Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 05 19

„Žalgirio“ sirgalių nuotykiai Belgrade: vienas sužeistasis ir gražus turkų gestas

Centrinio Belgrado gatvės šį savaitgalį nusidažė dviem spalvomis – žalia ir geltona. Nepaisant pralaimėjimo Eurolygos pusfinalyje, „Žalgirio“ sirgaliai neprarado ūpo ir penktadienio vakarą tęsė linksmybes krepšinio lopšyje. Ne visiems naktis buvo rami, bet Serbijos policija turėtų būti patenkinta.
Sirgaliai Belgrade
Sirgaliai Belgrade / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalia balta! Žalia balta!“ – šios ir kitos gerai atpažįstamos skanduotės vėlų penktadienio vakarą aidėjo Belgrado Respublikos aikštėje. Kartais tas lietuviškas skanduotes nustelbdavo energingi turkiški „Fenerbahče“ aistruolių šūksniai.

Sirgaliai tarsi pasiskirstė kavinėmis – „Žalgirio“ gerbėjai užgulė kairėje aikštės pusėje buvusią, turkai – dešinėje. Tačiau jokios priešpriešos tarp dviejų klubų aistruolių nebuvo.

Anaiptol, nuaidėjus finalinei sirenai „Fenerbahče“ aistruoliai atsisukę į „Žalgirio“ gerbėjų sektorių net plojo lietuviams dėkodami už gerą pasirodymą. Kaip 24sek pasakojo „Žalgirio“ sirgaliai, kai kurie net buvo prisijungę prie naujos jų vikingų skanduotės „ŽAL – GI – RIS“.

VIDEO: Privalote pamatyti: oda bėgios šiurpuliukai nuo vaizdų iš „Žalgirio“ sirgalių eisenos Belgrade

Juokiamasi, kad šiuos du klubus vienija Šarūnas Jasikevičius – „Fenerbahče“ aistruolių numylėtinis ir jų būsimas „kitas Obradovičius“.

Net kai „Žalgirio“ gerbėjai penktadienio popietę pradėjo eiseną nuo Respublikos aikštės iki Eurolygos fanų zonos, Stambulo ekipos sirgalių grupelės mesdavo iššūkį lietuviams skanduotėmis, bet tuo pačiu mielai pozuodavo žalios aistruolių jūros fone.

24sek šaltinių teigimu, Serbijos policija su Lietuvos aistruoliais neturėjo jokių problemų. Nors leidimo surengti eiseną nedavė, serbai labai ramiai ir preciziškai suvaldė kelių šimtų „Žalgirio“ gerbėjų minią ir saugiai ją nuvedė iki autobusų, vežusių iki arenos.

Vienintelis incidentas kilo eisenos pradžioje, kai vienas „Žalgirio“ aistruolis pagrindinėje gatvėje paliko žalią dūminį užtaisą ir serbai jau norėjo išsivesti lietuvį. Tačiau šis atsiprašinėdamas patikino, kad problemų nedarys, ir taikiai grįžo į būrį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai Belgrade
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai Belgrade

Vienintelis incidentas, patekęs į policijos protokolą, įvyko naktį po „Žalgirio“ pralaimėjimo. Vienas lietuvis smarkiai griuvo ir buvo išvežtas į ligoninę.

Tačiau apžiūrėtas ir sutvarstytas „Žalgirio“ gerbėjas buvo paleistas namo.

Žaliai baltų į Belgrado „Štark“ areną susirinko kiek daugiau nei 2 tūkstančiai. Iš viso „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ kautynes stebėjo 16 967 žiūrovai. Maždaug 75 proc. jų sudarė turkai.

Beje, tūkstančiai „Fenerbahče“ gerbėjų šeštadienį grįš į Stambulą, kur lėks į futbolo stadionus palaikyti savo komandos.

Turkijos futbolo čempionate šeštadienį žaidžiamos paskutiniojo turo rungtynės, kuriose „Fenerbahče“ dar turi teorinių vilčių pagauti pirmoje vietoje esantį principinį varžovą „Galatasaray“. Komandas skiria trys taškai.

Iškart po rungtynių „Fenerbahče“ vėl planuojasi skrydžius atgal į Belgradą palaikyti krepšininkų Eurolygos finale su Madrido „Real“. Tokią kelionę lengvina pigūs skrydžių bilietai, kurių kaina siekia keliasdešimt eurų.

Šeštadienį grupė „Žalgirio“ aistruolių planuoja sudalyvauti Belgrado „Crvena zvezda“ futbolo klubo Serbijos čempionato rungtynėse. Lietuvius stadione prižiūrės policija.

Mažasis Eurolygos finalas tarp „Žalgirio“ ir CSKA įvyks sekmadienį 18 val. Lietuvos laiku. „Žalgirio“ aistruolių turėtų būti daugiau nei rusų, kurių į Belgradą atvyko maždaug tūkstantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius