-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 23

Apakinta ispanų žiniasklaida: Jonas Mačiulis Europos čempionate nusileido tik „ateiviui“

Europos čempionatas – puiki vieta ne tik atstovauti savo šaliai, bet ir pakelti savo vertę. Ispanijos žiniasklaidą sužavėjo Jono Mačiulio pasirodymas Lilyje. Anot ispanų žiniasklaidos, 30 metų 200 cm ūgio puolėjas savo spindesiu nusileido tik „ateiviui“ Pau Gasoliui.
Rudy Fernandez ir Jonas Mačiulis
Rudy Fernandezas ir Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Madrido „Real“ puolėjas pademonstravo puikius skaičius ir atvedė savo rinktinę į neplanuotą finalą“, – rašo „Marca“.

Europos pirmenybėse J.Mačiulis žaisdavo vidutiniškai po 31 minutę, pelnydavo 13,8 taško (45,9 proc. dvit., 53,8 proc. trit.), atkovodavo 6,3 ir perimdavo 1,9 kamuolio bei atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Jis buvo išrinktas į simbolinį Europos pirmenybių penketą su Pau Gasoliu, Jonu Valančiūnu, Nando de Colo ir Sergio Rodriguezu.

Ispanai pastebi, kad lietuvis puikiai sužaidžia tada, kai labiausiai to reikia.

„Marca“: „Šarvuotasis kaunietis Europos scenoje pasirodė kaip elitinis puolėjas. Visada duodantis daugiau tada, kai labiausiai to reikia. Jis auga pasakišku greičiu.“

Be abejo, „Marca“ išskyrė fantastišką J.Mačiulio pasirodymą rungtynėse su Gruzija, kuriose puolėjas pelnė 34 taškus ir surinko 50 naudingumo balų.

Ispanus taip pat sužavėjo ketvirtfinalis su Italija, kuriame favoritais laikyti italai nusileido lietuviams, o J.Mačiulis pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

J.Mačiulis pusfinalyje ir finale nebebuvo toks rezultatyvus, bet, ispanų teigimu, atliko jam būdingą juodą darbą nepriekaištingai.

„Šarvuotasis kaunietis Europos scenoje pasirodė kaip elitinis puolėjas. Visada duodantis daugiau tada, kai labiausiai to reikia. Jis auga pasakišku greičiu“, – rašo „Marca“.

Jau rugsėjo 25 ir 27 dienomis J.Mačiulio ir „Real“ klubo laukia pirmosios rungtynės. Eurolygos čempionai Brazilijoje kausis dėl Tarpkontinentinės taurės su vietos „Bauru“ ekipa.

„Real“ strategas Pablo Laso prieš išvyką į San Paulą teigė, kad didžiuojasi visais Europos čempionate gerai pasirodžiusiais „Real“ krepšininkais, tarp kurių ir J.Mačiulis.

„Labai džiaugiuosi Jono progresu Europos pirmenybėse. Dabar negaliu pasakyti, kitą sezoną jis žais daugiau ar ne, bet mane labai sužavėjo jo nuveiktas darbas Europos čempionate“, – tikino P.Laso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius