TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 29 /23:51

„Žalgirio“ treneriui akcentavus traumas, E.Atamanas dėkojo Turkijos lyderiui

Juodasis Kauno „Žalgirio“ ruožas Eurolygoje tęsiasi. Lietuvos klubas neturėjo jokių šansų ir prieš savo veidą sezono starte sunkiai randančius turnyro čempionus Stambulo „Anadolu Efes“.

Kaip ir antradienį Tel Avive prieš „Maccabi“, taip ir penktadienį Stambule prieš „Anadolu Efes“ krepšininkus Kauno „Žalgiris“ priešinosi vos vieną kėlinį ir tik dėka tolimais metimais varžovų krepšį užliejusio Artūro Milaknio.

Veteranui pavyko palaikyti Lietuvos čempionų gyvybę per pirmąsias 10 minučių, bet vėliau Milas buvo išjungtas iš žaidimo, kaip ir visas „Žalgirio“ puolimas.

VIDEO: Dėl garbės: beviltiškose rungtynėse gelbėjo tik „Žalgirio“ lietuviai

Jure Zdovco vadovaujama ekipa, kuri vertėsi ir be Joffrey Lauvergne'o, ir be Emmanuelio Mudiay, „Sinan Erdem“ arenoje šaudė tuščiais šoviniais, kol Eurolygos titulą ginanti „Anadolu Efes“ per dvikovą nuriedėjo nesidairydama į šonus.

Galutinis mačo rezultatas švieslentėje skelbė „Žalgirio“ nesėkmę 60:94.

Tai buvo septintasis Kauno ekipos pralaimėjimas iš eilės, pakartojus 2007-2008 metų sezono „Žalgirio“ ekipos fiksuotą antirekordą. Tai blogiausias rezultatas ir naujo formato Eurolygoje, permušęs 2018-ųjų metų Podgoricos „Budučnost“ sezono pradžią 0-6.

„Nežinau, ką ir pasakyti. Gėda. Žinojome, jog laimėti čia bus be galo sunku. Jie – geriausia komanda Europoje. Be to, supykdyta to pralaimėjimo Atėnuose. Turėjome stengtis jų nepaleisti, deja, neradome žaidėjų, kurie šiandien galėtų tai padaryti. Atsiprašau sirgalių – tai nėra „Žalgiris“. Tai nesu aš. Kaip treneris visada prisiimsiu atsakomybę, bet šįkart „Anadolu Efes“ buvo iš kitos planetos“, – „Žalgirio TV“ po rungtynių kalbėjo J.Zdovcas.

VIDEO: Jure Zdovc disappointed in Istanbul defeat

„Suprantame, kad šiai dienai „Anadolu Efes“ yra stipresnė komanda. Prieš tokią ekipą sunku išlaikyti ritmą visas 40 minučių, kai turime tiek traumų. Mes nepataikėme laisvų metimų, o jie pataikė sunkius. Taip mes ir subyrėjome. Nebuvome net arti to, ko visi norime. Sveikinimai varžovams“, – po dvikovos sakė „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

VIDEO: Žiūrėti niekada nepabos: stulbinantys J.Nebo dėjimai

Tai buvo vos antroji Eurolygos čempionų pergalė šį sezoną. Siaubingai sezoną pradėję Ergino Atamano auklėtiniai pranokti buvo sugebėję tik Kazanės UNIKS krepšininkus rezultatu 71:68.

Šįkart „Anadolu Efes“ vairininkas po pergalės apie krepšinį daug nekalbėjo.

„Šiandien yra spalio 29-oji diena, Turkijos Respublikos diena. Ačiū didžiajam lyderiui Mustafa Ataturkui, dėl kurio Turkija yra stipriausia šalis pasaulyje, – kalbėjo E.Atamanas. – Kalbant apie rungtynes – mes sugrįžome. Tai buvo mūsų krepšinis. Rodėme gerą energiją, žaidėme gerą krepšinį, kaip ir pernai. Esame teisingame kėlinyje.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas

Šeimininkų komandoje geriausiai rungtyniavo du bokštai – vidurio puolėjai Filipas Petruševas ir Tiboras Pleissas.

Pastarasis pelnė 17 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, pirmojo sąskaitoje – 14 taškų, 6 sugriebti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

„Žaidėme komandinį krepšinį, kaip ir pastaraisiais metais. Dalijomės kamuoliu, gynyboje padėjome vienas kitam. mes pataikėme metimus, ties kuo strigdavome pastaraisiais mačais. Aišku, dar yra taisytinų dalykų, bet šis mačas mums buvo žingsnis į priekį“, – sakė Tiboras Pleissas.

„Visi sureagavome į buvusį mačą, kurį pralaimėjome. Visi įnešėme savo indėlį į pergalę, o pastangas ant parketo visi šiandien matėme, – antrino F.Petruševas. – Išėjau į aikštelę su kitu mentalitetu. Buvau agresyvesnis. Turiu daryti tai, ką moku.“

Pergalių sąskaitą Kauno „Žalgiris“ kitą penktadienį mėgins atsidaryti prieš Berlyno ALBA, kuri per pirmuosius septynis turus triumfavo dusyk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius