-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 23

„Žalgiris“ gali būti ramus: „Olympiakos“ žodžiai dėl protesto skyrėsi nuo veiksmų

Pirėjo „Olympiakos“ klubas viešai paskelbė apie nepasitenkinimą dėl paskutinės Thomo Walkupo atakos Eurolygos rungtynėse Kaune, bet privalomų procedūrų protestui arenoje Graikijos klubas neatliko. Negana to, su 15min karštą rungtynių akimirką aptaręs arbitras mano, kad „Žalgirio“ įžaidėjas lemiamu momentu viską padarė gerai.

Kauno areną paliko be protesto

Justinas Liaudinskas buvo tas asmuo, į kurio rankas turėjo patekti Pirėjo „Olympiakos“ klubo protestas, jei toks būtų parašytas iškart po rungtynių Kaune.

Tačiau Kauno arenoje penktadienio vakarą dirbęs Eurolygos delegatas oficialaus dokumento nesulaukė.

„Oficialios procedūros jie nepraėjo, – 15min teigė J.Liaudinskas. – Pats kartu su teisėjais išėjau iš arenos, vieną jų dar pavežiau iki viešbučio, – apie tai net nebuvo kalbos.“

Lietuvos krepšinio federacijoje rinkodaros vadovu dirbantis J.Liaudinskas tik šeštadienį ryte iš žiniasklaidos išgirdo, kad „Olympiakos“ kelia bangas po pralaimėjimo 79:81 Kaune „Žalgirio“ klubui.

Septynių taškų atsilikimą per ketvirtą kėlinį žaibiškai panaikinę žalgiriečiai išplėšė pergalę, kai Thomas Walkupas pelnė lemiamą dvitaškį likus 0,8 sek., prieš tai perėmęs kamuolį iš Kosto Slouko.

VIDEO: Stebuklingas finišas: pergalę „Žalgiriui“ atnešęs Walkupo metimas

Būtent šis epizodas kliūna „Olympiakos“ atstovams, kurie savo oficialiame puslapyje išplatino pareiškimą apie protestą.

„Per paskutinę mačo fazę „Žalgirio“ techninis štabas davė nurodymą prasižengti. Prieš pat Walkupui pajudant link Slouko galima tai išgirsti, – rašoma „Olympiakos“ vadovo Christos Bafe pareiškime. – Pražanga buvo padaryta, bet nesušvilpta, o pergalė atiteko „Žalgiriui“.

Mes laukiame oficialios Eurolygos pozicijos dėl momento, kuris nulėmė rezultatą.“

Pirėjo klubas savo oficialioje interneto svetainėje pridėjo nuotrauką, kurioje Th.Walkupas atrodo apkabinęs K.Slouką kamuolio perėmimo metu.

Tačiau J.Liaudinskas dar kartą pabrėžė, kad norint oficialiai protestuoti, reikia pažymėti apie apeliaciją rungtynių protokole, o to padaryta nebuvo.

Eurolygos delegatas mano, kad „Olympiakos“ vieša žinute siekia ne protesto, o konsultacijos.

Precedentai rodo – rezultatai nėra keičiami

Į viešą skundą turėtų reaguoti Eurolygos drausmės komisija, bet anksčiau buvę precedentai rodo, kad „Olympiakos“ neturi šansų pakeisti rungtynių rezultatą.

„Teisėjų sprendimai nėra apeliuojami. Manau, kad Eurolyga net nesvarstys, nes tai nebuvo techninis trukdis. Laiku nepaleistas rungtynių laikrodis būtų kitas reikalas, bet teisėjų sprendimas nėra objektyvus kriterijus vertinant situaciją“, – sakė J.Liaudinskas.

Jo žodžius patvirtino ir aukšto lygio krepšinio arbitras, paprašęs neminėti jo pavardės.

„Teisėjo sprendimai – skirti pražangą ar ne, – nėra protestuojami veiksmai. Gali protestuoti, jei liko kažkiek rungtynių laiko ir teisėjai suklydo nukirpę jo dalį.

Jei teisėjai sušvilpė, kad buvo pražanga, tai yra teisėjų situacijos vertinimas, dėl kurio protestai nėra svarstomi, – tvirtino krepšinio teisėjas. – Eurolyga tikrai iškart atmes „Olympiakos“ pretenzijas.“

Prieš metus Eurolyga yra pripažinusi teisėjų klaidą, kai „Žalgirio“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ rungtynėse suklydo, skyrę pražangą Nigelui Hayesui, kuris buvo užsiėmęs tinkamą poziciją gynyboje į jį įsirėžus Chrisui Singletonui.

Prieš dvi savaites Eurolyga pripažino teisėjų klaidą Pirėjuje, kur „Oympiakos“ palaužė Miuncheno „Bayern“ – lemiamu momentu „Olympiakos“ puolėjas Sasha Vezenkovas prasižengė prieš Paulą Zipserį. Po rungtynių „Bayern“ treneris Andrea Trinchieri pyko dėl teisėjų, Eurolyga paskui pripažino arbitrų klaidą, bet rezultato nekeitė ir paliko pergalę „Olympiakos“.

„Galima skųsti, galima piktintis, Eurolyga paskui gali pripažinti teisėją suklydus, bet erdvės protestui jokios nėra“, – patvirtino ir Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos vadovas Kęstutis Pilipauskas.

Ar Th.Walkupas prasižengė?

Aukščiausio lygio varžybose teisėjavęs K.Pilipauskas yra kitos nuomonės.

Jis teigė nenagrinėjęs Th.Walkupo kamuolio perėmimo iš K.Slouko pro padidinamąjį stiklą, bet iš pirmo žvilgsnio ir poros vaizdo pakartojimų susidarė įspūdį, kad nebuvo pražangos.

„Nemačiau nieko ypatingo. Man nepasirodė, kad „Žalgirio“ žaidėjas bandė prasižengti, – sakė K.Pilipauskas. – Gal jam ir buvo nurodyta tai padaryti, bet pavyko išmušti kamuolį pakankamai švariai. Nepasirodė, kad verta dėl to piktintis.

Juo labiau, kad paskui galima buvo įžvelgti ir „Olympiakos“ žaidėjų pražangą prieš Th.Walkupą.

Tiesiog ėjo paskutinės rungtynių sekundės, o mačo pabaigoje teisėjai linkę atsargiau vertinti situaciją.“

VIDEO: Lemiamas šturmas: ryžtinga ir pergalinga žalgiriečių atkarpa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius