Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

Lietuviškos „Barcos“ svajonė dužo: Šaro vyrai dramatiškai pusfinalyje pralaimėjo „Real“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ekipai nepavyko antrus metus iš eilės prasibrauti į Eurolygos finalą. Ketvirtadienį Serbijos sostinėje Belgrade vykusiame antrajame pusfinalyje katalonai 83:86 (19:19, 26:15, 11:26, 27:26) dramatiškai pralaimėjo principiniam savo varžovui Madrido „Real“.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis / Erikas Ovčarenko/BNS

Prieš ketvirtadienio akistatą „Barcelona“ buvo laimėjusi penkis „El Clasico“ iš eilės, o Š.Jasikevičius treniruodamas katalonus dar nebuvo pralaimėjęs nė vienos akistatos Pablo Laso, tačiau svarbiausiame sezono mūšyje jo treniruojama komanda skaudžiai sugriuvo.

Solidžiai sužaidusi antrą kėlinį „Barca“ buvo įgijusi solidžią persvarą 47:34, tačiau trečiajame kėlinyje krito į didelę duobę ir pralaimėjo ketvirtį net 15 taškų skirtumu.

Į lemiamą dešimties minučių atkarpą Šaro vyrai žengė su keturių taškų deficitu, buvo sugebėję išlyginti rezultatą (75:75), bet tuomet prabilo penkis taškus paeiliui pelnęs Fabienas Causeur'as ir „Barca“ oponentų nepasivijo.

Praėjusiais metais „Barca“ krito finale. Šiemet katalonai buvo užtikrintai laimėję reguliarųjį sezoną.

Madrido ekipos gretose išsiskyrė 18 taškų pelnęs Guerschonas Yabusele. Tiek pat pridėjo ir jo tautietis F.Causeur'as, ypač gerai sužaidęs antroje rungtynių pusėje.

Katalonų neišgelbėjo puikus Nikola Mirotičiaus pasirodymas. Aukštaūgis per per 32 minutes pelnė 26 taškus, atkovojo 12 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 39 naudingumo balus.

„Barca“ lietuvis Rokas Jokubaitis per 10 minučių pelnė 4 taškus (1/2 dvitaškių, 2/3 baudų), atkovojo kamuolį ir surinko 6 naudingumo balus.

Šeštadienį vyksiančiame finale „Real“ varžove bus titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 26 (12 atk. kam., 5 rez. perd., 39 naud.), Nicolasas Laprovittola 17, Brandonas Daviesas 15, Dante Exumas ir Alexas Abrinesas – po 7.

„Real“: Fabienas Causeur'as ir Guerschonas Yabusele – po 18, Sergio Llullas 15, Walteris Tavaresas 8, Gabrielis Deckas ir Alberto Abalde – po 7.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Barcelona“ – „Real“ 83:86

40 min. Sergio Lullas didina pranašumą iki trijų taškų ir palieka „Barcai“ 22 sek. Alexas Abrinesas pataikė fantastišką metimą iš toli, bet apmaudžiai užlipo ant tritaškio linijos. Tik du taškai. 81:82 ir lieka 16 sek. Adamas Hanga sumeta baudas. 81:84. Dante Exumas įmeta. 83:84. Sergio Llullas įmeta pirmą baudą, antros nepataiko, bet kamuolį atkovoja Guerschonas Yabusele. Prancūzas įmeta tik antrą baudą, bet katalonai neišsigelbsti.

39 min. Fabienas Causeur'as pataiko fantastišką tritaškį, o po to dar ir perima kamuolį ir pelno dar du taškus. Tikras X faktorius. 75:80. Tada sekė jau „Barcos“ atsakas. Nickas Calathesas ir Brandonas Daviesas vėl grąžino intrigą – 79:80.

38 min. Brandonas Daviesas prameta dvi baudas, bet kamuolį sugriebia Nikola Mirotičius ir rezultatas tampa lygus – 75:75.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
Ūsai gražuoliai. Nicolas Laprovittola vėl tampa „Barcos“ pilotu skrydyje, kuriame turbulencijos netrūksta. Du argentiniečio tritaškiai prikėlė komandą iš miego, o netrukus Nikola Mirotičius ištraukė Brandono Davieso skūrą – po dviejų netaiklių baudų MVP nusiėmė kamuolį ir pelnė taškus. Lygu. Vieną dramą šiandien jau matėme. Panašiai karšta bus ir čia. Krepšinio spektaklis, kuriam panašų scenarijų parašyti būtų sunku.

37 min. Ilgai tylėjęs Nicolas Laprovittola pataiko iš toli – 70:73. Dar vienas jo tritaškis – 73:75.

36 min. Guerschonas Yabusele smeigia tritaškį į paširdžius. 66:73.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
Nikola Mirotičius tritaškiu pralaužė ledus, likus žaisti kiek daugiau nei penkias minutes ketvirtajame kėlinyje, tačiau „Barca“ niekaip neapsigina. Iškart po tritaškio Vincentas Poirier įkrovė per galvą Brandonui Daviesui. Kol kas liūdnokas vaizdas.

34 min. Nikola Mirotičius pataiko labai svarbų tritaškį. 64:67.

33 min. „Real“ pajuto kraują ir žaidžia vis laisviau.

32 min. Šaro vyrams lipti iš duobės sekasi sunkiai. „Barca“ į aikštę meta kovinę sudėtį, bet net puikiai rungtyniaujantis Nikola Mirotičius kol kas negelbsti.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
„Real“ visiškai dominavo trečiajame kėlinyje ir jį laimėjo net 26:11. Arenos kube rodomi „Barcos“ sirgaliai, paprašyti padovanoti šokį publikai, ramūs. Dabar tikrai ne tas galvoje.

III kėlinys. „Barcelona“ – „Real“ 56:60.

30 min. Trečią kėlinį „Real“ laimi 15 taškų persvara.

29 min. Sergio Llullas tritaškiu persveria rezultatą. „Real“ po labai ilgos pertraukos išsiveržia į priekį – 58:56.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
„Barcos“ situacija darosi vis sunkesnė. Pablo Laso gniaužia kumštį prie šoninės linijos – dviženklis pranašumas beveik panaikintas. Keista, kai arenoje taip tylu. Pirmoje pusėje kelias minutes apie save buvo priminę „Olympiakos“ sirgaliai, dabar daugiausiai girdime tik tas saujeles iš Barselonos ir Madrido.

27 min. Brandonas Daviesas pataiko iš vidutinio nuotolio, bet Guerschonas Yabusele tritaškiu deficitą kerpa pusiau. 56:53.

26 min. Fabienas Causeur'as įmeta du su pražanga. Vėl lieka šeši taškai. 54:48.

25 min. Nikola Mirotičius pataiko dar vieną tritaškį – 54:43.

23 min. „Real“ spurtuoja 7:0. Alberto Abalde pataiko iš toli. 47:41.

21 min. Sertačas Šanli ir Alberto Abalde apsikeičia taikliais metimais. 47:36.

II kėlinys. „Barcelona“ – „Real“ 45:34.

20 min. Nicolas Laprovittola sumeta baudas ir katalonai įgyja dviženklę persvarą – 43:33.

19 min. Nikola Mirotičius perima kamuolį ir pelno dar du taškus – 41:33.

18 min. Lapro pataiko iš toli. „Barca“ užsikuria – 39:33.

16 min. Nicolas Laprovittola pelno du taškus iš vidutinio atstumo. Atkarpa 6:0 ir „Barca“ priekyje – 29:27.

15 min. Brandonas Daviesas įspūdingai krauna iš viršaus – 27:27.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
Roookas! Dažniausiai tokie epizodai būdingi itin patyrusiems krepšininkams, bet dabar tai daro jis. Lietuvis pamatė, kad varžovas prieš jį taktiškai prasižengs, tad ėmė ir paleido kamuolį link krepšio. Rezultatas – trys uždirbti baudų metimai.

13 min. Alexas Abrinesas pataiko iš toli – 23:25.

12 min. Rudy Fernandezas pataiko iš toli. 20:25.

11 min. Gabrielis Deckas verčia du taškus su Rolando Šmito pražanga. 19:22.

I kėlinys. „Barcelona“ – „Real“ 19:19

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
Rokas Jokubaitis žengia ant finalo ketverto parketo pirmą kartą savo karjeroje, iškart atlieka metimą ir iškart pataiko. Ledas teka 21-rių lietuvio venomis.

9 min. Rokas Jokubaitis žengia ant parketo. Tai jo debiutas pirmajame karjeroje Eurolygos finalo ketverte. Ir iš karto pataiko pirmą metimą – 19:16.

8 min. Nikolas Mirotičius leidžia fantastišką tritaškį. Yra! „Barca“ vėl priekyje – 15:14.

7 min. Cory Higginsas kartoja metimą – 12:14.

6 min. Brandonas Daviesas vėl pataiko iš vidutinio nuotolio. 10:14.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade
Sveiki dar kartą! „Štark“ arena jau ne tokia garsi kaip prieš tai vykusiame pusfinalyje, nrs didžioji dalis „Olympiakos“ sirgalių ir liko arenoje po skaudaus dūrio pirmajame šios dienos mače. Šaras jau nuo pirmųjų minučių emocingas, kaip įprasta, o jus kviečiu paskaityti Vasilije Micičiaus ir Shane’o Larkino interviu po kosminės pergalės. Tekstą rasite 15min portale.

3 min. Nikola Mirotičius ir Brandonas Daviesas pelno pirmuosius taškus, bet „Real“ kol kas yra priekyje. 8:12. Nigelis Williamsas-Gossas nesmagiai krypteli čiurną. Gynėjas palieka aikštę šlubčiodamas ir kažin ar galės tęsti mačą.

2 min. Guerschonas Yabusele pataiko antrą tritaškį, o po to pabėga ir į greitą puolimą. 2:8.

1 min. Rungtynes prasiveržimu atidaro Nicolas Laprovittola, bet kitoje aikštės pusėje tritaškį pataiko Guerschonas Yabusele. 2:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius