Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2017 11 09

„Žalgirio“ varžovas: kaip vagišius, lūkuriuojantis Milano metro stotyje

Įtartina moteris su margu sijonu įdėmiai sekė pasimetusiai po liečiamąjį metro stoties bilietų automato ekraną bėgančius lietuvio pirštus. Milane tai įprastas triukas. Turistas nesusigaudo, kaip įsigyti reikiamą bilietą iš 50 pateikiamų variantų, o nekaltai atrodanti paslaugi pagalbininkė padeda išspręsti itališko metro galvosūkį. Tačiau vos tik aparatas kartu su bilietu apačioje pažeria smulkių, moteris capt ir susikiša grąžą į kišenę. Milano klasika. Judriausiose metro stotyse tos moterys stovi prie kas antro automato. Panašiai nekaltai atrodanti Milano „Olimpia“ lūkuriuoja Italijoje sutikusi svečią iš Kauno – „Žalgirį“.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

1 pergalė ir 4 pralaimėjimai.

Prasčiausias gynybos reitingas visoje Eurolygoje.

„Nevykėlės“ etiketė po dviejų iš eilės košmariškų sezonų, paleidusių vėjais maišus pinigų.

„Pavargę“ pilki užmiestyje stūksantys krepšinio rūmai, iš kurių praėjusį sezoną žalgiriečiai išsivežė solidžią pergalę.

Sočiai priežasčių nuvertinti „Žalgirio“ varžovus šeštajame Eurolygos ture. Tačiau po purvina sulyta skraiste slepiasi stilingas Milano krepšinio klubas.

„Labai pavojingas ir nenuspėjamas varžovas“, – dar Maskvoje perspėjo CSKA atstovas spaudai Nikolajus, išvydęs būsimą „Žalgirio“ priešininką tvarkaraštyje.

Eurolygos favoritai CSKA, Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahče“ savo kailiu patikrino, ko verta 8 žaidėjus pakeitusi Milano komanda. Eurolygos finalo ketverto VIP dalyviams „Olimpia“ nusileido tik 6–10 taškų skirtumu ir iki paskutinių minučių kabinosi grandams į gerkles.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Artūras Gudaitis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Artūras Gudaitis

Vienintelis pralaimėjimas, išbalansavęs Milaną, buvo patirtas Tel Avive „Maccabi“ 68:79.

„Olimpia“ atstovas spaudai Claudio purtė galvą, prisiminęs atkovotų kamuolių statistiką. „Maccabi“ po Milano krepšiu sugriebė net 19 atšokusių kamuolių, iš kurių net 8 – Alexas Tyusas. Antraisiais šansais „Maccabi“ susirinko 17 taškų.

Nėra ko labai stebėtis. „Olimpia“ yra viena iš penkių prasčiausiai dėl kamuolių kovojančių komandų tiek bendroje sugriebtų kamuolių kategorijoje, tiek kalbant apie žaidimą savoje baudos aikštelėje.

Tai rungtynės, kurias Milanui būtina laimėti.

„Olimpia“ praleidžia vid. po 87,4 taško per rungtynes. Remiantis „Court Side Newspaper“ duomenimis, tiek pagal šį rodiklį, tiek pagal gynybos reitingą (praleidžiamus taškus per 100 atakų), Milano klubas yra paskutinis Eurolygoje.

Italijos čempionai turi rimtų problemų grįždami į gynybą atviroje aikštėje arba gindamiesi prieš judrų aktyvų puolimą. Visos šios problemos išryškėjo kaunantis su stipriausiomis Eurolygos komandomis. Tačiau sunkų tvarkaraštį atlaikę italai išsiruošė į pergalės medžioklę.

Kaip „Žalgiris“ į „Olimpia“ žiūri vilko akimis, taip ir italai galvoja tik apie pergalę.

„Tai rungtynės, kurias būtina laimėti“, – prieš dvikovą su „Žalgiriu“ pažymėjo Artūras Gudaitis, kuris, kaip ir visas Milanas, tikisi galiausiai prasibrauti į ketvirtfinalį.

VIDEO: „Eurolygos diena“: A.Gudaitis atvirai apie spaudimą Lietuvoje ir „Žalgirio“ priežastys pozityvui

„Olimpia“ surengė treniruotę tik trečiadienio popietę – vakarą paskyrė poilsiui.

Simone Pianigiani – geras psichologas, tad jis nuteiks savo vyrus kovai, iš kurios jie turi sugrįžti kaip nugalėtojai. Nuteiks ir Artūrą Gudaitį bei Mantą Kalnietį, kad juos kiek įmanoma mažiau paveiktų juos su „Žalgiriu“ siejanti istorija.

Beje, tą patį S.Pianigiani „Olimpia“ aistruoliai sutiko labai priešiškai. 48-erių italas su Sienos „Montepaschi“ – buvusiu principiniu „Olimpia“ varžovu, šešiskart laimėjo Italijos čempionatą, šešiskart Supertaurę ir keturiskart šalies taurę.

Įsiutę Milano klubo gerbėjai pirmaisiais mėnesiais internete dalijosi grotažyme #NoPianigiani, tačiau pyktis greitai atslūgo. Sirgaliams patinka „Olimpia“ žaidimas, o komandoje išgaravo ta destruktyvi nuotaika, kuri tvyrojo jai vadovaujant kroatui Jasminui Repešai.

„Olimpia“ mes savo patikrintus ginklus. Jonathanas Theodore'as ir Andrew Goudelockas yra žaidėjai, nuo kurių priklauso Milano komandos likimas.

Kadangi kartu iš trijų taškų zonos meta vos 21,8 proc. taiklumu, jiedu dažniausiai veržiasi krepšio link. Naudodamiesi savo individualiais sugebėjimais ir atletiškumu (tuo labiau naudojasi A.Goudelockas), amerikiečiai išdrasko gynybą ir:

  • a) patys užbaigią ataką, susikūrę gerą metimą;
  • b) atmeta kamuolį komandos draugams, gavusiems erdvės tiek po krepšiu, tiek trijų taškų zonoje.

Šių dviejų gynėjų kompanija mėgaujasi Artūras Gudaitis, žaidžiantis naudingiausiai visoje Milano komandoje (vid. 12,2 tšk., 70,4 proc. dvit., 16,4 naud.).

Min.

Tšk.

Dvit.

Trit.

Baud.

Atk. kam.

Perd.

Per. kam.

Kl.

Naud.

Bendras vidurkis 205,4 81,2 48,5 41 78,7 31 15,8 5,2 11,6 87,8
Andrew Goudelockas 32,8 14 45,5 28,6 80 2,5 1,8 1 1,5 9,8
Dairis Bertanis 27,6 12,2 52,6 45,8 88,9 1,6 2,4 0,2 1 11,2
Artūras Gudaitis 19,8 12,2 70,4 69,7 5,8 0,2 0,6 0,6 15,8
Vladimiras Micovas 33,4 12 32,3 55,6 90,9 4,2 1,8 0,8 2,2 10,6
Jordanas Theodore'as 29 10,6 48,8 9,1 90,9 2,6 5,4 1,2 2,2 11,2
Amathas M'Baye 25,8 8,4 53,9 53,3 100 2,8 1,2 1 0,6 10,2
Mantas Kalnietis 16 6,8 46,2 55,6 87,5 1,6 2,8 0,4 1,4 7,8
Kalebas Tarczewskis 19,2 6,8 55,6 77,8 6 0,4 0 1,4 10,2
Andrea Cinciarini 11 4 40 1 1 1 0 4

Kamuolio pakabinimų ore visada laukia 55,6 proc. dvitaškius realizuojantis kitas centras Kalebas Tarczewskis, bet didžiausia grėsmė susitelkusi prie perimetro.

„Olimpia“ yra antra taikliausiai tritaškius metanti Eurolygos komanda (41 proc.). Taikliau už italus iš toli atakuoja tik Stambulo „Fenerbahče“ (42,4 proc.). 53,3 proc. tikslumu tritaškius pataiko Amathas M'Baye, ypač mėgstantis mesti iš kampų. 45,8 proc. tolimų metimų realizuoja Dairis Bertanis.

Pavyzdiniu 55,6 proc. tikslumu šaudo Mantas Kalnietis ir Vladimiras Micovas. Pastarasis juodkalnietis iš viso negali gauti nė centimetro kamuoliui išmesti, kadangi staigiu metimu baudžia tritaškėmis bombomis. Axelis Toupane'as ir kiti žalgiriečiai turės būti labai budrūs dengdami šį krepšininką.

„Žalgiris“ bandys atimti šiuos ginklus atkirsdamas nuo žaidimo gynėjus – tiek J.Theodore'o ir A.Goudelocko, tiek M.Kalniečio ir D.Bertanio porą, kuri žaidžia labiau komandinį krepšinį.

Tai – pusė mažo „Olimpia“ branduolio žaidėjų. S.Pianigiani rotuoja 8 krepšininkais. Kad suolas būtų platesnis, italas į komandą pasikvietė gynėją Curtisą Jerrellsą, kuris 2014-aisiais lemtingu metimu palaidojo „Montepaschi“ ir nukalė „Olimpia“ net 18 metų lauktą čempionų titulą.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Curtis  Jerrellsas
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Curtis Jerrellsas

Bent dvi to metimo fotografijos kabo „Olimpia“ arenos koridoriuose. Praėjusį sezoną C.Jerrellsas padėjo S.Pianigiani tapti Izraelio čempionu su Jeruzalės „Hapoel“.

„Žalgirio“ štabas vakarinės treniruotės metu smalsiai klausinėjo, ar amerikietis dalyvavo „Olimpia“ treniruotėje. Tiesa, amerikietis dar negalės padėti „Olimpia“ rungtynėse su „Žalgiriu“, kadangi kažkur įstrigo ir į Milaną planavo atvykti tik mačo dieną.

Kita vertus, italų suoliuką turėtų praplėsti puolėjas Davide Pascolo, dėl traumos praleidęs sezono pradžią, bet vietos pirmenybėse sekmadienį su Bolonijos „Virtus“ rungtyniavęs jau 27 minutes.

„Olimpia“ nespėjo mūšiui su „Žalgiriu“ sukaupti didesnių pajėgų, bet ir esamų užtenka nuskriausti žaliai baltus, kurių aistruoliai Milane laukia pergalės.

Neapsigaukite, kaip su tomis nekaltai atrodančiomis moterimis, šalia Milano metro stoties bilietų automatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius