtynių pradžioje stipriai atsilikęs „Žalgiris“ iniciatyvą perėmė puikiai išnaudodamas savo nedidelę žaidėjų rotaciją, o labiausiai kauniečius pažadino Kevinas Pangosas ir Aaronas White'as. Jie padėjo svečiams grįžti į rungtynes“, – Šarūno Jasikevičiaus indėlį ir rungtynių lūžį įvardija graikų žiniasklaida.

„Niekas negali apkaltinti Pirėjo krepšininkų abejingumu. „Olympiakos“ kovėsi iki paskutinių sekundžių ir jei būtų norėjęs įteikti dovaną „Panathinaikos“, galėjo rinktis kur kas mažiau varginantį kelią. Tačiau iš bet kurios Eurolygos komandos išimkite keturis rotacijos žaidėjus ir jai bus tas pats. Tačiau net ir įvertinus tai, komanda negali taip pralaimėti, kuri 26-ąją minutę dar pirmavo 57:41. Rungtynių pabaigoje šeimininkai pavargo, o galiausiai ir darė klaidų kontroliuodami rungtynes“, – įsitikinęs gazzetta.gr apžvalgininkas Konstantinas Melayiesas.

Anot jo, „Žalgiris“ yra tikra krepšinio komanda, kuri žaidžia su nepaprastai aukštu IQ.

Žurnalistas pažymi, kad Š.Jasikevičius meistriškai po krepšiais išnaudojo savo aukštaūgius Antaną Kavaliauską, Brandoną Daviesą ir Artūrą Milaknį, o „Oly“ strategas Ioannis Sfairopoulos jėgos baudos aikštelėje taip ir neatrado. „Tai buvo viena pagrindinių subyrėjimo priežasčių“, – įsitikinęs gazzetta.gr žurnalistas.

VIDEO: „Olympiakos“ – „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius