Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19

Atėnų „Panathinaikos“ vadovai nori išvežti iš „Žalgirio“ Šarūną Jasikevičių

Atėnų „Panathinaikos“ svaigsta dėl Šarūno Jasikevičiaus. Trenerio Argyrio Pedoulakio netekęs Graikijos klubas į trenerio postą svajoja pasodinti Kauno „Žalgirio“ specialistą. Tačiau šiai „Panathinaikos“ užgaidai, ko gero, nelemta išsipildyti.
Dimitris Giannakopoulos ir Šarūnas Jasikevičius
Dimitris Giannakopoulos ir Šarūnas Jasikevičius / 15min nuotr.

Šaltiniai 24sek Graikijoje tikina, kad visada, kai „Panathinaikos“ klube atsilaisvina trenerio postas, Šaras yra kandidatas numeris vienas.

Nieko nuostabaus – Š.Jasikevičiaus pavardė buvo minima tarp kandidatų treniruoti „Panathinaikos“ dar tada, kai Željko Obradovičius paliko Atėnus 2012 metais, o Šaras dar nebuvo baigęs krepšininko karjeros.

Vėliau Š.Jasikevičius prisijungė prie Gintaro Krapiko „Žalgirio“ trenerių štabe, o nuo šių metų sausio pats diriguoja žaliai-baltų žaidimui.

Beje, Šaras su „Žalgiriu“ dar penktadienį lankėsi Atėnuose, kur pralaimėjimu startavo Eurolygoje 76:84. Š.Jasikevičius O.A.K.A. arenoje buvo sutiktas kaip dievukas.

Nieko nuostabaus – kolegos iš Graikijos praneša, kad „Panathinaikos“ stovykloje lietuvis yra gerbiamiausias treneris po Ž.Obradovičiaus ir buvusio jo asistento Dimitrio Itoudžio – dviejų praėjusio sezono Eurolygos finalininkų.

Šaltinių teigimu, Šaras „Panathinaikos“ gerbėjų tarpe laikomas vieninteliu specialistu, kuris galėtų numalšinti aistras „Panathinaikos“ klube. Ten, pasak graikų, dabar tikra beprotybė.

„Intime Sports” nuotr./Dimitris Giannakopoulos
„Intime Sports” nuotr./Dimitris Giannakopoulos

Sirgaliai dievina Š.Jasikevičių ir yra pasirengę kantriai stebėti 40-ies specialisto augimo, o įdėmiai klausytis jo galėtų net įnoringasis komandos savininkas Dimitris Giannakopoulos.

Kai Ž.Obradovičius paliko Atėnus, nuo 2012-2013 metų sezono „Panathinaikos“ trenerį keitė bent kelis kartus – du kartus pasidarbuoti spėjo A.Pedoulakis, taip pat – Duško Ivanovičius ir Aleksandras Džordževičius.

Su Ž.Obradovičiumi „Panathinaikos“ buvo viena patraukliausių komandų Europoje. Tačiau patikimas jo įpėdinis Atėnuose taip ir neatsirado, smunka ir „Panathinaikos“ prestižas.

D.Giannakopoulas ieško trenerio, su kuriuo galėtų sudaryti ilgalaikį kontraktą ir pradėti naują šlovingą „Panathinaikos“ istorijos etapą. Dvejus metus iš eilės PAO Graikijoje liko antri ir į sostą užleido amžiną varžovą Pirėjo „Olympiakos“.

Šaras: „Manau, po vasaros pasirodė, kad „Žalgiriui“ esu susikoncentravęs šimtu procentų. O kiti darbai šiai dienai manęs nedomina“.

Š.Jasikevičius „Panathinaikos“ savininkui – svajonių variantas. Teigiama, kad D.Giannakopoulas pasirengęs eiti iki galo, kad tik Šaras atvyktų Atėnus.

Bet Šaras neketina palikti Kauno „Žalgirio“. Tai iš jo pusės būtų pakankamai niekšiškas sprendimas, nes klubo vadovai vasarą komplektavo sudėtį pagal jo pageidavimus. Be to, pats Š.Jasikevičius nėra iš tų trenerių, kurie antrąjį sezono mėnesį paliktų komandą likimo valiai ir nueitų vedamas didesnių pinigų.

Dėl iššūkių „Žalgiryje“ Šaro net nesudomino darbas Lietuvos rinktinėje. Be to, vasarą lietuvis buvo kalbinamas į Barseloną, bet Š.Jasikevičių dabar matome Kaune.

„Galvoju, kad šiai dienai man svarbiausias „Žalgirio“ darbas. Tai pats geriausias darbas, apie kurį šiandien galiu svajoti, – dar prieš pat sezoną 24sek tikino Š.Jasikevičius, paklaustas apie galimybę treniruoti Lietuvos rinktinę. – Manau, po vasaros pasirodė, kad „Žalgiriui“ esu susikoncentravęs šimtu procentų. O kiti darbai šiai dienai manęs nedomina“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas

Europos krepšinio apžvalgininkas Davidas Pickas „Twitter“ paleido gandą, kad Jonas Kazlauskas yra „Panathinaikos“ kandidatų sąraše. Tačiau 24sek šaltiniai patikino, kad buvęs Lietuvos rinktinės treneris toli gražu nefigūruoja Atėnų klubo vizijoje.

Kalbama, kad daugiausiai šansų tapti „Panathinaikos“ treneris Pini Gershonas, kuris labai patinka D.Giannakopoului.

Tarp pretendentų minimas ir ispanas Xavi Pascualis, bet didelė kliūtis prasta jo anglų kalba. Be to, X.Pascualis nori daugiau privilegijų ir galių Atėnų komandoje, ilgalaikės sutarties ir solidaus atlyginimo, tačiau dabar tai ne „Panathinaikos“ kišenei.

Realiai, aklavietėje be optimalaus geriausio pretendento perimti klubo vairą atsidūręs „Panathinaikos“ dabar domisi kiekvienu solidesniu laisvu treneriu.

Šaras yra jų svajonė, bet šiai svajonei nelemta išsipildyti. Bent jau dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius