Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 28

Aštuoniskart algą pasikėlęs „Lietkabelio“ graikas – pakeliui į Eurolygą

Ryškiausiomis spalvomis sužibęs Panevėžio „Lietkabelio“ graikas Panagiotis Kalaitzakis pasiruošęs grįžimui į gimtinę. 15min šaltiniai skelbia, kad krepšininkas pasiekė žodinį susitarimą su Atėnų „Panathinaikos“. Graikijos klubui teks sumokėti „Lietkabelio“ kontrakte su žaidėju nurodytą išpirką, o P.Kalaitzakiui bus įteiktas net aštuoniskart didesnis atlyginimas.

23-ejų krepšininkas Panagiotis Kalaitzakis turėjo kontraktą su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir kitam sezonui, buvo pasiryžęs didinti atlygį, bet Lietuvos klubas pralaimėjo nelygioje kovoje su dviem Graikijos gigantais.

15min šaltiniai skelbia, jog pastaruosius trejus metus Lietuvoje žaidęs P.Kalaitzakis pasiekė žodinį susitarimą su Atėnų „Panathinaikos“, nors jį kvietė ir Pirėjo „Olympiakos“.

15min žiniomis, Panevėžyje legionierius iš Graikijos uždirbo 35 tūkstančius eurų, o „Panathinaikos“ per vienerius metus jis susižers net 280 tūkstančių eurų.

„Lietkabelis“ siūlė didesnį atlygį, bet tai buvo nieko panašaus į Atėnų klubo siūlomus pinigus.

Tiesa, Nenadą Čanaką vyriausiojo trenerio kėdėje išsaugojęs „Lietkabelis“ tuščiomis neliks – „Panathinaikos“ už krepšininko perėjimą paklos sutartyje nurodytą išpirką.

VIDEO: PIKENROLAS: M.Kuzminskas – rinktinė be Kuzios, atmesti „Žalgirio“ kvietimai ir planai po karjeros

Praėjusiame Europos taurės sezone Panagiotis fiksavo 13 taškų, 2,8 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo bei 12,5 naudingumo balo rodiklius.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) – 10,5 taško, 4,2 atkovoto ir 1,5 perimto kamuolio, 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir 12,4 naudingumo balo vidurkiai.

LKL uždarymo šventėje P.Kalaitzakis tapo „Proveržio sezono“ nominacijos nugalėtoju, o geriausiai besiginančio krepšininko kategorijoje pateko į pirmąjį trejetuką.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Panagiotis Kalaitzakis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Panagiotis Kalaitzakis

Jis stipriai prisidėjo prie sėkmingiausio „Lietkabelio“ sezono istorijoje – dviejų sidabrinių „Betsafe-LKL“ ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) medalių bei sensacingo sezono Europos taurėje, kuris baigėsi penktąja vieta grupėje bei pralaimėjimu būsimiems turnyro čempionams Bolonijos „Virtus“ krepšininkams aštuntfinalyje.

Kontraktus su „Lietkabeliu“ kitam sezonui turi vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas ir žaidėjai Kristupas Žemaitis bei Karolis Giedraitis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir T.Šležas – apie Šaro kėdę, G.Žiemelio klubą ir Brolių pagerbimo mačą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius