Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 30 /23:28

Žudantys R.Giedraičio tritaškiai – Šaro kariai sutriuškinti Vitorijoje

Eurolygos lyderei, Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ (15-3) ekipai nepavyko iškovoti 10 pergalės iš eilės. Šaro karius pražudė kitas lietuvis – nuostabiai iš toli pataikęs Rokas Giedraitis, o jo įkvėpta Vitorijos „Baskonia“ (7-11) sutriuškino svečius iš Katalonijos – 94:75 (20:23, 20:11, 34:20, 20:21).
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Rungtynių pradžia svečiams nieko blogo nežadėjo. Priešingai, po Roko Jokubaičio tritaškio „Barca“ netgi pirmavo (20:26).

Tačiau tuomet prasidėjo „Baskonia“ spurtas. Fantastiškai iš toli pataikę šeimininkai šovė į priekį, o vien per trečią kėlinį į gynyba garsėjančios „Barcelonos“ krepšį sumetė net 34 taškus.

Daugiausia prie to prisidėjo R.Giedraitis. Per trečią kėlinį jis pataikė visus 3 savo tritaškius ir vienas pelnė 12 taškų.

Lietuvis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias nugalėtojų gretose su 20 taškų (5/6 trit., 2/4 dvit., 1/1 baud.) ir 25 naudingumo balais.

„Jaučiuosi nuostabiai. Ypač dėl to, kaip sureagavome po paskutinio pralaimėjimo Ispanijos čempionate. Tikrai puikiai puolėme. Sveikinu trenerį Davidą Gilą su pirma karjeros pergale Eurolygoje“, – plačiai šypsojosi R.Giedraitis.

Skirtumas tarp komandų vienu metu buvo pasiekęs net 25 taškus (82:57), o „Barcelonai“ sukurti dar vieno stebuklo ir panaikinti milžiniško deficito nepavyko.

Š.Jasikevičiaus nuotaika po rungtynių nebuvo tokia gera, kaip R.Giedraičio. „Pasirodėme šiek tiek gėdingai“, – trumpai reziumavo Šaras. Paklaustas, kodėl taip nutiko, jis užsipuolė žurnalistą: „Ar tu nematei rungtynių?!“, be to, daugiau į klausimus neatsakinėjo.

Kitas „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis rungtynes pradėjo starto penkete, bet taškais nepasižymėjo. Per 11 minučių jis prametė po vieną dvitaškį ir tritaškį, bet atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėjusiems R.Jokubaitis per 21 minutę surinko 11 taškų (2/7 dvit., 1/3 trit., 4/4 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 2 kamuolius.

Dėl teigiamo COVID-19 testo antrą pergalę iš eilės iškovojusiai „Baskonia“ komandai šiose rungtynėse vadovavo ne Nevenas Spahija, o jo asistentas Davidas Gilas.

Dėl komandos vidaus taisyklių pažeidimo nežaidė ir suspenduotas vidurio puolėjas Landry Nnoko.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Barcelona“ šiose rungtynėse sulaukė po traumos pasveikusio Cory Higginso, bet vis dar vertėsi be Nicko Calatheso, Alexo Abrineso, Pierre‘o Oriolos ir Kyle‘o Kurico, bet Š.Jasikevičius pasiteisinimų neieškojo.

„Tiesiog žaidi su tuo, ką turi. Stengiausi paruošti geriausią įmanomą žaidimo planą, improvizuoti. Kaip ir visi kiti mes turi problemų, kaip ir visi kiti stengiamės žaisti geriausiai kaip tik galime šiais keistais laikais“, – prieš rungtynes kalbėjo Šaras.

Šiose rungtynėse buvo ir dar vienas lietuvis – teisėju dirbo Saulius Račys.

„Baskonia“: Rokas Giedraitis 20 (5/6 trit.), Wade’as Baldwinas 16 (8 rez. per.), Simone Fontecchio 14 (6 atk. kam.), Matthew Costello (10 atk. kam.) ir Stevenas Enochas (10 atk. kam.) – po 13, Jaysonas Grangeris 10.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 19 (3/4 trit.), Sertačas Šanli 13 (5 atk. kam.), Nicolasas Laprovittola 12 (7 rez. per.), Rokas Jokubaitis 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius