Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 29

„Zenit“ naujokas – Čempionų lygoje siautėjęs gynėjas

Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas pristatė naujoką. Juo tapo gynėjas Tysonas Carteris, su kuriuo pasirašyta sutartis šiam ir ateinančiam sezonams.
Tysonas Carteris
Tysonas Carteris / FIBA nuotr.

23-ejų 193 cm ūgio krepšininkas nuo 2020 m. vasaros atstovavo „Lavrio“ klubui Graikijoje.

Šį sezoną Graikijos lygoje T.Carteris pelnydavo po 16,9 taško ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Dar geresni jo skaičiai buvo FIBA Čempionų lygoje, kur amerikietis pelnydavo po 17,8 taško ir atlikdavo po 2,5 perdavimo. Visame turnyre yra tik trys didesnį rezultatyvumą demonstruojantys žaidėjai.

Įspūdingiausią pasirodymą „Zenit“ naujokas sužaidė rungtyniaudamas prieš Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ klubą, kai pelnė 35 taškus ir surinko 34 naudingumo balus.

„Esu sujaudintas šia galimybe ir žiūriu į priekį tikėdamasis tapti dalimi kažko ypatingo, – sakė T.Carteris, priėmęs Sankt Peterburgo komandos pasiūlymą. – „Zenit“ yra gerai žinomas klubas Europoje, tad esu laimingas, prisijungdamas prie šios organizacijos. Tikiuosi, kad kopsime aukštai ir VTB lygoje, ir Eurolygoje.“

„Tysonas Carteris – jaunas ir talentingas žaidėjas. Sekėme jį ilgą laiką ir tikime, kad jis turi puikų potencialą bei gali padėti mums pasiekti aukštų rezultatų, – teigė Piterio klubo sporto direktorius Manos Papadopoulos. – Svarbu paminėti, kad jis žaidė pas puikų trenerį gerai organizuotoje komandoje, kas padarė jį mums dar patrauklesniu. Esu tikras, kad jo laukia puiki ateitis.“

T.Carterio įsigijimas padės „Zenit“ užkamšyti vis dar žiojinčią skylę, kuri liko po pagrindinio vasaros pirkinio Shabazzo Napiero traumos. Šis amerikietis Eurolygoje šį sezoną dar nesužaidė nė vieno mačo.

Tiesa, net ir be jo „Zenit“ atrodo solidžiai ir po pirmo rato su 11 pergalių ir 6 pralaimėjimais Eurolygoje žengia ketvirtoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius