Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 21

„Žalgiriui“ dėkojęs B.Daviesas: „Kaune supratau tikrąsias savo galimybes“

Finalo ketvertas jau debiutiniame sezone Eurolygoje, antrajame – patekimas į simbolinę pirmąją turnyro komandą. „Žalgiryje“ siautėjęs Brandonas Daviesas greitai tapo sirgalių numylėtiniu Kaune bei bene ryškiausiu aukštaūgiu visoje Europoje.

„Žalgiryje“ įgijau nuostabios patirties. Iš krepšinio pusės, tai apie save sužinojau labai daug naujų dalykų. Komandos draugai ir treneriai padėjo man atskleisti mano galimybes. Jei ne „Žalgiris“, nebūčiau toks žaidėjas, koks esu dabar“, – oficialiam turnyro tinklalapiui teigė buvęs žalgirietis.

Kauno klube B.Daviesas paliko ryškų pėdsaką, o Kauno komandos treneris Šarūnas Jasikevičius amerikietį buvo įvardijęs kaip geriausią visų laikų ekipos vidurio puolėją, jei neskaičiuotume Arvydo Sabonio.

Naujam karjeros etapui Europoje aukštaūgis pasirinko „Barcelona“ klubą. Katalonijos klubas siekia sugrįžti į Eurolygos elitą, tad vasarą stipriai paišlaidavo žaidėjų rinkoje – komandą be B.Davieso papildė Nikola Mirotičius, Cory Higginsas, Alexas Abrinesas, Malcolmas Delaney. „Barca“ surinko tikrą krepšininkų žvaigždyną.

„Jis vienas geriausių aukštaūgių lygoje, – apie komandos draugą kalbėjo N.Mirotičius. – Jis puolime gali žaisti ketvirtoje ir penktoje pozicijoje, o gynyboje gali dengti aukštus ir žemus varžovus. Komandai reikia jo universalumo ir didelės energijos.“

„Nuo atvykimo į Eurolygą jis įrodinėja, kad yra vienas geriausių centrų turnyre, jei ne pats geriausias. Jis turi daugybę įgūdžių – gali sėkmingai perdavimu surasti komandos draugus, gali ir pats atakuoti krepšį“, – sakė C.Higginsas.

VIDEO: Focus on: Brandon Davies, FC Barcelona

Tarpsezoniu didelį susidomėjimą krepšininui rodė kitas Ispanijos grandas, Madrido „Real“, tačiau jo žvilgsnis pasisuko į Barseloną. Vilkėdamas granatiniai-mėlynus marškinėlius B.Daviesas per devynerias rungtynes fiksuoja 8,7 taško, 4,1 atkovotą ir 1 perimtą kamuolį, 2,6 rezultatyvaus perdavimo, 0,9 blokuoto metimo bei 10,4 naudingumo balo.

„Buvo dar keletas komandų, kurios norėjo įsigyti mane, bet aš labiausiai norėjau būti Barselonoje. Atrodė, kad tai labiausiai tinkanti vieta man. Miestas yra gražus, o žmonės nuostabūs. Mane čia priėmė atviromis rankomis“, – teigė krepšininkas.

B.Daviesas greitai surado savo vietą Svetislavo Pešičiaus treniruojamoje ekipoje bei tapo vienu svarbiausių „Barcelona“ žaidėjų. 208 cm ūgio amerikietis sieks atvesti katalonus iki pirmojo Eurolygos trofėjaus per dešimt metų.

„Mes esame alkani bei kasdien siekiame būti vis geresniais tiek individualiai, tiek komandiškai, – sakė B.Daviesas. – Mes susirinkome laimėti. Aukštus lūkesčius keliame patys sau, o ne tik aplinka mums. Viskas priklauso nuo mūsų darbo. Jei įdėsime jo daug, dirbsime ir žaisime teisingai, tuomet galime būti nesustabdomi.“

„Barcelona“ devintajame Eurolygos ture namuose 89:63 parbloškė Stambulo „Fenerbahče“, o penktadienį „Palau Blaugrana“ arenoje priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus. Galingai startavusi S.Pešičiaus kapela žygiuoja pirmoje stipriausio Senojo žemyno turnyro vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius